Royal Enfield Himalayan 450 - Διαρροή φωτογραφιών λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της

Νέα εποχή Himalayan, με δυνατό, υγρόψυκτο κινητήρα και ανεστραμμένο πιρούνι
Royal Enfield Himalayan 450
Από το

motomag

30/8/2023

Πρόσφατα σας είχαμε γράψει πως η Royal Enfield μέσα από ένα μικρής διάρκειας βίντεο μας προετοιμάζει για τον ερχομό του νέου Himalayan 450, ωστόσο λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του διέρρευσαν φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν με σαφήνεια πως θα μοιάζει το νέο μοντέλο.

Μετά τα νέα πέντε μοντέλα της Bullet τα οποία θα παρουσιαστούν επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου η Royal Enfield αναμένεται να παρουσιάσει το νέο Himalayan 450 τον Νοέμβριο στην έκθεση της EICMA. Κατά καιρούς διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας έχουν δώσει μια μικρή εικόνα το πως θα μοιάζει το συγκεκριμένο μοντέλο ωστόσο πλέον μετά την διαρροή φωτογραφιών γνωρίζουμε πως θα είναι σε μεγάλο βαθμό το νέο μοντέλο της RE. Αρχικά στην καρδιά του Himalayan 450 θα βρίσκεται ένας υγρόψυκτος κινητήρας ο οποίος θα αποδίδει περίπου 40 ίππους σε σχέση με τους 24 που αποδίδει ο τωρινός αερόψυκτος κινητήρας του Himalayan 411. Ακόμη μία διαφορά θα υπάρχει στο κιβώτιο ταχυτήτων με το νέο μοντέλο να είναι εξατάχυτο και όχι πεντατάχυτο. Το νέο μοντέλο βλέπουμε πως έχει ανεστραμμένο πιρούνι το οποίο για πρώτη φορά θα μπει σε Himalayan, με τις διαδρομές των αναρτήσεων να είναι μεγάλες για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην εκτός δρόμου χρήση.

Royal Enfield

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 και 17 ιντσών, με την πέδηση να αναλαμβάνουν δύο δισκόφρενα, ένα εμπρός και ένα πίσω, με δικάναλο ABS. Το νέο Himalayan 450 πέρα από το χαμηλό φτερό έχει αποκτήσει και αυτό ψηλό φτερό -όπως το Himalayan 411-, έχει διπλή σέλα ενώ διαθέτει ζελατίνα για προστασία από τον αέρα. Eκατέρωθεν του ρεζερβουάρ βρίσκουμε προστατευτικά κάγκελα στα οποία ο αναβάτης θα μπορεί να δέσει κάποια τσάντα μεταφοράς, στις εικόνες όμως δεν βλέπουμε να υπάρχει προστατευτική ποδιά -προφανώς θα υπάρχει επιλογή στον κατάλογο των επίσημων αξεσουάρ- ενώ το μοντέλο των φωτογραφιών εφοδιάζεται με σχάρα, με την μικρή εξάτμιση να συμβαδίζει με τις Euro 5 προδιαγραφές. Το ρεζερβουάρ όπως φαίνεται, έχει αυξήσει τη χωρητικότητα του σε σχέση με τα 15 λίτρα που παρείχε στο Himalayan 411, ενώ όσον αφορά τα όργανα αυτά είναι στα πρότυπα του Himalayan 411, δηλαδή μια μεγάλη στρογγυλή οθόνη, ενώ η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει σίγουρα Turn-by-turn πλοήγηση όπως και ο προκάτοχος της.

Royal EnfieldRoyal Enfield

 

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.