Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέα Moto Guzzi V9 Bobber Sport

Ντεμπούτο στο Open House 2018

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Open House 2018, η Moto Guzzi παρουσίασε μια νέα έκδοση του V9 Bobber, την Sport, η οποία αντλεί έμπνευση από την αμερικάνικη κουλτούρα και τους αγώνες flat track. Το Open House διοργανώθηκε στην έδρα της θρυλικής φίρμας, στο Mandello del Lario, από τις 7 ως τις 9 Σεπτεμβρίου κι είναι ένας θεσμός που συγκεντρώνει χιλιάδες φανατικούς της Guzzi απ' όλο τον κόσμο.
Η έκδοση Sport ανήκει στην σειρά "Moto Guzzi Sport Custom" και χαρακτηρίζεται από την πιο επιθετική εμφάνιση και όψη, τονίζοντας ακόμη περισσότερο την αγωνιστική παράδοση του παρελθόντος, την οποία και πρεσβεύει. Πιο συγκεκριμένα, η V9 Bobber Sport έχει χαμηλότερο ύψος της μονής σέλας, ενώ διαθέτει και ίσιο τιμόνι τύπου drag bar που εδράζεται σε πιο χαμηλά καβαλέτα, δημιουργώντας έτσι μια πιο σποτ και "low rider" θέση οδήγησης. Τα αμορτισέρ προέρχονται από την Öhlins και προσφέρουν, πέρα από την προφόρτιση του ελατηρίου και ρύθμιση για την απόσβεση επαναφοράς. Τα slip-on τελικά της εξάτμισης είναι διαφορετικά και βαμμένα μαύρο ματ, δίνοντας μια πιο άγρια χροιά στον ήχο που απελευθερώνουν, σύμφωνα πάντα με την Moto Guzzi.


Νέα και με σαφώς πιο σπορ παραπομπές, είναι και η βαφή με τον χρωματικό συνδυασμό της Sport, με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα στο ρεζερβουάρ (σε ματ επίσης υφή), ενώ τα πλαϊνά καπάκια διαθέτουν διχρωμία πορτοκαλί-μαύρου. Το υπόλοιπο σύνολο χαρακτηρίζεται από μια total black όψη, από τον κινητήρα μέχρι τους τροχούς, ενώ μαύρες λεπτομέρειες όπως η τάπα του ρεζερβουάρ (φτιαγμένη από αλουμίνιο billet), το πλαίσιο του προβολέα και τα γραφικά στα όργανα, τονίζουν αυτή την εμφάνιση.
Στις διαφορές με την στάνταρ έκδοση του V9 Bobber συγκαταλέγονται το πιο κοντό μπροστινό φτερό, το μικρό μαύρο φαιρινγκάκι πάνω από τον προβολέα, ενώ το πιρούνι διαθέτει προστατευτικές φυσούνες με έντονη ρετρό διάθεση.

Tags: