Italjet Dragster 700 Twin - Με 68 ίππους και κιβώτιο 6 σχέσεων!

Περισσότερες λεπτομέρειες για το "αστικό superbike" των Ιταλών
Italjet Dragster 700 - περισσότερες λεπτομέρειες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

9/7/2024

Η Italjet ετοιμάζεται να ανοίξει τις παραγγελίες για το Dragster 700 Twin δίνοντας στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το sport μοντέλο της.

Η ιταλική εταιρεία κράτησε τον λόγο της και προχώρησε στην ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών για το εντυπωσιακό Italjet Dragster 700 Twin, έπειτα και από την ανακοίνωση που έκανε για αλλαγή του κινητήρα με έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας για το μοντέλο παραγωγής.

Το κορυφαίο μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας φέρνει και άλλα στοιχεία από τον κόσμο των μοτοσυκλετών στα scooter με τον αγνώστου προέλευσης ακόμα εν σειρά δικύλινδρο 8βάλβδιδο κινητήρα των 700 κ.εκ. να αποδίδει 68 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. αλλά και 7,13 κιλά ροπής σε... άγνωστο αριθμό στροφών, ενώ το προηγούμενο μοτέρ των 550 κ.εκ. απέδιδε 58 ίππους.

Italjet Dragster 700 - περισσότερες λεπτομέρειες
Σε σχέση με το μοντέλο που είδαμε στην EICMA πέρσι, η νέα φωτογραφία-κολαζ της Italjet δεν επιφυλάσσει σχεδιαστικές εκπλήξεις

Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα κιβώτιο έξι σχέσεων, με τους Ιταλούς να κάνουν λόγο για καινοτομία η οποία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία δικύκλου. Η καινοτομία στην οποία αναφέρεται η Italjet δεν αποκλείεται να είναι ένα σύστημα παρόμοιο με το Automated Shift Assistant (ASA) της BMW, όπου δύο μικρά ηλεκτρικά μοτέρ αναλαμβάνουν αντίστοιχα τη διαχείριση του συμπλέκτη και την αλλαγή των σχέσεων, ενώ η μανέτα του συμπλέκτη απουσιάζει. Ο επιλογέας των σχέσεων όμως είναι παρόντας.

Κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα είναι η Dragster 700 Twin Factory Limited Edition η οποία θα φέρει αποκλειστικές λεπτομέρειες έναντι της στάνταρ, όπως πίσω αμορτισέρ και σταμπιλιζατέρ Ohlins, εξάτμιση Akrapovic, διαφορετικές δαγκάνες της Brembo, διάφανο κάλυμμα συμπλέκτη της DucaBike και βαφή και γραφικά σε μαύρο-χρυσό χρωματικό συνδυασμό.

Η εταιρεία, μαζί με τα στοιχεία, ανάρτησε και ένα κολάζ φωτογραφιών στη σελίδα της στο Facebook όπου φαίνονται αρκετές από τις λεπτομέρειες της ειδικής έκδοσης, ενώ το εντυπωσιακό ψαλίδι με το παράκεντρα τοποθετημένο αμορτισέρ διατηρείται παρά την αλλαγή του κινητήρα.

Italjet Dragster 700 - περισσότερες λεπτομέρειες

Να θυμίσουμε πως η δυνατότητα προπαραγγελίας, για το μοντέλο που το αφεντικό της εταιρείας Massimo Tartarini δεν αποκαλεί scooter, θα είναι διαθέσιμη στο κοινό στις 12 Ιουλίου.

CFMOTO 675NK - Νέο χρώμα εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά GP

Τα χρώματα της εκλεκτής έκδοσης 675NK GP εξαπλώνονται και στη βασική γκάμα του μοντέλου.
cfmoto-675nk
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/6/2026

Η CFMOTO ανακοίνωσε έναν νέο χρωματισμό για το 675ΝΚ, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους δύο υπάρχοντες, τον λευκό (Glacier White) και τον γκρίζο (Tundra Grey).

Η νέα απόχρωση έχει ως βάση το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με γαλάζιο, δηλαδή τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της CFMOTO σε Moto2 και Moto3.

cfmoto 675nk gp
Το πρωτότυπο CFMOTO 675NK GP όπως είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA

Πέραν της εμφάνισης δεν προκύπτει καμιά άλλη διαφορά στο μοντέλο, ενώ ο χρωματισμός αυτός εμφανώς βασίζεται στο πρωτότυπο 675NK GP που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA, χωρίς βέβαια τα εκλεκτά καλούδια που έλαμπαν πάνω του, όπως οι δαγκάνες GP4-MotoGP της Brembo και οι αναρτήσεις της Ohlins. Διατηρεί πάντως το λογότυπο Aspar Team στα πλανά του ψυγείου, δηλώνοντας ευθέως τη διασύνδεση με τα αγωνιστικά χρώματα του MotoGP.

CFMOTO

Προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά στο πότε θα περάσει στην παραγωγή αυτό το νέο χρώμα, καθώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί ούτε στην κινέζικη ιστοσελίδα της CFMOTO. Πιθανότατα θα ενταχθεί στη γκάμα του μοντέλου κάποια στιγμή αργότερα φέτος στην Κίνα, για να έρθει στα μέρη μας από το 2027.

 

Ετικέτες