Honda Forza 750 2025 - Εκτεταμένη αισθητική αναβάθμιση και πλουσιότερος εξοπλισμός [Video]

Στάνταρ το cruise control - Αλλαγές και στο DCT κιβώτιο ταχυτήτων
Honda Forza 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

8/10/2024

Στα χνάρια του X-ADV το Honda Forza ανανεώνεται σχεδιαστικά για τη νέα χρονιά, ενώ αποκτά παράλληλα πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, βελτιωμένο DCT κιβώτιο και αναβαθμισμένη εργονομία.

Το μεγαλύτερο scooter της Honda αλλάζει κοστούμι και αποκτά μια σαφώς πιο δυναμική και παράλληλα κομψή εμφάνιση σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο με το νέο ρύγχος του φαίρινγκ να το κάνει να μοιάζει με τουριστική μοτοσυκλέτα περισσότερο από ποτέ.

Πιο αιχμηρή και πιο "ξεκάθαρη" αισθητική λοιπόν με περισσότερες γωνίες και ακμές για το εμπρός μέρος του Forza 750 με τους νέους full LED προβολείς να ενσωματώνουν στις άκρες τους τα φώτα ημέρας, τα οποία ντουμπλάρουν και ως φλας ακολουθώντας μια καλοδεχούμενη μόδα που ξεκίνησε από τους τέσσερεις τροχούς και περνά τον τελευταίο καιρό και στους δύο.

Honda Forza 2025

Η Honda κάνει λόγο για βελτιωμένη προστασία από τον αέρα αλλά και για περισσότερη ευρυχωρία για τα πόδια του αναβάτη, ενώ με την ευκαιρία οι Ιάπωνες άλλαξαν και κάποια ακόμη πράγματα. Η νέα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα έχει αυξήσει το πλάτος της κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη στα 480 χλστ. και μπορεί να αυξομειώσει το ύψος της σε ένα εύρος 120 χλστ., ενώ αλλάζει και την κλίση της κατά 10 μοίρες. Η ζελατίνα φέρει επίσης λειτουργία μνήμης. Όταν παρκάρετε επιστρέφει στην χαμηλότερη θέση της και όταν ξεκινήσετε εκ νέου τότε ανεβαίνει αυτόματα στην τελευταία ρύθμιση που κάνατε, όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα πέντε (5) χλμ./ώρα. 

Η θύρα USB-C, που βρισκόταν κάτω από τη σέλα, μετακόμισε σε σαφώς πιο χρηστική θέση, στο τιμόνι, ενώ η αναβαθμισμένη TFT οθόνη των πέντε ιντσών προσφέρει και συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής Honda RoadSync και στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει πλέον το cruise control. Στο αριστερό γκριπ την εμφάνισή του κάνει και το νέο χειριστήριο της Honda για τον έλεγχο της οθόνης.  

Honda Forza 2025

Κάτω από τη σέλα ο αποθηκευτικός χώρος των 22 λίτρων δεν έχει υποστεί αλλαγές και εξακολουθεί να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ένα κράνος κλειστού τύπου.

Για τον εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα των 745 κ.εκ. η Honda δεν ανακοινώνει αλλαγές με την απόδοσή του να παραμένει στους 58,6 ίππους και τα 7,03 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.750 και 4.750 σ.α.λ. αντίστοιχα, ενώ το ανακοινώσιμο βάρος βρίσκεται στα 236 γεμάτα κιλά. 

Η έκδοση με την περιορισμένη στους 47 ίππους ισχύ, για τους κατόχους διπλώματος Α2, παραμένει επίσης, όπως παραμένουν και τα τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης με τους Ιάπωνες να αναφέρουν ότι παγιοποιήθηκαν αλλαγές στο "Rain". 

Αλλαγές έγιναν και στο DCT κιβώτιο, ίδιες με εκείνες που πραγματοποίησαν οι Ιάπωνες στο X-ADV, με την απόκρισή και τη λειτουργία του να βελτιώνεται στις χαμηλές στροφές και τον αναβάτη να έχει καλύτερο έλεγχο στις μανούβρες και τους ελιγμούς με λιγότερα από 10 χλμ./ώρα στο κοντέρ. 

Honda Forza 2025

Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εξακολουθεί να παρέχει την επιλογή για αυτόματες ή χειροκίνητες αλλαγές με τον αναβάτη να έχει στη διάθεσή του τέσσερα διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας στο auto που συνδέονται και με τα προγράμματα διαχείρισης, Rain, Standard και Sport, τα οποία αλλάζουν την απόκριση και το φρένο του κινητήρα αλλά και την παρεμβατικότητα του Honda Selectable Torque Control, του traction control της Honda.

Το Forza, όπως και το X-ADV φέρει πλέον περισσότερα ανακυκλωμένα πλαστικά τμήματα όπως και τμήματα από το βιοπλαστικό Durabio, μεταξύ των οποίων είναι και η ζελατίνα του. 

 

Το ανανεωμένο Forza 750 θα είναι διαθέσιμο σε τρία νέα χρώματα τα "Blacked out" Mat Ballistic Black Metallic (μαύρο μεταλλικό ματ), Iridium Gray Metallic (γκρι μεταλλικό) και Mat Warm Ash Metallic (μπεζ μεταλλικό). Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην gallery που ακολουθεί.

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες