Royal Enfield Himalayan 450 - Διαρροή φωτογραφιών λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της

Νέα εποχή Himalayan, με δυνατό, υγρόψυκτο κινητήρα και ανεστραμμένο πιρούνι
Royal Enfield Himalayan 450
Από το

motomag

30/8/2023

Πρόσφατα σας είχαμε γράψει πως η Royal Enfield μέσα από ένα μικρής διάρκειας βίντεο μας προετοιμάζει για τον ερχομό του νέου Himalayan 450, ωστόσο λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του διέρρευσαν φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν με σαφήνεια πως θα μοιάζει το νέο μοντέλο.

Μετά τα νέα πέντε μοντέλα της Bullet τα οποία θα παρουσιαστούν επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου η Royal Enfield αναμένεται να παρουσιάσει το νέο Himalayan 450 τον Νοέμβριο στην έκθεση της EICMA. Κατά καιρούς διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας έχουν δώσει μια μικρή εικόνα το πως θα μοιάζει το συγκεκριμένο μοντέλο ωστόσο πλέον μετά την διαρροή φωτογραφιών γνωρίζουμε πως θα είναι σε μεγάλο βαθμό το νέο μοντέλο της RE. Αρχικά στην καρδιά του Himalayan 450 θα βρίσκεται ένας υγρόψυκτος κινητήρας ο οποίος θα αποδίδει περίπου 40 ίππους σε σχέση με τους 24 που αποδίδει ο τωρινός αερόψυκτος κινητήρας του Himalayan 411. Ακόμη μία διαφορά θα υπάρχει στο κιβώτιο ταχυτήτων με το νέο μοντέλο να είναι εξατάχυτο και όχι πεντατάχυτο. Το νέο μοντέλο βλέπουμε πως έχει ανεστραμμένο πιρούνι το οποίο για πρώτη φορά θα μπει σε Himalayan, με τις διαδρομές των αναρτήσεων να είναι μεγάλες για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην εκτός δρόμου χρήση.

Royal Enfield

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 και 17 ιντσών, με την πέδηση να αναλαμβάνουν δύο δισκόφρενα, ένα εμπρός και ένα πίσω, με δικάναλο ABS. Το νέο Himalayan 450 πέρα από το χαμηλό φτερό έχει αποκτήσει και αυτό ψηλό φτερό -όπως το Himalayan 411-, έχει διπλή σέλα ενώ διαθέτει ζελατίνα για προστασία από τον αέρα. Eκατέρωθεν του ρεζερβουάρ βρίσκουμε προστατευτικά κάγκελα στα οποία ο αναβάτης θα μπορεί να δέσει κάποια τσάντα μεταφοράς, στις εικόνες όμως δεν βλέπουμε να υπάρχει προστατευτική ποδιά -προφανώς θα υπάρχει επιλογή στον κατάλογο των επίσημων αξεσουάρ- ενώ το μοντέλο των φωτογραφιών εφοδιάζεται με σχάρα, με την μικρή εξάτμιση να συμβαδίζει με τις Euro 5 προδιαγραφές. Το ρεζερβουάρ όπως φαίνεται, έχει αυξήσει τη χωρητικότητα του σε σχέση με τα 15 λίτρα που παρείχε στο Himalayan 411, ενώ όσον αφορά τα όργανα αυτά είναι στα πρότυπα του Himalayan 411, δηλαδή μια μεγάλη στρογγυλή οθόνη, ενώ η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει σίγουρα Turn-by-turn πλοήγηση όπως και ο προκάτοχος της.

Royal EnfieldRoyal Enfield

 

Ετικέτες

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες