Ducati Panigale V4: Χωρίς κόφτη στα 300km/h; (VIDEO)

Ένας γύρος εξομοίωσης του Mugello με την καινούρια Ducati Panigale V4
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/11/2017

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των νέων video της Ducati, κι όσο πλησιάζει η επίσημη πρώτη δοκιμή της Panigale V4 στην Valencia, ας θυμηθούμε ένα από τα πρώτα τους video, τώρα που επιβεβαιώσαμε πως δεν είναι μοντάζ, μία σημαντική λεπτοπέρεια: Λίγο καιρό πριν, η Ducati έφτιαξε ένα πολύ όμροφο video για να μας δείξει μερικά στιγμιότυπα από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου κινητήρα V4 της Panigale.

Τα πλάνα είναι μία μίξη από δεδομένα οδήγησης του Michele Pirro η τηλεμετρία του οποίου φορτώθηκε στον εξομοιωτή - δυναμόμετρο, τα οποία συνοδεύονται από τις ενδείξεις της πραγματικής τηλεμετρίας. Ο Pirro έχει αγωνιστεί στο MotoGP με την Gresini, την ίδια ομάδα του Marco Simoncelli με μία 5η θέση να είναι η καλύτερη επίδοσή του. Αγωνιζόμενος στο Ιταλικό πρωτάθλημα, στην Moto2 και στο Παγκόσμιο Supersport, είναι πλέον αναβάτης εξέλιξης της Ducati από το 2013 και πρόσφατα εντυπωσίασε ως wild cart συμμετοχή.

Το video είναι πιστή αναπαράσταση των επιδόσεων της νέας Panigale, όμως είναι ακριβώς στο τέλος του που υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια:

Προσέξτε λοιπόν ότι στο τέλος της ευθείας το ταχύμετρο σβήνει μετά τα 299km/h παρά το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα συνεχίζει να επιταχύνει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στην πράξη αν η Ducati έχει βάλει ή όχι, κόφτη στα 299km/h όπως είχαν συμφωνήσει να κάνουν οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ή αν απλώς σταματά να εμφανίζει την ένδειξη χωρίς να περιορίζει την τελική ταχύτητα!

 

Δείτε όλα τα video της νέας Panigale, από την ημέρα της παρουσίασής της:

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες