Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro

Νέα έκδοση για πιο… off-road περιπέτειες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/6/2017

Μια νέα έκδοση της γιγαντιαίας Multistrada 1200 Enduro θα έχει στα καταστήματά της η Ducati από τον Ιούλιο. Πρόκειται για την έκδοση Enduro Pro η οποία ξεχωρίζει από τον ειδικό χρωματισμό της και τον έξτρα εξοπλισμό. Το χρώμα της άμμου της ερήμου και το μεγάλο μαύρο αυτοκόλλητο στο ρεζερβουάρ που γράφει ENDURO, σίγουρα ξεκαθαρίζουν από την αρχή τις προθέσεις και τον προσανατολισμό αυτής της έκδοσης.

Η ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα του φαίρνγκ είναι πιο μικρή σε μήκος για να μην... ενοχλεί όταν οδηγάς όρθιος στο χώμα!

Το κάλυμμα της σέλας είναι επίσης δίχρωμο, συμπληρώνοντας την… Indiana Jones αισθητική. Σε επίπεδο εξοπλισμού έχουμε φυσικά όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της Multistrada 1200 Enduro και επιπλέον ένα τελικό τιτανίου της Termiglioni και προστατευτικά κάγκελα της Touratech με προβολάκια LED (όλα ανήκουν στη λίστα αξεσουάρ της Ducati Performance και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε Multistrada Enduro…).

Τα ελαστικά με το χοντρό τακούνι της Pirelli (Scorpion Rally) συμπληρώνουν την “άγρια” εικόνα της μοτοσυκλέτας. Η τιμή στην Ιταλία θα είναι στα € 22.900, οπότε βάλτε 2-3 χιλιάρικα παραπάνω λόγω φορολογίας και θα έχετε μια ιδέα για το πόσο περίπου να κοστίζει εδώ…  

Yamaha Crypton S EU5+ 2026 - Άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά

Το παπί της Yamaha εναρμονίστηκε με τις αυστηρότερες προδιαγραφές
Yamaha Crypton S Euro 5+ 2026
Από το

motomag

21/10/2025

Το Yamaha Crypton S πληροί πλέον τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 5+ και έρχεται να δώσει εκ νέου τη λύση στην οικονομική καθημερινή μετακίνηση με πολύ μικρό κόστος χρήσης, πέρα από την κατανάλωση βενζίνης.

Το αναβαθμισμένο Crypton S έρχεται χωρίς αισθητικές αλλαγές αλλά με νέα γραφικά στα πλαστικά του. 

Ο αερόψυκτος κινητήρας των 114 κ.εκ. αποδίδει 9 ίππους και 0,94 kg.m ροπής στις 7.500 και 6.000 σ.α.λ. αντίστοιχα και το ημιαυτόματο κιβώτιο να έχει τέσσερεις ταχύτητες. Το παπί της Yamaha να διαθέτει χώρο κάτω από τη σέλα για την αποθήκευση μικροαντικειμένων, καθώς και επιπλέον χώρο στην ποδιά, αλλά και μια μικρή σχάρα-χειρολαβή στο πίσω μέρος. 

Τα φρένα είναι συνδυασμένα, όπως άλλωστε επιβάλλει η νομοθεσία, με δισκόφρενο στον εμπρός τροχό και δαγκάνα ενός εμβόλου, ενώ αλλαγές δεν έχουμε ούτε στις αναρτήσεις με συμβατικό πιρούνι και διπλά αμορτισέρ. 

Το Crypton S είναι άμεσα στο επίσημο δίκτυο συνεργατών Yamaha σε όλη την Ελλάδα, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, ωστόσο αναμένεται κάτω από 3.000 ευρώ.

Yamaha Crypton S Euro 5+ 2026