Νέα Moto Guzzi V9 Bobber Sport

Ντεμπούτο στο Open House 2018
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/9/2018

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Open House 2018, η Moto Guzzi παρουσίασε μια νέα έκδοση του V9 Bobber, την Sport, η οποία αντλεί έμπνευση από την αμερικάνικη κουλτούρα και τους αγώνες flat track. Το Open House διοργανώθηκε στην έδρα της θρυλικής φίρμας, στο Mandello del Lario, από τις 7 ως τις 9 Σεπτεμβρίου κι είναι ένας θεσμός που συγκεντρώνει χιλιάδες φανατικούς της Guzzi απ' όλο τον κόσμο.
Η έκδοση Sport ανήκει στην σειρά "Moto Guzzi Sport Custom" και χαρακτηρίζεται από την πιο επιθετική εμφάνιση και όψη, τονίζοντας ακόμη περισσότερο την αγωνιστική παράδοση του παρελθόντος, την οποία και πρεσβεύει. Πιο συγκεκριμένα, η V9 Bobber Sport έχει χαμηλότερο ύψος της μονής σέλας, ενώ διαθέτει και ίσιο τιμόνι τύπου drag bar που εδράζεται σε πιο χαμηλά καβαλέτα, δημιουργώντας έτσι μια πιο σποτ και "low rider" θέση οδήγησης. Τα αμορτισέρ προέρχονται από την Öhlins και προσφέρουν, πέρα από την προφόρτιση του ελατηρίου και ρύθμιση για την απόσβεση επαναφοράς. Τα slip-on τελικά της εξάτμισης είναι διαφορετικά και βαμμένα μαύρο ματ, δίνοντας μια πιο άγρια χροιά στον ήχο που απελευθερώνουν, σύμφωνα πάντα με την Moto Guzzi.


Νέα και με σαφώς πιο σπορ παραπομπές, είναι και η βαφή με τον χρωματικό συνδυασμό της Sport, με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα στο ρεζερβουάρ (σε ματ επίσης υφή), ενώ τα πλαϊνά καπάκια διαθέτουν διχρωμία πορτοκαλί-μαύρου. Το υπόλοιπο σύνολο χαρακτηρίζεται από μια total black όψη, από τον κινητήρα μέχρι τους τροχούς, ενώ μαύρες λεπτομέρειες όπως η τάπα του ρεζερβουάρ (φτιαγμένη από αλουμίνιο billet), το πλαίσιο του προβολέα και τα γραφικά στα όργανα, τονίζουν αυτή την εμφάνιση.
Στις διαφορές με την στάνταρ έκδοση του V9 Bobber συγκαταλέγονται το πιο κοντό μπροστινό φτερό, το μικρό μαύρο φαιρινγκάκι πάνω από τον προβολέα, ενώ το πιρούνι διαθέτει προστατευτικές φυσούνες με έντονη ρετρό διάθεση.

Ετικέτες

Yamaha Tenere: Έρχονται νέες adventure κάτω και πάνω από το Tenere 700

10 νέα μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια - Τι μας είπε ο CEO της Yamaha Ευρώπης, Olivier Prevost
Yamaha Tenere μικρή και μεγάλη 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/12/2025

Η Yamaha ακούει και προσαρμόζεται στην αγορά, όπως περιμένει κανείς από τον Ιάπωνα κατασκευαστή και η διεύρυνση της γκάμας των adventure μοτοσυκλετών της βρίσκεται στο πρόγραμμα καλύπτοντας την απαίτηση του κοινού για μία μικρότερου αλλά και μεγαλύτερου κυβισμού adventure από την υπάρχουσα Tenere 700.

Το τεύχος #673 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα περίπτερα ξεχειλίζει από EICMA έχοντας τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στη σημαντικότερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο. 

Στο Μιλάνο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για μία ακόμη φορά με τον Olivier Prevost, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Yamaha Ευρώπης, ο οποίος μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον σύντομο χρόνο που είχαμε μαζί του, μιλώντας για τους Κινέζους κατασκευαστές και το Χείμαρρο νέων μοντέλων που παρουσιάζουν, αλλά και τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
 
Σε ευθεία ερώτηση που του απευθύναμε για το αν περιμένουμε από τη Yamaha μικρό και μεγάλο Tenere ο Γάλλος δεν προχώρησε φυσικά σε λεπτομέρειες, όμως δεν απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση λέγοντας πως η Ιαπωνική εταιρεία δουλεύει "πάνω σε όλα αυτά" και έχει διάθεση να μπει και σε κατηγορίες με μικρό περιθώριο κέρδους, όπως είναι οι μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Σε μια μικρομεσαίου κυβισμού adventure η Yamaha θα προσπαθήσει να μπει στην κατηγορία με αξιώσεις όχι μόνο γιατί είναι η Yamaha αλλά γιατί οι προτάσεις στην κατηγορία είναι πλέον πολλές και αξιόλογες από κάθε κατασκευαστική γωνιά. 

Η Yamaha έχει στις τάξεις της τον πολύ καλό και ευχάριστο σε απόδοση εν σειρά δικύλινδρο που βλέπουμε στο MT-03 και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόν ως βάση για το μικρό Tenere χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε αύξηση του κυβισμού του που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 321 κ.εκ. για 41,43 ονομαστικούς ίππους που μεταφράζονται σε σχεδόν 36 ίππους στον πίσω τροχό για την Euro 5+ έκδοσή του. Αν κρατήσει και το βάρος χαμηλά, τα 36 άλογα αρκούν για μια δικύλινδρη adventure μικρομεσαίου κυβισμού, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κυβισμός του κινητήρα να υπερβαίνει τα 400 με την ισχύ του να φτάνει στο όριο της Α2 κατηγορίας διπλώματος.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη Tenere αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο αναφοράς με την ιαπωνική εταιρεία να μην έχει δικύλινδρο κινητήρα μεγάλου κυβισμού. Έχει όμως τον "πασπαρτού" τρικύλινδρο, ο οποίος με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε έναν νέο adventure ρόλο και έτσι να δούμε το πρώτο τρικύλινδρο Tenere στην ιστορία, η οποία όμως θα ακολουθεί τη λογική της 700 με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και ακτινωτούς τροχούς 21/18.

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 10 καινούργια μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια, όχι εκδόσεις μοτοσυκλετών που υπάρχουν τώρα στην παραγωγή, αλλά νέες μοτοσυκλέτες με "νέα πλαίσια", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Prevost προσθέτοντας ότι κάποια από αυτά θα χρησιμοποιούν και νέους κινητήρες!

Βρείτε την πλήρη συνέντευξη στο τεύχος #673 που κυκλοφορεί στα περίπτερα και δείτε εδώ όλα τα καλά που θα διαβάσετε, μεταξύ των οποίων, την πρώτη μας επαφή με το Honda CB1000GT και τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στο Μιλάνο.