Ανανέωσε ο Pedrosa με το HRC μέχρι και το 2018

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/5/2016

Η Honda Racing Corporation ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά την ανανέωση του συμβολαίου της με τον Dani Pedrosa για ακόμη δύο χρόνια, μέχρι το τέλος του 2018. Το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το HRC, αναφέρει ότι οι και οι δύο πλευρές έμειναν ικανοποιημένες με την επίτευξη της συμφωνίας πριν το GP του Mugello, που θα σηματοδοτεί της 250ο GP για τον τριαντάχρονο, βραχύσωμο αναβάτης της Honda.
Ο Pedrosa ανήκει στην οικογένεια της Big-H από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα, κάνοντας το ντεμπούτο του το 2001 στην κατηγορία των 125cc. Όντας παγκόσμιος πρωταθλητής μία φορά στα 125cc και δύο φορές στα 250cc, μεταπήδησε στην Repsol Honda στα MotoGP το 2006, κατακτώντας τρεις φορές τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (2007, 2010 και 2012) και άλλες τρεις την τρίτη θέση (2008, 2009 και 2013). Έχει πετύχει τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο για την Honda από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη, με σύνολο 142 εκ των οποίων οι 51 ήταν στο ψηλότερο σκαλί, τρεις μόλις λιγότερους από το ρεκόρ του Mick Doohan.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται να ενισχύσει τις τελευταίες φήμες που κάνουν λόγο για την ήδη υπογραφή συμβολαίου του Vinales με την Yamaha που θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη πριν τον αγώνα του Mugello, καθώς λέγεται πως ο ντόρος που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα σχετικά με την πιθανότητα μεταγραφής του Pedrosa στην Movistar Yamaha, έγινε απλώς και μόνο για να ασκηθεί πίεση στον αναβάτη της Suzuki από την Yamaha.
Επίσης επιβεβαιώνονται και όσα είχαμε πει στο παρελθόν, μεταφέροντας δηλώσεις του Pedrosa ότι θα "συνταξιοδοτηθεί" από την Honda, αν και σε αντίστοιχη περίπτωση με τον Lorenzo και την Yamaha –με τον Ισπανό να δηλώνει ότι θα κλείσει την καριέρα του εκεί- τα λεγόμενα του Jorge δεν είχαν τελικά τόσο ισχυρή βαρύτητα…

ZXMOTO 820X: Ντεμπούτο το 2027 με νέα εμφάνιση – Θα έρθει και Ελλάδα

Θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο
820X
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/8/2026

Η τελική μορφή της ZXMOTO 820X αποκαλύφθηκε και δεν είναι αυτή που περιμέναμε, καθώς υπάρχουν αλλαγές στο σχεδιαστικό κομμάτι, το οποίο έχει γίνει πιο επιθετικό.

Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό για τη νέα adventure του Zhang Xue, που φέρει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 818,8 κυβικών με την απόδοσή του να φτάνει τους 117 ίππους στις 11.000 σ.α.λ και 8,67 kg.m ροπής στις 9.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας είναι βασισμένος σε εκείνον του 820RR, που πρωταγωνιστεί και στους αγώνες, με τον Valentin Debise να έχει πετύχει 6 νίκες στην πρώτη σεζόν της ZXMOTO στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport.

Το μοντέλο που θα πάρει τον δρόμο προς την παραγωγή πάντως διαφέρει από το πρωτότυπο που είδαμε στην EICMA, αφού στις φωτογραφίες που διέρρευσαν φαίνεται πως φέρει μεγαλύτερη ζελατίνα, διαφορετικό ντεπόζιτο, διαφορετικό φτερό και χούφτες, διαφορετική ποδιά κινητήρα, διαφορετική σέλα, με το εμπρός μέρος να έχει γίνει πλέον και με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων από κάθετα σε οριζόντια δεν θυμίζει πλέον το Suzuki V-Strom. 

820X

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 218 κιλά χωρίς υγρά. Οι τροχοί της φέρουν ακτίνες και ο μπροστά τροχός είναι διάστασης 19 ιντσών και ο πίσω 17.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά φαίνεται να είναι τα ίδια με αυτά του πρωτότυπου μοντέλου, όμως αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πράξη, όταν αποκαλυφθούν τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027.

Η ZXMOTO θα έρθει και στην Ελλάδα, αφού η κινεζική εταιρεία είναι σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με ελληνική αντιπροσωπεία και σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε περισσότερα.

Ετικέτες