Το νέο ηλεκτρικό LiveWire S3 θα κατασκευάζεται από την KYMCO

H εταιρεία από την Ταιβάν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της LiveWire και στις δικές της ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες
motomag Το νέο ηλεκτρικό LiveWire S3 θα κατασκευάζεται από την Kymco
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/4/2024

Toν Δεκέμβριο του 2021 η Harley-Davidson αποφάσισε πως έφτασε η ώρα της ανεξαρτητοποίησης της εταιρείας LiveWire και με την ηλεκτρική Del Mar, εγκαινίασε τότε την έναρξη παραγωγής της πλατφόρμας Arrow, πάνω στην οποία θα βασίζονται τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.

Λίγο αργότερα ήρθε η επένδυση της KYMCO στη LiveWire με την εταιρεία από την Ταιβάν να επενδύει 100 εκατομμύρια δολάρια αποκτώντας ταυτόχρονα το 4% της ηλεκτρικής εταιρείας.

Το νέο ηλεκτρικό LiveWire S3 θα κατασκευάζεται από την Kymco

Και κάπως έτσι εμφανίστηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της KYMCO που απεικονίζει μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα η οποία βασίζεται κατά πολύ σε αυτή της LiveWire. Πιο συγκεκριμένα το μοντέλο S3 όπως ονομάζεται χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Arrow στην οποία είναι βασισμένα τα μοντέλα S2 Del Mar και S2 Mulholland της LiveWire.

Η πλατφόρμα Arrow είναι κατασκευασμένη ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τύπους μοτοσυκλετών. Αυτή χρησιμοποιεί το αλουμινένιο περίβλημα της μπαταρίας ως κεντρικό δομικό στοιχείο της και αποκτά αφαιρούμενο εμπρός και πίσω υποπλαίσιο όπως συμβαίνει με πολλές νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Σύμφωνα με τη LiveWire, η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς ηλεκτροκινητήρες -είτε αερόψυκτους είτε υγρόψυκτους- αλλά και με διαφορετικές μπαταρίες έχοντας ως στόχο να καλυφθεί ένα μεγάλο φάσμα αναγκών όσον αφορά τις επιδόσεις αλλά και το κόστος.

Το νέο ηλεκτρικό LiveWire S3 θα κατασκευάζεται από την Kymco

Στις φωτογραφίες του διπλώματος ευρεσιτεχνίας βλέπουμε το πλαίσιο, τον κινητήρα και το ψαλίδι που είχαμε δει στο concept μοντέλο της KYMCO, RevoNEX το 2018. Στην πατέντα εστιάζεται το που είναι τοποθετημένη η IMU -αδρανειακή μονάδα- ενώ σημαντική αλλαγή αποτελεί το νέο υποπλαίσιο που στηρίζεται η σέλα, το οποίο είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό των S2 Del Mar και S2 Mulholland της LiveWire.

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία S3 δεν γνωρίζουμε, ωστόσο είναι δεδομένο πως η KYMCO είτε θα κατασκευάσει το νέο μοντέλο της LiveWire είτε θα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία για τα δικά της μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Το νέο ηλεκτρικό LiveWire S3 θα κατασκευάζεται από την KYMCO

Ετικέτες

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
       Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες