Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Το νέο Honda Vision 110 του 2021

Ένα ολικό φρεσκάρισμα!

Το Honda Vision 110 προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του ως ένα από τα πιο value for money πακέτα στην μικρή κατηγορία των scooters. Πρωτοεμφανίστηκε το 2012 και προτιμήθηκε ευρέως στην ευρωπαϊκή αγορά, ως ένα από τα χρηστικότερα και φιλικά μικρά commuters, ενώ ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, ήταν η αξιοπιστία του.

Για το 2021 το Vision 110 αποκτά μια ανανεωμένη εμφάνιση, ακόμη πιο αποδοτικό κινητήρα και πιο σύγχρονοι εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, το νέο Vision δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία και γραμμές από την οικογένεια των SH, διατηρώντας παράλληλα και ένα από τα σημαντικότερα χρηστικά πλεονεκτήματά του, το επίπεδο πάτωμα. Η όψη του είναι σαφώς πιο δυναμική και πιο σύγχρονη από τον προκάτοχό του, ενώ παρέμεινε και ο μεγάλος χώρος των 17,7 λίτρων κάτω από τη σέλα του.

Επιπλέον, το Vision 110 του 2021 διαθέτει και τεχνολογία smart key, για τον κεντρικό διακόπτη και το κλείδωμα της σέλας, ενώ νέα είναι και τα όργανα, όπου πλέον υπάρχει μια LCD οθόνη που συνδυάζεται με την αναλογική ένδειξη του κοντέρ.

Ο μονοκύλινδρος αερόψυκτος κινητήρας eSP (enhanced Smart Power) των 109,5cc, με βάρος μόλις στα 22 κιλά, και αποδίδει 8,5 ίππους στις 7.500 στροφές με 0,9 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 5.750 σντίστοιχα. Χάρη στην προσπάθεια για μείωση των τριβών στα κινούμενα μέρη, ο κινητήρας του Vision, ο οποίος διαθέτει και σύστημα start/stop, έγινε πιο αποδοτικός κατά 5% σύμφωνα με την Honda, γεγονός που μεταφράζεται σε μια ανακοινωμένη αυτονομία της τάξης των 260 χιλιομέτρων, σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 4,9 λίτρων.

Το πλαίσιο του Vision έχει κι αυτό επανασχεδιαστεί με την τεχνολογία SAF (Smart Architecture Frame) που έχει χρησιμοποιηθεί και για τα νέα SH, αντικαθιστώντας το προηγούμενο σωληνωτό πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς της προηγούμενης γενιάς. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του αποτελούνται από την γωνία κάστερ των 26,30°, το ίχνος των 71mm, το μεταξόνιο των 1.280mm, ενώ το συνολικό βάρος έχει μειωθεί κατά δύο κιλά, φτάνοντας τα 100. Οι τροχοί διατήρησαν τις ίδιες διαστάσεις (16'' μπροστά και 14'') πίσω, όπως παρέμεινε το δισκόφρενο μπροστά με το ταμπούρο πίσω, που διαθέτουν συνδυασμένη λειτουργία (CBS).

Tags: