KTM RC 8C 2024 – Εστιασμένο για την πίστα, νέο χρώμα και πολύ πιο ακριβό [VIDEO]

Σε 100 κομμάτια και παραγγελία μόνο μέσω διαδικτύου με υποχρεωτική προκαταβολή
motomag KTM RC 8C 2024 – Εστιασμένο για την πίστα, νέο χρώμα και πολύ πιο ακριβό [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/3/2024

H KTM παρουσίασε την τρίτη γενιά του RC 8C, η οποία θα διατεθεί σε μόλις 100 κομμάτια για παραγγελία αποκλειστικά μέσω διαδικτύου στις 20 Μαρτίου, με τους υποψήφιους αγοραστές να καλούνται να πληρώσουν 7.000 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

H KTM παρουσίασε το 2021 τo RC 8C το οποίο ήταν ένα μοντέλο αποκλειστικά για χρήση πίστας το οποίο εφοδιαζόταν με αρκετά τεχνολογικά καλούδια. Για τη φετινή χρονιά η αυστριακή εταιρεία επέλεξε στην τρίτη γενιά του μοντέλου να αλλάξει το χρώμα -φέτος το RC 8C είναι λευκό/πορτοκαλί σε σχέση με το μαύρο πορτοκαλί που ήταν πέρυσι- αφήνοντας  ίδια τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

KTM RC 8C 2024 – Εστιασμένο για την πίστα, νέο χρώμα και πολύ πιο ακριβό [VIDEO]

O 889 κυβικών εκατοστών κινητήρας του RC 8C αποδίδει 135 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. με την ροπή να αγγίζει τα 9,9 κιλά στις 8.250 σ.α.λ. To φαίρινγκ είναι κατασκευασμένο από Carbon-Kevlar το οποίο σύμφωνα με τους ανθρώπους της KTM είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο του MotoGP RC16. Το πλαίσιο είναι σωληνωτό από χάλυβα 25CrMo4.

Το KTM RC 8C το οποίο έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Krämer, διαθέτει ρεζερβουάρ και φαίρινγκ ταχείας αποσύνδεσης, αγωνιστική εξάτμιση της Akrapovič,  ελαφριές ζάντες Dymag, slick ελαστικά της Pirelli ενώ το βάρος χωρίς υγρά δεν ξεπερνά τα μόλις 142 κιλά.

KTM RC 8C 2024 – Εστιασμένο για την πίστα, νέο χρώμα και πολύ πιο ακριβό [VIDEO]

Όσον αφορά τις αναρτήσεις εμπρός έχουμε πιρούνι WP Apex Pro 7543 διαμέτρου 43χλστ., το οποίο είναι προσαρμοσμένο για χρήση στην πίστα, προσφέροντας ταυτόχρονα πλήθος ρυθμίσεων στον αναβάτη με το πίσω αμορτισέρ της WP Apex Pro 7746 να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο.

Στην πέδηση έχουμε μια τρόμπα Brembo 19RCS Corsa Corta η οποία προέρχεται από τον κόσμο του MotoGP και συνδυάζεται με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων Brembo Stylema με δίσκους 290 χλστ. Πίσω έχουμε μία δαγκάνα δύο εμβόλων της Brembo με δίσκο 230 χλστ.

KTM RC 8C 2024 – Εστιασμένο για την πίστα, νέο χρώμα και πολύ πιο ακριβό [VIDEO]

Η ΚΤΜ με το AIM MXS 1.2 Race δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεμετρίας στο RC 8C. Στην οθόνη TFT 5” οι αναβάτες θα μπορούν να δουν όλες τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει στην μοτοσυκλέτα, καθώς και πολλές ενδείξεις όσον αφορά το γυρολόγιο, την απόδοση τους κλπ.

Το ΚΤΜ RC 8C θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία αποκλειστικά μέσω του ειδικού ιστότοπου της ΚΤΜ, ο οποίος θα ανοίξει στις 20 Μαρτίου στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να κάνουν προκράτηση για ένα από τα 100 αριθμημένα κομμάτια του νέου μοντέλου ενώ θα πρέπει να δώσουν και προκαταβολή 1.000 ευρώ.

KTM RC 8C 2024 – Εστιασμένο για την πίστα, νέο χρώμα και πολύ πιο ακριβό [VIDEO]

Όταν με το καλό αποκτήσουν την μοτοσυκλέτα η οποία κοστίζει 42.000 ευρώ, οι τυχεροί αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα μέσω νέας κράτησης να βρεθούν στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία για να απολαύσουν μία ιδιαίτερη εμπειρία από την KTM. Ωστόσο υπάρχει ένα αλλά… οι ιδιοκτήτες του RC 8C του 2024 θα πρέπει να αγοράσουν το αγωνιστικό kit το οποίο προσφέρει η αυστριακή εταιρεία.

Όσον αφορά την εμπειρία θα περιλαμβάνει δείπνο και συνάντηση με την αγωνιστική ομάδα της KTM, βόλτες εντός πίστας με το KTM X-BOW με τους εργοστασιακούς αναβάτες της εταιρείας και το κερασάκι στην τούρτα οδήγηση στο Portimao με το RC 8C το οποίο θα είναι στημένο από τους μηχανικούς της KTM.

Αν θέλετε να κάνετε δικό σας το RC 8C του 2024 θα πρέπει να είστε ταχύτατοι γιατί αναμένεται να εξαντληθούν άμεσα. Σε αυτόν τον ηλεκτρονικό ιστότοπο θα μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες