EICMA 2021 VOGE Trofeo 350/500 AC 2022: Δικύλινδρη επέλαση στην Α2 [VIDEO]

Με το πλεονέκτημα των δύο κυλίνδρων
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/11/2021

Τα ολοκαίνουρια Voge Trofeo 350 και 500 έρχονται να ισχυροποιήσουν τη θέση της Voge στην κατηγορία των Α2 διπλωμάτων. Με σχεδίαση που παντρεύει τη ρετρό με την μοντέρνα αισθητική, στα δύο Trofeo AC έχουν όλα τα εμφανισιακά στοιχεία των σύγχρονων roadster της μεσαίας κατηγορίας κυβισμού.

Το δικύλινδρο 500 χρησιμοποιεί τον γνωστό μας κινητήρα του 500DS με τους 46 ίππους (στα χαρτιά έχει την ίδια απόδοση διότι η Voge μας υποσχέθηκε πως στο δυναμόμετρο θα δούμε έως και 2 ίππους παραπάνω από την Euro4 έκδοση) και διαθέτει αναβαθμισμένο μονόδρομο συμπλέκτη αντί για συμβατικό.  

Το 350 από την άλλη μεριά έχει έναν νέο δικύλινδρο εν σειρά euro 5 προδιαγραφών κινητήρα με 38 ίππους και βάρος μόλις 39 κιλών. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα δικύλινδρα σε αυτή την κατηγορία, κάτι που σίγουρα του δίνει ιδιαίτερο ήχο και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι βέβαιο πως στο μέλλον θα τον δούμε και σε άλλου τύπου μοτοσυκλέτες…

Τόσο το 500, όσο και το 350 έχουν υψηλού επιπέδου εξοπλισμό, με όργανα TFT, αυτορρυθμιζόμενης φωτεινότητας που διαθέτουν Bluetooth και wi-fi, full-led φώτα εμπρός και πίσω, δικάναλο ABS της Bosch, φρένα της Nissin (δύο δίσκοι στο 500 και μονός δίσκος στο 350) upside-down πιρούνι (της KYB στο 500), ελαστικά της Pirelli και ψεκασμούς της Bosch.

To 500 θα είναι το πρώτο από τα δύο μοντέλα που θα φτάσουν στα καταστήματα λιανικής, ενώ το 350 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του την άνοιξη του 2022.

KTM 490 Adventure – Επανεμφάνιση του πρωτότυπου εξέλιξης με νέα φρένα

Μια τριάδα νέων δικύλινδρων 490 έχει ήδη επιβεβαιωθεί
ktm-490-adv
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/5/2026

Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουμε δει την ΚΤΜ να εξελίσσει στον δρόμο 490 Duke, 490 RC και 490 Adventure, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη γνωρίζαμε, πως δηλαδή αναβίωσε η δικύλινδρη οικογένεια των 490 που η αυστριακή εταιρεία σχεδίαζε από το 2019 επί Stefan Pierer, αλλά διέκοψε για λόγους κόστους.

Η νέα θέαση ενός πρωτοτύπου 490 Adventure δείχνει να βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με την τελευταία φορά που συναντήσαμε φωτογραφίες της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας, πέρυσι τον Αύγουστο.

ktm 490 adv

Φορώντας ακόμα λιγότερα πλαστικά από τότε, η μοτοσυκλέτα δείχνει να διατηρεί τα περισσότερα μέρη της αναλλοίωτα, με μια σημαντική διαφορά: τα φρένα της Brembo έχουν αντικατασταθεί πλέον από αυτά της WP, εταιρείας που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την ΚΤΜ και που πλέον έχει επεκταθεί και στον τομέα της πέδησης.

ktm 490 adv

Από κει και πέρα η νέες φωτογραφίες του 490 Adventure δεν μας κάνουν σοφότερους σε κάτι άλλο πλην του ότι η μοτοσυκλέτα συνεχίζει την πορεία της προς τη μαζική παραγωγή όπως περίπου τη γνωρίζαμε, με μια εμφανή αλλαγή στα φρένα.

ktm 490 adv

Θυμίζουμε πως, από τη στιγμή που η ΚΤΜ έχει περάσει στον έλεγχο της Bajaj, έχει τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο στην Κίνα απ’ ότι στην Ινδία. Έτσι στην κινέζικη αγορά πρόσφατα παρουσιάστηκε το 450 RC, βασισμένο στο CFMOTO 450SR-S, ωστόσο αυτό είναι ένα μοντέλο που δεν πρόκειται να δούμε στην Ευρώπη. Απεναντίας, οι δυτικές αγορές θα περιμένουν τα νέα 490 που θα μας έρθουν από την Ινδία για να γεμίσουν το κενό της γκάμας μεταξύ 390 και 690.

Ετικέτες