Vespa 946 Dragon - Επετειακή έκδοση για τη χρονιά του Δράκου

Περιορισμένης παραγωγής σε 1.888 αντίτυπα, και με ασορτί ζακέτα για τους επιβαίνοντες
motomagVespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του Δράκου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/1/2024

Σήμερα στην Κίνα για τις καθημερινές δραστηριότητες χρησιμοποιείται το Γρηγοριανό ημερολόγιο -που έχει επικρατήσει στο σύνολο του δυτικού κόσμου-, ενώ το Κινεζικό ημερολόγιο χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των παραδοσιακών εορτών όπως το Κινέζικο νέο έτος και στην αστρολογία. Για το 2024 η Vespa δημιουργεί μία επετειακή έκδοση για τον εορτασμό του ερχομού της νέας χρονιάς του Κινέζικου ημερολόγιου, που φέτος πέφτει στις 10 Φεβρουαρίου. 

Κάθε χρονιά που ξεκινάει την συγκεκριμένη ημέρα, θεωρείται το έτος του δράκου. Σύμφωνα με αυτό, η Vespa αποφάσισε να δημιουργήσει μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της 946, η οποία είναι βαμμένη σε μπεζ χρώμα, με έναν δράκο σε πράσινο σμαραγδένιο μοτίβο να διατρέχει το σκούτερ. Η Vespa 946 Dragon κατασκευάζεται στο χέρι, στην Ιταλία, αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, κατεργασίας και συναρμολόγησης.

Vespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του Δράκου

Μαζί με το σκούτερ, η ιταλική εταιρεία δημιούργησε και μια ζακέτα, που έρχεται στον ίδιο χρωματισμό και σχέδιο με την περιορισμένης παραγωγής έκδοση. Η ζακέτα είναι από μαλλί, με τα μανίκια να είναι από δέρμα Νάπα με ραβδώσεις, δέρμα το οποίο είναι γνωστό για την μαλακότητά του, ενώ στο κλείσιμο βλέπουμε την χρήση λάστιχου για καλύτερη εφαρμογή. Το σμαραγδένιο μοτίβο του δράκου έχει κεντηθεί στην πλάτη και πάνω από την αριστερή τσέπη. Το έμβλημα V, που συμβολίζει τη λέξη Vespa είναι εντυπωμένο στη δεξιά μεριά του μπροστινού τμήματος, ενώ στη δεξιά τσέπη βρίσκεται μία κινεζική παροιμία.

Vespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του Δράκου

Έτσι το διαχρονικό σύμβολο της Vespa, έρχεται κοντά με την φιλοσοφία της Ανατολής, αξιοποιώντας τον συμβολισμό του δράκου, ο οποίος θεωρείται οιωνός ευημερίας. Η Vespa 946 Dragon θα παρουσιαστεί σε μία ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στο Χονκ Κονγκ, τον Ιανουάριο του 2024.

Vespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του ΔράκουVespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του Δράκου
Ετικέτες

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Made in Greece από τον Σαρακάκη!
Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Το πρώτο, από δύο που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται, σκούτερ MADE IN GREECE, έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 από τον Όμιλο Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ!

Μία πρωτιά για τον ιστορικό Όμιλο που η κατασκευή οχημάτων όχι μόνο δεν του είναι άγνωστη αλλά αποτελεί και ενεργό τομέα στο μακρύ χαρτοφυλάκιό του, παρουσιάστηκε δίχως τυμπανουκρουσίες, όμορφα και ξεκάθαρα, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία που απευθύνεται. Ίσως για αυτό και δεν το ανακάλυψε κάποιος άλλος και δεν πήρε την έκταση που αρμόζει σε ένα εγχείρημα αυτού του μεγέθους, καθώς το Yum-e έχει στόχο να γίνει εξαγώγιμο προϊόν.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Το Yum-E είχε την δική του γωνιά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Το όνομά του έχει επιλεχθεί από την ιαπωνική λέξη για το όνειρο και τα ιαπωνικά είναι άμεσο σημείο αναφοράς στην ιστορία και την παράδοση του Ομίλου Σαρακάκη καθώς υπήρξε ο πρώτος εισαγωγέας Honda στην Ευρώπη κι ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους που παραμένουν ενώ ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος με συνεχή λειτουργία. Παράλληλα το όνομα Yum-e αποτελεί και λογοπαίγνιο για την λειτουργία του τρίτροχου σκούτερ που προορίζεται για εταιρείες μεταφορών και παραδόσεων.

Ο σχεδιασμός του έχει εξ αρχής απαντήσει στα γνωστά ζητήματα που καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της αυτονομίας καθώς μιλάμε για ηλεκτρονικό όχημα.

Για αυτό και έγινε προσπάθεια να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με την έγκριση τύπου να είναι ακριβώς 210χλμ αυτομίας με μέγιστη ισχύ 4.0kW και μέγιστη ταχύτητα 45χ.α.ω. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό διαστάσεων 90/90-10 καθώς και τρία δισκόφρενα με λειτουργία CBS.

Εμπρός έχει τροχό 80/90-14 με αιχμηρό σχεδιασμό και μπόλικο χώρο για τα πόδια με ίσια ποδιά. Να σημειωθεί πως έχει χώρο και κάτω από τη σέλα για κράνος με έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών που παραμένουν αποσπώμενες και έτσι δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο παρκαρίσματος.

Οι HUB κινητήρες είναι αθόρυβοι και προσφέρουν και ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με τις τρεις μπαταρίες λιθίου να είναι τύπου NMC, 48V/45Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4,5 ώρες και για τις τρεις συνολικά. Οι μπαταρίες προσφέρουν έναν κύκλο 1000 φορτίσεων, δηλαδή σχεδόν τριών χρόνων εντατικής καθημερινής χρήσης των Σαββατοκύριακων συμπεριλαμβανομένων. Στόχος του Yum-e είναι να προσφέρει στις εταιρείες χαμηλό κόστος συντήρησης και εξίσου χαμηλό κόστος χρήσης.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Ο χώρος αποθήκευσης, από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου σκούτερ του Ομίλου Σαρακάκη, έχει ωφέλιμο φορτίο 85 κιλών και έξυπνο σχεδιασμό της πλατφόρμας ώστε το κουτί αποθήκευσης να αφαιρείται εύκολα για να αυξάνονται οι δυνατότητες φόρτωσης. Στο μεταξύ το κουτί αποθήκευσης είναι σχεδιασμένο για να φέρει τα διακριτικά της εταιρείας ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μόνο- περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, LED φώτα παντού, λειτουργία οπισθοπορείας, χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακά όργανα.

Η γραμμή παραγωγής του Yum-e είναι ήδη έτοιμη και έχει ξεκινήσει να βγάζει τα πρώτα Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ! Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να δούμε περισσότερα δίκυκλα δική μας παραγωγής, καθώς τρίκυκλα σίγουρα θα δούμε και άλλα. Η σκέψη να ξεκινήσουν με κάτι που απαντά σε ένα κενό της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απολύτως σωστή καθώς όχι μόνο εξασφαλίζεται η πώληση αλλά ταυτόχρονα χτίζεται και ο τομέας της αξιοπιστίας διότι είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αν πετύχεις στις μεταφορές, έχεις πετύχει και γενικότερα στην λιανική πώληση. Έναν τομέα που θα θέλαμε να δούμε να διευρύνεται.