Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ducati Panigale V4: Χωρίς κόφτη στα 300km/h; (VIDEO)

Ένας γύρος εξομοίωσης του Mugello με την καινούρια Ducati Panigale V4

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των νέων video της Ducati, κι όσο πλησιάζει η επίσημη πρώτη δοκιμή της Panigale V4 στην Valencia, ας θυμηθούμε ένα από τα πρώτα τους video, τώρα που επιβεβαιώσαμε πως δεν είναι μοντάζ, μία σημαντική λεπτοπέρεια: Λίγο καιρό πριν, η Ducati έφτιαξε ένα πολύ όμροφο video για να μας δείξει μερικά στιγμιότυπα από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου κινητήρα V4 της Panigale.

Τα πλάνα είναι μία μίξη από δεδομένα οδήγησης του Michele Pirro η τηλεμετρία του οποίου φορτώθηκε στον εξομοιωτή - δυναμόμετρο, τα οποία συνοδεύονται από τις ενδείξεις της πραγματικής τηλεμετρίας. Ο Pirro έχει αγωνιστεί στο MotoGP με την Gresini, την ίδια ομάδα του Marco Simoncelli με μία 5η θέση να είναι η καλύτερη επίδοσή του. Αγωνιζόμενος στο Ιταλικό πρωτάθλημα, στην Moto2 και στο Παγκόσμιο Supersport, είναι πλέον αναβάτης εξέλιξης της Ducati από το 2013 και πρόσφατα εντυπωσίασε ως wild cart συμμετοχή.

Το video είναι πιστή αναπαράσταση των επιδόσεων της νέας Panigale, όμως είναι ακριβώς στο τέλος του που υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια:

Προσέξτε λοιπόν ότι στο τέλος της ευθείας το ταχύμετρο σβήνει μετά τα 299km/h παρά το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα συνεχίζει να επιταχύνει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στην πράξη αν η Ducati έχει βάλει ή όχι, κόφτη στα 299km/h όπως είχαν συμφωνήσει να κάνουν οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ή αν απλώς σταματά να εμφανίζει την ένδειξη χωρίς να περιορίζει την τελική ταχύτητα!

 

Δείτε όλα τα video της νέας Panigale, από την ημέρα της παρουσίασής της: