KTM - Δεν θα κατασκευάσει δικύλινδρα μοντέλα 490 κ.εκ.

Αντίθετα, σχεδιάζει υποκυβισμένα δικύλινδρα στα 690 κ.εκ.
KTM 690 Adventure
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/1/2023

Όπως αναφέρει ο ινδικός τύπος, μετά από συνέντευξη του Stefan Pierer, η ΚΤΜ δεν θα προχωρήσει τελικά στην εξέλιξη μιας νέας γκάμας δικύλινδρων εν σειρά μοντέλων στα 490 κ.εκ., αλλά αντίθετα θα υποκυβίσει τα 790 για να παράξει με λιγότερο κόστος εξέλιξης μια νέα και πιο οικονομική δικύλινδρη γκάμα.

Η είδηση προέρχεται από το Autocar India, και αφορά στη σειρά των δικύλινδρων 490 που είχε εμφανιστεί σε παρουσίαση για τους μετόχους του Pierer Group, με την Bajaj να είχε αναφερθεί ως το εργοστάσιο που θα αναλάμβανε την παραγωγή της, δίπλα στα μονοκύλινδρα KTM 390.

Τώρα, ο Pierer δήλωσε στο ινδικό site πως η νέα δικύλινδρη πλατφόρμα 490 μπήκε στο ράφι, για τα καλά μάλιστα. Αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα των 490 έγινε γνωστή μέσω παλαιότερης συνέντευξης του Pierer στον Alan Cathcart, και ήταν μια κίνηση σχεδιασμένη να βοηθήσει την σχέση KTM-Bajaj. Μάλιστα στην αρχή, ακόμα κι οι άνθρωποι της ΚΤΜ έμαθαν για την πλατφόρμα 490 μέσω της συνέντευξης Cathcart. Τελικά κύλησε νερό στο αυλάκι, ο Rahul Bajaj απεβίωσε στις 12 Φεβρουαρίου 2022, και η νέα πλατφόρμα άλλαξε, τόσο στη μορφή και στα κυβικά, όσο και στο εργοστάσιο που θα την υλοποιήσει.

490 scrapped

Ο κύριος λόγος για την αλλαγή πλεύσης, πέρα από την ολοένα και πιο δυνατή συνεργασία KTM-CFMOTO, ήταν το υψηλό κόστος εξέλιξης του νέου κινητήρα. Έτσι η ΚΤΜ αποφάσισε να υποκυβίσει τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 799 κ.εκ. της σειράς 790, για να δημιουργήσει ένα νέο σύνολο 690 κ.εκ., με απόδοση άνω των 70 hp -που θα πλησιάζει και τους 80. Έτσι θα δημιουργηθεί μια σειρά που θα μπορεί να παλέψει με πιο ευνοϊκούς οικονομικούς όρους με τον ιαπωνικό και ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, όπως τα Yamaha Tenere 700 / MT-07, τα Triumph Tiger Sport / Trident 660, τα νέα Honda Transalp / Hornet 750 & Suzuki V-Strom 800DE / GSX-8S, κ.α.

Αναμένουμε να δούμε τη νέα πλατφόρμα 690 επίσημα μέσα στο 2024, με τη CFMOTO -και όχι τη Bajaj- να αναλαμβάνει την παραγωγή της, ενώ να επισημάνουμε εδώ την ανάγκη για την KTM να βρει τρόπους ώστε να μην υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός στα μονοκύλινδρα 690, ενώ πιστεύουμε πως τα νέα δικύλινδρα 690 θα κυκλοφορήσουν και σε Α2 εκδόσεις.

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες