Νέα Moto Guzzi V9 Bobber Sport

Ντεμπούτο στο Open House 2018
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/9/2018

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Open House 2018, η Moto Guzzi παρουσίασε μια νέα έκδοση του V9 Bobber, την Sport, η οποία αντλεί έμπνευση από την αμερικάνικη κουλτούρα και τους αγώνες flat track. Το Open House διοργανώθηκε στην έδρα της θρυλικής φίρμας, στο Mandello del Lario, από τις 7 ως τις 9 Σεπτεμβρίου κι είναι ένας θεσμός που συγκεντρώνει χιλιάδες φανατικούς της Guzzi απ' όλο τον κόσμο.
Η έκδοση Sport ανήκει στην σειρά "Moto Guzzi Sport Custom" και χαρακτηρίζεται από την πιο επιθετική εμφάνιση και όψη, τονίζοντας ακόμη περισσότερο την αγωνιστική παράδοση του παρελθόντος, την οποία και πρεσβεύει. Πιο συγκεκριμένα, η V9 Bobber Sport έχει χαμηλότερο ύψος της μονής σέλας, ενώ διαθέτει και ίσιο τιμόνι τύπου drag bar που εδράζεται σε πιο χαμηλά καβαλέτα, δημιουργώντας έτσι μια πιο σποτ και "low rider" θέση οδήγησης. Τα αμορτισέρ προέρχονται από την Öhlins και προσφέρουν, πέρα από την προφόρτιση του ελατηρίου και ρύθμιση για την απόσβεση επαναφοράς. Τα slip-on τελικά της εξάτμισης είναι διαφορετικά και βαμμένα μαύρο ματ, δίνοντας μια πιο άγρια χροιά στον ήχο που απελευθερώνουν, σύμφωνα πάντα με την Moto Guzzi.


Νέα και με σαφώς πιο σπορ παραπομπές, είναι και η βαφή με τον χρωματικό συνδυασμό της Sport, με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα στο ρεζερβουάρ (σε ματ επίσης υφή), ενώ τα πλαϊνά καπάκια διαθέτουν διχρωμία πορτοκαλί-μαύρου. Το υπόλοιπο σύνολο χαρακτηρίζεται από μια total black όψη, από τον κινητήρα μέχρι τους τροχούς, ενώ μαύρες λεπτομέρειες όπως η τάπα του ρεζερβουάρ (φτιαγμένη από αλουμίνιο billet), το πλαίσιο του προβολέα και τα γραφικά στα όργανα, τονίζουν αυτή την εμφάνιση.
Στις διαφορές με την στάνταρ έκδοση του V9 Bobber συγκαταλέγονται το πιο κοντό μπροστινό φτερό, το μικρό μαύρο φαιρινγκάκι πάνω από τον προβολέα, ενώ το πιρούνι διαθέτει προστατευτικές φυσούνες με έντονη ρετρό διάθεση.

Ετικέτες

H KTM ξανασχεδιάζει το 790 Adventure με νέο προβολέα και επιστροφή του ρεζερβουάρ ψηλά

Μαζί με το υπό εξέλιξη νέο 990 Adventure, η ΚΤΜ αλλάζει ξανά την εμφάνιση της οικογένειας
ktm 790 adventure 2027
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς είδαμε φωτογραφίες από το νέο 990 Adventure που εξελίσσει η ΚΤΜ πάνω στον δικύλινδρο εν σειρά LC8c των 990 Duke και 990 RC R, οι οποίες αποκαλύπτουν μερικές δομικές αλλαγές που έχουν δρομολογήσει οι Αυστριακοί: το ρεζερβουάρ που επιστρέφει στην παραδοσιακή του θέση ψηλά πάνω από τον κινητήρα, αλλά και έναν νέο και πιο διακριτικό προβολέα.

Τώρα κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου μια σειρά από εικόνες του 790 Adventure που η ΚΤΜ προτίθεται να ανανεώσει και σε αυτές βρίσκουμε περίπου την ίδια σχεδιαστική λογική. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει ξανανέβει ψηλά, όπως και στο 990, ενώ καινούργιος είναι και ο προβολέας μπροστά. Η ΚΤΜ διατηρεί το τρισδιάστατο σχέδιο με μια σειρά LED DRL φώτα που σχηματίζουν ένα πλαίσιο γύρω από τον κεντρικό LED προβολέα, ωστόσο το νέο σχέδιο είναι πιο διακριτικό και μαζεμένο σε διαστάσεις.

KTM 790 Adventrure 2027

Κατά τα λοιπά αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες τεχνικής φύσεως, αν και οπτικώς φαίνεται πως η ΚΤΜ διατηρεί το πλαίσιο και ψαλίδι του τρέχοντος μοντέλου, ενώ ο Τύπος της χώρας διατείνεται πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουμε καμιά αλλαγή ούτε στον δικύλινδρο κινητήρα, που θα παραμείνει ως έχει σήμερα, με ισχύ 95 ίππους και ροπή 8,9 χιλιογραμμόμετρα.

Στις εικόνες διακρίνεται ακόμη η TFT οθόνη της μοτοσυκλέτας, η οποία επίσης μοιάζει να είναι η ίδια που φορούν φέτος τα 790 και 890 Adventure, ενώ νέα είναι και η εξάτμιση, ψηλότερα τοποθετημένη και μικρότερη από αυτή με τις δύο απολήξεις που φορούσε το πρωτότυπο δοκιμών 990 Adventure του περασμένου Χειμώνα.

​  KTM 790 Adventrure 2027

Τέλος, μια αναμενόμενη διαφορά εντοπίζεται στα φρένα όπου η ΚΤΜ αντικατέστησε τα Brembo της περασμένης γενιάς με αυτά της δικής της WP.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές αν τα νέα 790 και 990 Adventure προορίζονται για τη γκάμα του 2027, πάντως οι πιθανότητες δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση και λογικά οι επίσημες αποκαλύψεις αναμένονται από το φετινό Φθινόπωρο, έως το πολύ την EICMA τον Νοέμβρη.

Ετικέτες