Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Honda Gold Wing 2021: Η πεμπτουσία της πολυτέλειας

Καθορίζοντας την κατηγορία και ολοκληρώνοντας τη γκάμα του 2021

Το 2018 η Honda παρουσίασε μια εντελώς νέα τεχνολογική πλατφόρμα για την θρυλική Gold Wing. Ολοκαίνουριο πλαίσιο με ανάρτηση αρθρώσεων εμπρός, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, αλλά και μια τεράστια οθόνη multimedia στη θέση των παραδοσιακών οργάνων, συμβατή με Apple Car Play. Το 2020 πρόσθεσε τη δυνατότητα να επιλέξεις Android πρωτόκολλο για την επικοινωνία του smartphone σου με το σύστημα πολυμέσων και τώρα, δύο χρόνια μετά, αναβαθμίζει την άνεση του συνεπιβάτη, τους αποθηκευτικούς και βάζει μερικές επιπλέον πινελιές… αισθητικών παρεμβάσεων.

Η ουσιαστικότερη αλλαγή για το 2021 αφορά την πλήρως εξοπλισμένη έκδοση Tour με το top case. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, με το νέο μεγαλύτερο top case που πλέον χωράει άνετα δύο full-face κράνη, καθώς αύξησε τον όγκο του κατά 11 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 61 λίτρα. Και το προηγούμενο χώραγε δύο κράνη, αλλά όχι όλους τους τύπους και όλα τα μεγέθη. Τώρα μπορούν να βάλουν μέσα τα κράνη τους ακόμα και όσοι έχουν… μεγάλα κεφάλια ή όσοι έχουν προσθέσει ενδοεπικοινωνίες που εξέχουν. Επί της ευκαιρίας, επανασχεδίασαν και το ενσωματωμένο μαξιλαράκι που ακουμπά ο συνεπιβάτης την πλάτη του στο top case, το οποίο τώρα είναι μεγαλύτερο σε επιφάνεια, έχει αντιολισθητικό κάλυμμα και διαφορετική κλίση, ώστε να προσφέρει περισσότερη άνεση.

Η νέα Goldwing έχει και καλύτερα ηχεία, αφού η ισχύς τους ανέβηκε στα 45W και μπορείς να απολαύσεις ποιοτική μουσική, χάρη και στη νέα ψηφιακή κεραία του ραδιοφώνου.

Σε αυτό το μοντέλο περιμέναμε να δούμε και το σύστημα adaptive cruise control, καθώς η Honda έχει ήδη καταθέσει τις σχετικές πατέντες, όμως τελικά φαίνεται πως θα το δούμε μετά το 2022.

Για τις υπόλοιπες εκδόσεις η Honda αναφέρει μόνο αισθητικές αλλαγές, που αφορούν τα υλικά στις σέλες, όμως και οι ίδιες οι σέλες έχουν διαφορετικό σχήμα από πριν με στο την βελτίωση της άνεσης του συνεπιβάτη. Φυσικά σε όλες τις εκδόσεις έχεις τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ συμβατικού κιβωτίου ταχυτήτων και DCT.

Με την νέα Gold Wing η Honda λέει πως ολοκλήρωσε την παρουσίαση της γκάμας των μοντέλων της για το 2021.