Gas Gas "Project Phoenix"

Νέος τιμοκατάλογος με νέες μοτοσυκλέτες
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

29/3/2017

H Gas Gas έδωσε στην δημοσιότητα τον καινούργιο της τιμοκατάλογο, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα νέα EC/XC 250 και 300cc, τα οποία είχαν παρουσιαστεί στην EICMA και πλέον κυκλοφορούν και στην αγορά. Να θυμίσουμε ότι το "Project Phoenix", όπως το ονομάζει η εταιρεία, είναι ουσιαστικά μια νέα πλατφόρμα μοτοσυκλετών enduro με καινούργιο πλαίσιο, νέα γεωμετρία και νέο κινητήρα. Το σχέδιο του νέου Gas Gas EC/XC “Project Phoenix” πήρε το όνομά του από το μυθικό πουλί που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και αποτελεί σύμβολο δύναμης, αντοχής και αναγέννησης  συμβολίζοντας την επανεκκίνηση μιας παράδοσης τριών δεκαετιών στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. 

Σχεδιασμένο για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα μηχανικά μέρη, στοχεύει σε αναβάτες όλων των επιπέδων, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, χάρη στον συνδυασμό της ευελιξίας, της δύναμης και της άνεσης που υπόσχεται η Gas Gas ότι προσφέρει η νέα γεωμετρία, σε μία μοτοσυκλέτα εμφανώς στενότερη και ελαφρύτερη (105kg).

Η "ακτινογραφία"  των EC/XC 250 & 300

  • Νέο πλαίσιο μονής δοκού, πιο στιβαρό και ελαφρύτερο από τα μοντέλα των προηγούμενων χρόνων.
  • Ελαφρύτερο υποπλαίσιο αλουμινίου
  • Πιρούνι Kayaba 48cm, closed cartridge, με δυνατότητα ρύθμισης συμπίεσης, επαναφοράς και προφόρτισης ελατηρίου (enduro settings Gas Gas)
  • Αμορτισέρ Kayaba με δυνατότητα ρύθμισης συμπίεσης γρήγορης και αργής ταχύτητας, επαναφοράς και προφόρτισης ελατηρίου (enduro settings Gas Gas)
  • Μεγαλύτερη γωνία στροφής
  • Μαύρες τιμονόπλακες και καβαλέτα τιμονιού
  • Νέο, ελαφρύτερο, αλουμινένιο ψαλίδι
  • Εντελώς νέο μοχλικό
  • Νέοι οδηγοί και γλίστρα αλυσίδας
  • Πιο εύκολος μηχανισμός τεντώματος αλυσίδας
  • Νέος άξονας πίσω τροχού, με δυνατότητα γρήγορης αφαίρεσης
  • Στεφάνια τροχών της Excel, με ασημί γαλβανιζέ ακτίνες
  • Δισκόπλακες NG
  • Νέο ρεζερβουάρ, πολύ πιο στενό με μεγαλύτερη χωρητικότητα καυσίμου
  • Μεγαλύτεροι είσοδοι αέρα στο φιλτροκούτι
  • Σύστημα ταχείας αλλαγής φίλτρου αέρα, κατευθείαν από το αριστερό καπάκι
  • Νέο φιλτροκούτι
  • Νέα σέλα, πιο στενή, πιο άνετη, με αντιολισθητικό κάλυμμα
  • Ελαφρύτερα μαρσπιέ, με καλύτερο κράτημα και μεγαλύτερη επιφάνεια
  • Νέα πίσω τρόμπα φρένου
  • Αντλία συμπλέκτη της Magura
  • Νέα πλαστικά, πιο στενά, με πιο επιθετική σχεδίαση
  • Νέες γρίλιες ψυγείου
  • Νέες επικαλαμίδες
  • Νέα προστατευτικά πλαισίου
  • Νέα πλεξούδα και ηλεκτρονική, πολλαπλασιαστής, πηνία, ρελέ και μπαταρία
  • Νέο κοντέρ
  • Πίσω φανάρι LED
  • Εμπρός φανάρι LED

 

Κινητήρας

  • Νέος στρόφαλος
  • Νέος κύλινδρος
  • Νέα κεφαλή
  • Εξάτμιση και τελικό της FMF σχεδιασμένα για τη Gas Gas
  • Νέα ψυγεία
  • Βελτιωμένη λίπανση των δίσκων συμπλέκτη

 

Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο για όλες τις μοτοσυκλέτες Gas Gas:
http://www.extraproducts.gr/files/downloads/gasgas_pricelist_2018.pdf

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες