Honda Gold Wing 2021: Η πεμπτουσία της πολυτέλειας

Καθορίζοντας την κατηγορία και ολοκληρώνοντας τη γκάμα του 2021
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/1/2021

Το 2018 η Honda παρουσίασε μια εντελώς νέα τεχνολογική πλατφόρμα για την θρυλική Gold Wing. Ολοκαίνουριο πλαίσιο με ανάρτηση αρθρώσεων εμπρός, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, αλλά και μια τεράστια οθόνη multimedia στη θέση των παραδοσιακών οργάνων, συμβατή με Apple Car Play. Το 2020 πρόσθεσε τη δυνατότητα να επιλέξεις Android πρωτόκολλο για την επικοινωνία του smartphone σου με το σύστημα πολυμέσων και τώρα, δύο χρόνια μετά, αναβαθμίζει την άνεση του συνεπιβάτη, τους αποθηκευτικούς και βάζει μερικές επιπλέον πινελιές… αισθητικών παρεμβάσεων.

Η ουσιαστικότερη αλλαγή για το 2021 αφορά την πλήρως εξοπλισμένη έκδοση Tour με το top case. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, με το νέο μεγαλύτερο top case που πλέον χωράει άνετα δύο full-face κράνη, καθώς αύξησε τον όγκο του κατά 11 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 61 λίτρα. Και το προηγούμενο χώραγε δύο κράνη, αλλά όχι όλους τους τύπους και όλα τα μεγέθη. Τώρα μπορούν να βάλουν μέσα τα κράνη τους ακόμα και όσοι έχουν… μεγάλα κεφάλια ή όσοι έχουν προσθέσει ενδοεπικοινωνίες που εξέχουν. Επί της ευκαιρίας, επανασχεδίασαν και το ενσωματωμένο μαξιλαράκι που ακουμπά ο συνεπιβάτης την πλάτη του στο top case, το οποίο τώρα είναι μεγαλύτερο σε επιφάνεια, έχει αντιολισθητικό κάλυμμα και διαφορετική κλίση, ώστε να προσφέρει περισσότερη άνεση.

Η νέα Goldwing έχει και καλύτερα ηχεία, αφού η ισχύς τους ανέβηκε στα 45W και μπορείς να απολαύσεις ποιοτική μουσική, χάρη και στη νέα ψηφιακή κεραία του ραδιοφώνου.

Σε αυτό το μοντέλο περιμέναμε να δούμε και το σύστημα adaptive cruise control, καθώς η Honda έχει ήδη καταθέσει τις σχετικές πατέντες, όμως τελικά φαίνεται πως θα το δούμε μετά το 2022.

Για τις υπόλοιπες εκδόσεις η Honda αναφέρει μόνο αισθητικές αλλαγές, που αφορούν τα υλικά στις σέλες, όμως και οι ίδιες οι σέλες έχουν διαφορετικό σχήμα από πριν με στο την βελτίωση της άνεσης του συνεπιβάτη. Φυσικά σε όλες τις εκδόσεις έχεις τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ συμβατικού κιβωτίου ταχυτήτων και DCT.

Με την νέα Gold Wing η Honda λέει πως ολοκλήρωσε την παρουσίαση της γκάμας των μοντέλων της για το 2021.

Η CFMOTO σχεδιάζει δικύλινδρο 250SR-R

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
CFMOTO
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/7/2026

Το 2024 η CFMOTO παρουσίασε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο για ένα μελλοντικό νέο μοντέλο 250SR-R κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης CFMOTO Day στην Κίνα. Τώρα η ίδια μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε σε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας.

Επί του παρόντος η CFMOTO κατασκευάζει τα μοντέλα 250SR και 300SR με μονοκύλινδρο κινητήρα για να καλύψει την αγορά των σπορ μοτοσυκλετών μικρής χωρητικότητας. Όμως φαίνεται πως πλέον η εταιρεία θα στραφεί και σε δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα στα μικρά κυβικά.

Η πατέντα παρουσιάζει για πρώτη φορά αυτόν τον κινητήρα, αποκαλύπτοντας ότι είναι οπτικά παρόμοιος με αυτόν του γνωστού μας 450MT, αλλά με μικρότερες διαστάσεις, ενώ στην αίτηση φαίνεται και το πλαίσιο χωροδικτύωμα.

Η δημοσίευση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι δύο χρόνια μετά την αρχική εμφάνιση του μοντέλου, η 250SR-R ενδέχεται να πλησιάζει στη φάση της παραγωγής, προκειμένου να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως οι Kove 321RR και Yamaha R3.

Ετικέτες