Οδηγήσαμε την νέα Ducati Multistrada 1200: VIDEO

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/4/2015

Τα καλά νέα για την Multistrada 1200 του 2015 μας έρχονται από το νησί Lanzarote των Κανάριων Νήσων, όπου έγινε η παγκόσμια παρουσίαση της μοτοσυκλέτας στους δημοσιογράφους. Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε και τις δύο εκδόσεις, με την ακριβότερη έκδοση S να είναι εξοπλισμένη τις έξτρα βαλίτσες. Ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί με στόχο να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 4, τόσο σε εκπομπές ρύπων, όσο και θορύβου. Ταυτόχρονα όμως, χάρη στο διαρκώς μεταβαλλόμενο overlap των βαλβίδων (DVT) κατάφερε να αυξήσεις την ιπποδύναμή του στους 160 ίππους, από 150 του προηγούμενου μοντέλου. Τα ηλεκτρονικά είναι δεύτερης γενιάς με αισθητήρα επιτάχυνσης. Το νέο πλαίσιο τοποθετεί τον κινητήρα ψηλότερα για μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και η εργονομία έχει αλλάξει, με μικρότερο πλάτος ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, ώστε να διευκολυνθεί η οδήγηση της μοτοσυκλέτας στο χώμα. Επίσης η υψομετρική διαφορά της σέλας του συνεπιβάτη είναι μικρότερη, δημιουργώντας ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον, αλλά και βελτιώνοντας την κατανομή των μαζών όταν κάθονται δύο άτομα πάνω στην Multistrada. Η έκδοση S ξεχωρίζει από την βασική χάρη στους full-led προβολείς με κατευθυνόμενη δέσμη, τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις με το αναβαθμισμένο λογισμικό και τη δυνατότητα σύνδεσης smartphone ή MP3 μέσω Bluetooth.

Αναλυτικά στο τεύχος Μαΐου 2015! 

Ετικέτες

Suzuki SV650: Επιστρέφει με τον κινητήρα του SV-7GX!

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, το γυμνό V2 μοντέλο ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα
SV650
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Την Άνοιξη του 2025 η Suzuki είχε ανακοινώσει το τέλος δύο εμβληματικών μοντέλων της, των DL650 V-Strom και SV650, καθώς ο κινητήρας τους δεν είχε ενημερωθεί στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το SV-7GX που μας παρουσίασε την προσαρμογή αυτού του κινητήρα στις Euro 5+ και ουσιαστικά έδωσε νέα πνοή στον αειθαλή δικύλινδρο V 90 μοιρών των 645 cc.

Με εφαλτήριο αυτόν τον κινητήρα, τώρα η Suzuki ετοιμάζει να αναβιώσει και το SV650, κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς τον δήλωσε στην αμερικανική υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) ως μέλος της γκάμας του 2027.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο SV650 θα αναβαθμιστεί στην ίδια λογική με το SV-7GX, δηλαδή θα αποκτήσει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire) και ride modes, traction control και quickshifter δύο δρόμων, ενώ πιθανότατα θα φορέσει και μια οθόνη ανάλογη ή ίδια με του SV-7GX.

Η πορεία του προς τις ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνεται από την καταχώρηση στην CARB, δεν εξασφαλίζει απαραιτήτως πως θα έρθει και στην Ευρώπη, ωστόσο με το SV-7GX να είναι ήδη διαθέσιμο στα μέρη μας δεν βλέπουμε για ποιον λόγο η Suzuki θα μπορούσε να κρατήσει το SV650 εκτός ευρωπαϊκών αγορών.

Αναμένουμε να το δούμε να ντεμπουτάρει τον Νοέμβριο στην EICMA.

Ετικέτες