Malaguti RSE και Drakon 125 concept 2020 - EICMA: Επέκταση στην ηλεκτροκίνηση! [video]

Το επόμενο κεφάλαιο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/11/2019

Η Malaguti για να γιορτάσει τα 90 χρόνια από τη δημιουργία της θα έχει το 2020 στην γκάμα της τις επετειακές εκδόσεις των Madison 300 και Monte Pro 125. Παράλληλα, όμως επικεντρώνεται και στην πορεία της για το μέλλον και ενστερνιζόμενη τόσο της ανάγκες της αγοράς όσο και την τεχνολογία που βαδίζει ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση, παρουσίασε δύο πρωτότυπα, το ηλεκτρικό RSTE, το οποίο έχει βασιστεί στο RST125 και το Drakon 125 που διαθέτει μονοκύλινδρο κινητήρα 125cc και στο μέλλον θα υπάρχει και η ηλεκτρική του έκδοση.

Όπως ανέφεραν και οι άνθρωποι στην παρουσίαση, η KSR -στην οποία ανήκει η Malaguti, μαζί με τις Lambretta και Brixton- η εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στα ηλεκτρικά σκούτερ την τελευταία δεκαετία και τώρα θα αρχίσει να επεκτείνεται και στις μοτοσυκλέτες.

Για τη δημιουργία της RSE, η Malaguti βασίστηκε στο RST125 και χρησιμοποίησε το πλαίσιό του για να αγκαλιάσει τον ηλεκτρικό κινητήρα, που διαθέτει μάλιστα και κιβώτιο έξι σχέσεων -όπως τα ηλεκτρικά πρωτότυπα της Kymco SuperNex και RevoNex. Η χρήση του κιβωτίου έγινε αφενός μεν για να εκμεταλλεύεται ο αναβάτης του 10 ίππους που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας και αφετέρου για να έχει την αυθεντική αίσθηση πως οδηγεί μια πραγματική μοτοσυκλέτα και όχι ένα αυτόματο ηλεκτρικό σκούτερ, κάτι που έχουν τονίσει ότι θέλουν αρκετοί αναβάτες ανά τον κόσμο.

Δείτε μετά το τέλος του άρθρου το video και το φωτογραφικό υλικό

Το “ρεζερβουάρ” της αποτελείται από δύο μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας 1,68kWh η κάθε μια, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τις καθημερινής μετακίνησης. Παρότι παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, η Malaguti αναφέρει πως η RSE θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2020.

Επίσης, συνεχίζοντας να ατενίζει το μέλλον, η ιταλική εταιρεία παρουσίασε το δεύτερο κατά σειρά πρωτότυπο, το Drakon 125, που με τη φουτουριστική σχεδίαση παραμένει πιστό στο πνεύμα της εταιρείας απ’ τη Bologna: Να παράγει μοτοσυκλέτες που σχεδιαστικά δεν βασίζονται στο παρελθόν, αλλά αναβιώνουν την φιλοσοφία της εταιρείας να δημιουργεί σπορ μοτοσυκλέτες για τη μικρότερη κατηγορία, με νέες τεχνολογίες και υψηλή ποιότητα κατασκευής, χωρίς το κόστος τους να ξεφεύγει.

Το πίσω μέρος του Drakon 125 θυμίζει αρκετά των Duke της KTM ενώ γενικότερα διαθέτει μια αρκετά μινιμαλιστική και αιχμηρή σχεδίαση. Παρότι το concept που παρουσιάστηκε είχε τον μονοκύλινδρο κινητήρα 125cc του RST125 με νέο σύστημα εξαγωγής, το Drakon 125 θα είναι διαθέσιμο και με ηλεκτρικό κινητήρα το 2020 που θα βγει στην παραγωγή.

Να τονίσουμε ότι φέτος ήταν ένα μεταβατικό στάδιο στον στρατηγικό σχεδιασμό της Malaguti, καθώς από του χρόνου θα παρουσιάσει πολλά περισσότερα μοντέλα και θα αρχίσει ουσιαστικά η ολομέτωπη επίθεσή της σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών.

Ετικέτες

H KTM ξανασχεδιάζει το 790 Adventure με νέο προβολέα και επιστροφή του ρεζερβουάρ ψηλά

Μαζί με το υπό εξέλιξη νέο 990 Adventure, η ΚΤΜ αλλάζει ξανά την εμφάνιση της οικογένειας
ktm 790 adventure 2027
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς είδαμε φωτογραφίες από το νέο 990 Adventure που εξελίσσει η ΚΤΜ πάνω στον δικύλινδρο εν σειρά LC8c των 990 Duke και 990 RC R, οι οποίες αποκαλύπτουν μερικές δομικές αλλαγές που έχουν δρομολογήσει οι Αυστριακοί: το ρεζερβουάρ που επιστρέφει στην παραδοσιακή του θέση ψηλά πάνω από τον κινητήρα, αλλά και έναν νέο και πιο διακριτικό προβολέα.

Τώρα κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου μια σειρά από εικόνες του 790 Adventure που η ΚΤΜ προτίθεται να ανανεώσει και σε αυτές βρίσκουμε περίπου την ίδια σχεδιαστική λογική. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει ξανανέβει ψηλά, όπως και στο 990, ενώ καινούργιος είναι και ο προβολέας μπροστά. Η ΚΤΜ διατηρεί το τρισδιάστατο σχέδιο με μια σειρά LED DRL φώτα που σχηματίζουν ένα πλαίσιο γύρω από τον κεντρικό LED προβολέα, ωστόσο το νέο σχέδιο είναι πιο διακριτικό και μαζεμένο σε διαστάσεις.

KTM 790 Adventrure 2027

Κατά τα λοιπά αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες τεχνικής φύσεως, αν και οπτικώς φαίνεται πως η ΚΤΜ διατηρεί το πλαίσιο και ψαλίδι του τρέχοντος μοντέλου, ενώ ο Τύπος της χώρας διατείνεται πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουμε καμιά αλλαγή ούτε στον δικύλινδρο κινητήρα, που θα παραμείνει ως έχει σήμερα, με ισχύ 95 ίππους και ροπή 8,9 χιλιογραμμόμετρα.

Στις εικόνες διακρίνεται ακόμη η TFT οθόνη της μοτοσυκλέτας, η οποία επίσης μοιάζει να είναι η ίδια που φορούν φέτος τα 790 και 890 Adventure, ενώ νέα είναι και η εξάτμιση, ψηλότερα τοποθετημένη και μικρότερη από αυτή με τις δύο απολήξεις που φορούσε το πρωτότυπο δοκιμών 990 Adventure του περασμένου Χειμώνα.

​  KTM 790 Adventrure 2027

Τέλος, μια αναμενόμενη διαφορά εντοπίζεται στα φρένα όπου η ΚΤΜ αντικατέστησε τα Brembo της περασμένης γενιάς με αυτά της δικής της WP.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές αν τα νέα 790 και 990 Adventure προορίζονται για τη γκάμα του 2027, πάντως οι πιθανότητες δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση και λογικά οι επίσημες αποκαλύψεις αναμένονται από το φετινό Φθινόπωρο, έως το πολύ την EICMA τον Νοέμβρη.

Ετικέτες