Νέα Moto Guzzi V9 Bobber Sport

Ντεμπούτο στο Open House 2018
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/9/2018

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Open House 2018, η Moto Guzzi παρουσίασε μια νέα έκδοση του V9 Bobber, την Sport, η οποία αντλεί έμπνευση από την αμερικάνικη κουλτούρα και τους αγώνες flat track. Το Open House διοργανώθηκε στην έδρα της θρυλικής φίρμας, στο Mandello del Lario, από τις 7 ως τις 9 Σεπτεμβρίου κι είναι ένας θεσμός που συγκεντρώνει χιλιάδες φανατικούς της Guzzi απ' όλο τον κόσμο.
Η έκδοση Sport ανήκει στην σειρά "Moto Guzzi Sport Custom" και χαρακτηρίζεται από την πιο επιθετική εμφάνιση και όψη, τονίζοντας ακόμη περισσότερο την αγωνιστική παράδοση του παρελθόντος, την οποία και πρεσβεύει. Πιο συγκεκριμένα, η V9 Bobber Sport έχει χαμηλότερο ύψος της μονής σέλας, ενώ διαθέτει και ίσιο τιμόνι τύπου drag bar που εδράζεται σε πιο χαμηλά καβαλέτα, δημιουργώντας έτσι μια πιο σποτ και "low rider" θέση οδήγησης. Τα αμορτισέρ προέρχονται από την Öhlins και προσφέρουν, πέρα από την προφόρτιση του ελατηρίου και ρύθμιση για την απόσβεση επαναφοράς. Τα slip-on τελικά της εξάτμισης είναι διαφορετικά και βαμμένα μαύρο ματ, δίνοντας μια πιο άγρια χροιά στον ήχο που απελευθερώνουν, σύμφωνα πάντα με την Moto Guzzi.


Νέα και με σαφώς πιο σπορ παραπομπές, είναι και η βαφή με τον χρωματικό συνδυασμό της Sport, με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα στο ρεζερβουάρ (σε ματ επίσης υφή), ενώ τα πλαϊνά καπάκια διαθέτουν διχρωμία πορτοκαλί-μαύρου. Το υπόλοιπο σύνολο χαρακτηρίζεται από μια total black όψη, από τον κινητήρα μέχρι τους τροχούς, ενώ μαύρες λεπτομέρειες όπως η τάπα του ρεζερβουάρ (φτιαγμένη από αλουμίνιο billet), το πλαίσιο του προβολέα και τα γραφικά στα όργανα, τονίζουν αυτή την εμφάνιση.
Στις διαφορές με την στάνταρ έκδοση του V9 Bobber συγκαταλέγονται το πιο κοντό μπροστινό φτερό, το μικρό μαύρο φαιρινγκάκι πάνω από τον προβολέα, ενώ το πιρούνι διαθέτει προστατευτικές φυσούνες με έντονη ρετρό διάθεση.

Ετικέτες

Suzuki SV-7GX: Ανακοινώθηκε η τιμή του σε ευρωπαϊκές αγορές και είναι ανταγωνιστική – Πρόβλεψη για Ελλάδα

Έρχεται με νέο πακέτο βασισμένο στην παλιά αξιοπιστία
suzuki
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Η Suzuki μας αποκάλυψε στην έκθεση EICMA τη νέα μεσαία crossover SV-7GX, που φέρει τον γνωστό V2 κινητήρα 90 μοιρών των SV650 και V-Strom 650, ανανεωμένο με νέα καλούδια.

Ο κινητήρας αυτός βρίσκεται στην παραγωγή από το μακρινό 1999, όμως φέρει πλέον ride-by-wire ψεκασμό που έρχεται πακέτα μαζί με quickshiter δύο κατευθύνσεων, τρία riding modes που ρυθμίζουν με την σειρά τους την απόδοση κινητήρα και traction control τριών επιπέδων, ενώ η απόδοση του κινητήρα είναι 72,4 ίπποι και 6,52 kg.m στις 8.500 και 6.800 σ.α.λ. αντίστοιχα - όσο δηλαδή ήταν και πριν τον εκσυγχρονισμό.

suzuki

Η τιμή της μοτοσυκλέτας στην Αγγλία έχει ανακοινωθεί στις 6.999 λίρες (περίπου 8.000 ευρώ, ισοτιμία 12/5/2026), στη Γερμανία η βασική έκδοση (λευκό χρώμα) θα πωλείται έναντι 7.999 ευρώ με την Touring έκδοση να είναι κατά χίλια ευρώ ακριβότερη (8.999), ενώ στην Ισπανία έχει οριστεί στα 7.999 ευρώ. Στη χώρα μας εκτιμάμε πως λόγω του τέλους ταξινόμησης και του αυξημένου ΦΠΑ, η τιμή αναμένεται να υπερβεί τις 8.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια τιμή που ως τώρα φωτογραφίζει τη διάθεση της Suzuki να κρατήσει τη νέα της μοτοσυκλέτα κοντά στα δεδομένα του ανταγωνισμού, καθώς παραμένει στα ίδια επίπεδα με το V-Strom 650.

Το SV-7GX εκτιμάται πως θα φτάσει στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Suzuki προς τα τέλη του Καλοκαιριού.