Aprilia Dorsoduro 900 και Shiver 900

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/11/2016

Η Aprilia με μία κίνηση καταργεί τους δύο κυβισμούς 750 και 1200 για τα Shiver και Dorsoduro και τους αντικαθηστά με ένα νέο κινητήρα V2 στα 900 κυβικά. Ο χαρακτηρισμός νέος δεν αφορά τον σχεδιασμό του, αφού πρόκειται ουσιαστικά για μια ενδιάμεση έκδοση κυβισμού του γνωστού μας V2 90⁰, αλλά για τον νέο ψεκασμό ride by wire και τα νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικά βοηθήματα. Η ιπποδύναμη είναι στους 95,2 ίππους στις 8.750 στροφές και το βάρος των δύο μοτοσυκλετών έχει μειωθεί κατά 2 κιλά, χάρη στα νέα ψηφιακά όργανα TFT και τις νέες αναρτήσεις της Kayaba. Το ABS είναι επίσης μια αναβαθμισμένη μονάδα της Bosch

KTM 890 SMT 2026 – Επιστροφή στις ρίζες, με χαμηλό φτερό μπροστά

3 χρόνια αφότου η ΚΤΜ επανέφερε το Supermoto Travel, προχωρά στην 1η του ανανέωση με δυο μικρές πινελιές
KTM 890 SMT 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/2/2026

Η ΚΤΜ αποκάλυψε το 890 SMT για το 2026 με δύο μικρές διαφορές από το μοντέλο που εισήγαγε στη γκάμα της το 2023. Δίχως την παραμικρή διαφορά σε εξοπλισμό και απόδοση, το ανανεωμένο SMT αλλάζει το μπροστινό του φτερό με ένα χαμηλότερο που οπτικώς ταιριάζει αρμονικότερα με τον τροχό 17 ιντσών.

Με αυτήν την αλλαγή το 890 SMT έρχεται πιο κοντά στην εμφάνιση του αρχικού 990 SM-T που κυκλοφόρησε με τον LC8 V2 κινητήρα από το 2009 ως και το 2013.

KTM 890 SMT 2026

Παράλληλα αλλάζει και τον χρωματικό συνδυασμό της μοτοσυκλέτας, αφαιρώντας τα λευκά στοιχεία και χτίζοντας την εμφάνιση του μοντέλου 2026 με βάση το πορτοκαλί, το σκούρο μπλε και το μαύρο χρώμα.

Κατά τα λοιπά ο δικύλινδρος σε σειρά LC8c κινητήρας των 889 cc αποδίδει ονομαστικά 105 hp και 10,2 kgm για 194 στεγνά κιλά, όπως και πριν.

KTM 890 SMT 2026

Ομοίως ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας δεν εμφανίζει καμιά διαφορά, με αναρτήσεις WP Apex και διαδρομές 180 mm, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες J.Juan και ηλεκτρονικά που ελέγχονται από μια αδρανειακή κεντρική μονάδα έξι αξόνων και περιλαμβάνουν Cornering ABS με Supermoto mode, traction control και λειτουργίες οδήγησης Sport, Street, Rain και την προαιρετική Track.

Ετικέτες