Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Yamaha XSR 700 XTribute 2019 στην EICMA

Προς τιμήν του XT 500

Μετά την παρουσίαση των scooter και των R125 & R3, η Yamaha συνέχισε με την παρουσίαση μιας ειδικής έκδοσης του XSR 700. Συγκεκριμένα, η έκδοση αποτελεί φόρο τιμής για ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος της, το XT 500 που πρωτοκυκλοφόρησε το 1976. Ειδικότερα ο χρωματισμός ονομάζεται 1981 ώστε να “χτυπάει καμπανάκι” στους παλιούς θυμίζοντάς τους εκείνες τις εποχές, ενώ υιοθετεί τα στοιχεία της βαφής του XT 500. Παράλληλα, η Yamaha προχώρησε και στην προσθήκη της σίτας στο ψυγείο, καθώς με τα ελαστικά της Michelin MT60RS που προορίζονται για on-off χρήση, κρίνεται απαραίτητη.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό gallery με τις φωτογραφίες

Ακόμη η Yamaha αναφέρει πως χρησιμοποιεί μια επίπεδη σέλα για αυτή την έκδοση ώστε να την φέρει πιο κοντά στο XT 500 (εξαφανίζοντας έτσι το διαχωρισμό της σέλας του αναβάτη και συνεπιβάτη που υπάρχει στην κλασσική έκδοση), ενώ τα μαρσπιέ και το τιμόνι με τη σειρά τους έχουν αλλαχτεί, δίνοντας τη θέση τους σε άλλα περισσότερο προσανατολισμένα σε πιο off road χρήση. Ακόμη, το πιρούνι φέρει πλέον πλαστικές φισούνες που καλύπτουν την διαδρομή των αναρτήσεων, δίνοντας έτσι μια πιο ρετρό εικόνα.

Τέλος, η μοτοσυκλέτα για όσους επιθυμούν θα είναι εξοπλισμένη με εξάτμιση της Akrapovic, με το μαύρο τελικό να καταλήγει ψηλά κάτω από τη θέση του συνεπιβάτη.

Tags: