Saint Laurent x Vespa

Συνάντηση διαχρονικών αξιών
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

15/12/2017

Δύο σύμβολα, δύο από τις εμβληματικές φίρμες από δύο διαφορετικούς χώρους –με κοινό παρονομαστή την διαχρονική αξία και το στιλ- θα συνυπάρξουν στο "άντρο" της μόδας, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα το εργοστάσιο:

Δελτίο τύπου

"Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, η Vespa και ο παριζιάνικος οίκος Saint Laurent θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στο διάσημο πολυκατάστημα Colette.
Στον 1ο όροφο της ιστορικής μπουτίκ, που βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού, θα εκτίθεται ένα ειδικό συλλεκτικό μοντέλο του πιο αγαπημένου σκούτερ στον κόσμο, το οποίο η Vespa συνυπέγραψε με τον οίκο Saint Laurent. Πρόκειται για μία Vespa Primavera 125 σε κομψή μαύρη ματ εμφάνιση, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη περίσταση.


Το στυλ συνδυάζει το νέο ματ μαύρο χρώμα του ατσάλινου σώματος με γυαλιστερά μαύρα στοιχεία, όπως οι καθρέφτες, τα διακοσμητικά της κλασικής "γραβάτας" στην μπροστινή ποδιά, οι μανέτες των φρένων και η χειρολαβή του συνεπιβάτη. Οι ζάντες και το κάλυμμα της εξάτμισης φέρουν επίσης γυαλιστερά φινιρίσματα, σύμφωνα με το αυθεντικό πνεύμα του Saint Laurent. Μία τελευταία αισθητική πινελιά χαρίζει η κομψή, χειροποίητη σέλα.
Αυτή η αποκλειστική Vespa x Saint Laurent by Anthony Vaccarello θα κατασκευάζεται μόνο κατόπιν ζήτησης, ενώ υπάρχει δυνατότητα απευθείας παραγγελίας κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Colette."

Aprilia SR 400 GT - Έρχεται crossover-adventure scooter στα 400 κ.εκ. από το Noale

Στα πρότυπα του μικρότερου μοντέλου - Με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και 16άρη εμπρός τροχό
Spy Aprilia SR 400 GT
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/6/2025

H Aprilia ετοιμάζεται να εισάγει την δική της πρόταση για την ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία των adventure/crossover scooters με το ερχόμενο SR 400 GT διευρύνοντας παράλληλα προς τα πάνω την ομώνυμη σειρά.

Η Aprilia διαθέτει ήδη στην γκάμα των σκούτερ της, SR GT στα 125 και 200 ​​κ.εκ. Η εμφάνιση ενός πρωτοτύπου δοκιμών στο Βένετο υποδηλώνει τώρα μια επέκταση της σειράς. Το νέο μοντέλο, που θα ονομάζεται πολύ πιθανά SR 400 GT, μοιάζει να είναι μια εναλλακτική λύση στα μεσαία crossover όπως το Honda ADV350.

Spy Aprilia SR 400 GT

Οι γραμμές του έντονα καμουφλαρισμένου μοντέλου προπαραγωγής θυμίζουν την τελευταία γενιά της RSV4 - το μπροστινό μέρος, ειδικότερα που είναι τυπικό της Aprilia και αυτό που βλέπουμε και το μικρότερο SR GT. Όλα μοιάζουν αεροδυναμικά σχεδιασμένα μπροστά και ένα μοντέρνο, λεπτό πίσω μέρος συμπληρώνει το σύνολο. Το παραδοσιακό πίσω φανάρι, όπως είναι πλέον κοινή πρακτική, παραλείπεται και η λειτουργία του φαίνεται να έχει ενσωματωθεί στα φλας. Για την εργονομία της θέσης του αναβάτη φαίνεται πως έχει γίνει πρόβλεψη και για την όρθια στάση, με το μεγάλο τιμόνι να βρίσκεται σχετικά ψηλά, αν και δεν βλέπουμε έξτρα πίσω μαρσπιέ

Spy Aprilia SR 400 GT

Το SR 400 GT στηρίζεται στο υπάρχον Piaggio Beverly 400 και η Aprilia θα χρησιμοποιήσει τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 399 κ.εκ. του ομίλου που αποδίδει 36 ίππους. Το ψαλίδι και τα μέρη του πλαισίου προέρχονται επίσης από το αδελφό μοντέλο. Ωστόσο, η Aprilia ακολουθεί τον δικό της δρόμο με το σύστημα πέδησης και τις αναρτήσεις για να προσδώσει πιο ουσιαστικά crossover χαρακτηριστικά στο μοντέλο της: μπροστά έχει τοποθετηθεί διαφορετικό σύστημα πέδησης, ενώ νέο είναι και το ανεστραμμένο πιρούνι με μεγαλύτερη διαδρομή. Υπάρχουν επίσης νέα διπλά αμορτισέρ με δοχείο αζώτου που έχουν και αυτά μεγαλύτερη διαδρομή έναντι εκείνων του Beverly. Το διπλό σωληνωτό πλαίσιο και το κιβώτιο ταχυτήτων CVT παραμένουν αμετάβλητα, με το πλαίσιο να έχει δεχτεί ενισχύσεις για να ανταπεξέρθει και στην εκτός δρόμου οδήγηση. Η τρέχουσα εξάτμιση δείχνει να προέρχεται από το Beverly χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα υιοθετηθεί στην παραγωγή και τουλάχιστον το κάλυμμα του τελικού θα είναι διαφορετικό.

Spy Aprilia SR 400 GT

Σημαντικό είναι το μέγεθος των τροχών με το μεγάλο SR GT να έχει ζάντα 16 ιντσών μπροστά και όχι μικρότερη, στα πρότυπα της GT κατηγορίας. To νέο crossover scooter των Ιταλών φαίνεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, ίσως όχι τόσο για να κάνει την εμφάνισή του στην ερχόμενη EICMA τον Νοέμβριο.