EICMA 2021 VOGE Trofeo 350/500 AC 2022: Δικύλινδρη επέλαση στην Α2 [VIDEO]

Με το πλεονέκτημα των δύο κυλίνδρων
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/11/2021

Τα ολοκαίνουρια Voge Trofeo 350 και 500 έρχονται να ισχυροποιήσουν τη θέση της Voge στην κατηγορία των Α2 διπλωμάτων. Με σχεδίαση που παντρεύει τη ρετρό με την μοντέρνα αισθητική, στα δύο Trofeo AC έχουν όλα τα εμφανισιακά στοιχεία των σύγχρονων roadster της μεσαίας κατηγορίας κυβισμού.

Το δικύλινδρο 500 χρησιμοποιεί τον γνωστό μας κινητήρα του 500DS με τους 46 ίππους (στα χαρτιά έχει την ίδια απόδοση διότι η Voge μας υποσχέθηκε πως στο δυναμόμετρο θα δούμε έως και 2 ίππους παραπάνω από την Euro4 έκδοση) και διαθέτει αναβαθμισμένο μονόδρομο συμπλέκτη αντί για συμβατικό.  

Το 350 από την άλλη μεριά έχει έναν νέο δικύλινδρο εν σειρά euro 5 προδιαγραφών κινητήρα με 38 ίππους και βάρος μόλις 39 κιλών. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα δικύλινδρα σε αυτή την κατηγορία, κάτι που σίγουρα του δίνει ιδιαίτερο ήχο και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι βέβαιο πως στο μέλλον θα τον δούμε και σε άλλου τύπου μοτοσυκλέτες…

Τόσο το 500, όσο και το 350 έχουν υψηλού επιπέδου εξοπλισμό, με όργανα TFT, αυτορρυθμιζόμενης φωτεινότητας που διαθέτουν Bluetooth και wi-fi, full-led φώτα εμπρός και πίσω, δικάναλο ABS της Bosch, φρένα της Nissin (δύο δίσκοι στο 500 και μονός δίσκος στο 350) upside-down πιρούνι (της KYB στο 500), ελαστικά της Pirelli και ψεκασμούς της Bosch.

To 500 θα είναι το πρώτο από τα δύο μοντέλα που θα φτάσουν στα καταστήματα λιανικής, ενώ το 350 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του την άνοιξη του 2022.

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες