Honda CRF250L: με λεπτομέρειες

Από το

Μαύρο Σκύλο

2/5/2012

To CRF250L, όπως έχει ανακοινώσει η Honda, θα έρθει το καλοκαίρι και στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στην Ιαπωνία θα πωλείται από τις 14 Μαΐου. Αναβιώνει παλιότερες μοτοσυκλέτες της Honda, με πρώτη από αυτές το SL250S του 1972, αυτό που στην Αμερική πήγε με το όνομα XL250. Τώρα, η Honda έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του, ενώ άνοιξε μια ειδική ιστοσελίδα για το νέο μοντέλο στην διεύθυνση world.honda.com/CRF250L.

Το CRF250L είναι ένα πραγματικό on-off σχεδιασμένο να εξυπηρετεί τις καθημερινές μετακινήσεις και συγχρόνως να έχει αξιόλογες δυνατότητες για να κινείται και εκεί που δεν υπάρχει άσφαλτος. Ο κινητήρας του είναι αυτός που έχει φορεθεί πρώτα στο CBR250R, αλλά με αλλαγές, που έχουν στόχο την καλύτερη απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, ενώ παράλληλα η κατανάλωσή του είναι μικρότερη. Από τον αυλό του ψεκασμού που έχει διάμετρο 36 χιλιοστά - αντί 38 χιλιοστών στο CBR - περνούν 3,1 λίτρα για να διανύσει 100 χιλιόμετρα, με τα στοιχεία της Honda πάντα. Η μέγιστη ισχύς του φθάνει τους 23,1 ίππους στις 8.500 στροφές, ενώ το όριο της περιστροφής του είναι αρκετά ψηλότερα και συγκεκριμένα στις 10.500 στροφές. Η μέγιστη ροπή του φθάνει τα 2,25 χιλιογραμμόμετρα στις 7.000 στροφές. Τo κιβώτιο με τις έξι ταχύτητες είναι πιο ενισχυμένο, σε σχέση με την έκδοση δρόμου του κινητήρα, για να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις της χωμάτινης χρήσης.

Το πλαίσιο είναι κλειστό περιμετρικό φτιαγμένο από ατσάλι με αφαιρούμενο υποπλαίσιο, κάνοντας την κατασκευή του CRF250L να θυμίζει σε σημαντικό βαθμό αυτή των αλουμινένιων αγωνιστικών CRF. Οι αναρτήσεις είναι της Showa, με το ανεστραμμένο πιρούνι και τα καλάμια των 43 χιλιοστών να δίνουν 250 χιλιοστά διαδρομής στον εμπρός τροχό. Το αμορτισέρ έχει έμβολο με διάμετρο 40 χιλιοστά και μέσω του μοχλικού Pro-link και του αλουμινένιου χυτού ψαλιδιού, αναρτά τον τροχό και του δίνει διαδρομή 250 χιλιοστά. Η σέλα απέχει 875 χιλιοστά από το έδαφος, το μεταξόνιο είναι 1.445 χιλιοστά, η γωνία κάστερ βρίσκεται στις 27,6ο και το ίχνος στα 113 χιλιοστά. Η απόσταση από το έδαφος είναι 255 χιλιοστά και το τιμόνι “κόβει” 45ο από κάθε πλευρά του. Το βάρος του γεμάτο -με το ρεζερβουάρ να χωρά 7,7 λίτρα- είναι 144 κιλά. Οι αλουμινένιες ζάντες -21 ίντσες διάμετρος η μπροστινή, 18 η πίσω- φοράνε ελαστικά με τακούνια σε διάσταση 3 -21 εμπρός και 120/80-18 πίσω, ενώ μπορούν φιλοξενήσουν και αγωνιστικά enduro ελαστικά.

Έχει ψηφιακά όργανα και φροντισμένες λεπτομέρειες, όπως η ποδιά κάτω από τον κινητήρα και με τον ερχομό του εμπλουτίζει την κατηγορία των 250 κυβικών, μια κατηγορία που είχε γνωρίσει τεράστια άνθιση στην χώρα μας ιδιαίτερα τη δεκαετία του ΄80.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες