Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Ένα Hypermotard ποίημα!

Η μεταμόρφωση ενός Hyper σε street-tracker!

Αν ανήκετε στην μερίδα του κοινού που πίνουν νερό στο όνομα των Ducati Hypermotard -και δη των παλαιότερων αερόψυκτων- το συγκεκριμένο custom build Hypermotard θα σας κάνει να παραμιλάτε στον ύπνο σας…

Πρόκειται για ένα δημιούργημα της ιταλικής Vtopia Design, της εταιρείας που ανήκει στον Giorgio Cerrato, έναν Ιταλό σχεδιαστή μόλις 26 ετών! Ο Cerrato πήρε ως βάση ένα αερόψυκτο Hypermotard S και από πολιτικό supermoto το μεταμόρφωσε σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο street-tracker που ξεχειλίζει από στιλ και… κακία.

Το Vtopia Hypermotard έχει διατηρήσει το πλαίσιο και τον κινητήρα της Ducati αναλλοίωτα, ενώ από εκεί πέρα η φαντασία του σχεδιαστή του οργιάζει. Το κοστούμι χαρακτηρίζεται από τις αιχμηρές γωνίες του, ενώ το αλλαγμένο υποπλαίσιο δίνει ένα ξεχωριστό, λιτό και πολύ δυναμικό look στην ουρά, καθώς πλέον απουσιάζουν τα δύο τελικά που βγαίνουν εκεί στο μοντέλο παραγωγής, με την εξάτμιση να βρίσκεται τώρα χαμηλά και δεξιά.

Αυτή η αλλαγή έδωσε την δυνατότητα να φτιαχτεί και μια εντελώς διαφορετική σέλα, πιο επίπεδη από του Hypermotard που ταιριάζει σαφώς περισσότερο με την εικόνα και τον χαρακτήρα ενός street-tracker. Η μάσκα τύπου number plate, φτιαγμένη από carbon, φιλοξενεί ένα προβολάκι και από κάτω μια συστοιχία από led που αποτελούν και το κερασάκι στην τούρτα σε μια μοτοσυκλέτα που κάνει σημαία της τον χουλιγκανισμό.

Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει έτοιμο το κιτ από την Vtopia (http://www.vtopiadesign.com) για να μεταμορφώσουν και το δικό τους Hypermotard στον τρόμο και των φόβο των streetfighters παραγωγής…

Mια μοτοσυκλέτα που κάνει σημαία της τον χουλιγκανισμό