Νέο Kawasaki Z400 2019: EICMA 2018

Προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους αναβάτες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/11/2018

Η παρουσία της Kawasaki στην EICMA για το 2018 επιφύλασσε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, διανθίζοντας τη γκάμα της περισσότερο. Μια από αυτές αποτέλεσε και το νέο Z400 που έρχεται να προστεθεί ως επιλογή για τους κατόχους του διπλώματος Α2. Ουσιαστικά πρόκειται για την γυμνή έκδοση του Ninja 400, με τα χαρακτηριστικά των επιδόσεων της μοτοσυκλέτας να μην αλλάζουν, ενώ η σχεδίαση παραμένει στα πρότυπα του Z300, με την εταιρεία να επιλέγει τη κάλυψη του χωροδικτυώματος και όχι την ανάδειξή του. Η Kawasaki εφαρμόζοντας την Sugomi φιλοσοφία στη σχεδίαση του μοντέλου της, αναφέρει πως είναι 3 κιλά ελαφρύτερο από το Ninja 300, όμως η πραγματική σύγκριση πρέπει να τεθεί έναντι του Ninja 400 που αποτελεί την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.

Ακολουθεί αναλυτικό gallery με όλες τις φωτογραφίες

Από τις πληροφορίες που έχουμε οι διαφορές περιορίζονται στο ύψος που στη γυμνή έκδοση είναι μικρότερο κατά 65mm (φτάνοντας τα 1.055mm), ενώ η απόσταση απ’ το έδαφος είναι μεγαλύτερη κατά 5mm, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα 145mm, γεγονός που το καθιστά πιο εύκολο στην ανάβαση των πεζοδρομίων. Όσον αφορά το βάρος τα πρώτα νούμερα δείχνουν πως είναι ελαφρύτερο κατά 1 κιλό απ’ το Ninja 400, όμως θα πρέπει να το επιβεβαιώσουμε κατά την επίσημη δοκιμή του στα πάτρια εδάφη, ενώ το πλάτος είναι μεγαλύτερο κατά 90mm, φτάνοντας τα 800mm.

Παράλληλα το Z 400 είναι εξοπλισμένο LED φωτιστικά σώματα και τα όργανα προέρχονται απ' το Z900, ενώ θα βγαίνει σε δύο χρωματισμούς το Candy Lime Green και Metallic Spark Black. Τέλος η Kawasaki φρόντισε για την δημιουργία μιας πλούσιας γκάμας αξεσουάρ για την γυμνή έκδοση.

Moto Guzzi – Νέα εμφάνιση της μικρής κλασικής με τον δικύλινδρο 457 της Aprilia

Έναν χρόνο μετά την τελευταία της θέαση, η μοτοσυκλέτα που αφήνει πίσω τους εγκάρσιους V2 της Moto Guzzi συνεχίζει να εξελίσσεται
Moto Guzzi 457
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Το Καλοκαίρι του 2025 είχαμε συναντήσει φωτογραφίες από μια μοτοσυκλέτα που φερόταν να είναι μελλοντικό μοντέλο της Moto Guzzi σε δοκιμές εξέλιξης στον δρόμο. Το περίεργο της υπόθεσης αφορούσε στον κινητήρα, καθώς εκεί είδαμε τον νέο δικύλινδρο της Aprilia από τη γκάμα των 457.

Από το 1965, όταν ο Giulio Cesare Carcano σχεδίασε τον πρώτο εγκάρσια τοποθετημένο V2 90 μοιρών, οι μοτοσυκλέτες της Moto Guzzi είχαν ως αδιάψευστο χαρακτηριστικό αυτόν τον κινητήρα, κάτι που προφανώς θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον. Η ανάπτυξη της Moto Guzzi είναι εδώ και πολλά χρόνια συνυφασμένη με τον Όμιλο Piaggio στον οποίο ανήκει και ένας τρόπος για να μεγαλώσει η γκάμα της είναι να φορέσει κινητήρες από άλλες μάρκες του, όπως η Aprilia. Εν προκειμένω, φαίνεται πως η Ιταλοί θέλουν να μπουν στο δημοφιλές παιχνίδι των ρετρό μοτοσυκλετών και ακούγεται λογικότερο να το κάνουν με τη Moto Guzzi, παρά με την Aprilia.

moto guzzi 457

Ταυτόχρονα, αυτή μπορεί να είναι μια αναζωογονητική εξέλιξη για τη Moto Guzzi, καθώς έτσι θα αποκτήσει εκπροσώπηση σε μια γωνιά μικρότερων κυβισμών της αγοράς από την οποία απείχε στη σύγχρονη εποχή της, όταν ο μικρότερος κινητήρας που έχει φτιάξει τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ο V2 744cc των Breva, Nevada, V7 κ.ο.κ.

Με τον δικύλινδρο σε σειρά της Aprilia η Moto Guzzi θα βρεθεί σύντομα με μια μοτοσυκλέτα που, όπως φαίνεται, θα έχει κλασική εμφάνιση σε συνδυασμό με σύγχρονες ικανότητες. Θα είναι επίσης μια ηχηρή απόκλιση από την πάγια τακτική της εταιρείας να χρησιμοποιεί άξονα στην τελική μετάδοση των μοτοσυκλετών της, καθώς εδώ ο δικύλινδρος έχει φτιαχτεί για αλυσίδα και γρανάζια.

moto guzzi 457

Συγκρίνοντας τις τελευταίες φωτογραφίες που μας έρχονται από τον διεθνή Τύπο δίπλα σε αυτές που είχαν διαρρεύσει το περσινό Καλοκαίρι, βλέπουμε πως η μοτοσυκλέτα έχει μερικές αλλαγές. Το μπροστινό φρένο ανατίθεται σε μια ακτινική δαγκάνα της ByBre (θυγατρικής της Brembo), κάτι που πιθανώς υπονοεί πως η μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζεται στην Ινδία, ενώ έχουμε νέα εξωτερικά καπάκια στον κινητήρα.

Στις εικόνες του περασμένου Αυγούστου ο κινητήρας ήταν πρακτικά ολόιδιος όπως τον χρησιμοποιεί η Aprilia στα δικά της μοντέλα, ωστόσο στις νέες φωτογραφίες τα πλαϊνά καπάκια είναι νέα και διαφορετικά από πριν, δείγμα πως η αισθητική έχει διαμορφωθεί ώστε η μικρή Moto Guzzi να αποκτήσει έναν πιο ξεχωριστό χαρακτήρα.

moto guzzi 457

Τα χρυσά καλάμια του πιρουνιού επίσης έχουν αντικατασταθεί από μαύρα, ενώ και ο προβολέας έχει αλλάξει, από τον απλό στρογγυλό των περσινών εικόνων σε έναν νέο που λογικά κρύβει στο κέντρο του τον αετό της Moto Guzzi, κατά το τρέχον μοτίβο που χαρακτηρίζει την εταιρεία στα υπάρχοντα μοντέλα της.

Όλα τα παραπάνω συνάδουν προς το ότι η εξελικτική διαδικασία έχει προχωρήσει πολύ και το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα φαίνεται στις νέες φωτογραφίες να είναι πιο πολύ καμουφλαρισμένη απ’ όσο πέρυσι μάλλον συνηγορεί στο ότι κάτω από τις μαύρες αυτοκόλλητες ταινίες κρύβεται η τελική εμφάνιση του μοντέλου.

Αυτά σημαίνουν πως κατά πάσα πιθανότητα η μοτοσυκλέτα που προς το παρόν παραμένει αβάπτιστη – επισήμως τουλάχιστον – ετοιμάζεται για την ερχόμενη EICMA σε 4,5 μήνες για να κυκλοφορήσει ως μοντέλο 2027.

Ετικέτες