Honda Gold Wing 2021: Η πεμπτουσία της πολυτέλειας

Καθορίζοντας την κατηγορία και ολοκληρώνοντας τη γκάμα του 2021
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/1/2021

Το 2018 η Honda παρουσίασε μια εντελώς νέα τεχνολογική πλατφόρμα για την θρυλική Gold Wing. Ολοκαίνουριο πλαίσιο με ανάρτηση αρθρώσεων εμπρός, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, αλλά και μια τεράστια οθόνη multimedia στη θέση των παραδοσιακών οργάνων, συμβατή με Apple Car Play. Το 2020 πρόσθεσε τη δυνατότητα να επιλέξεις Android πρωτόκολλο για την επικοινωνία του smartphone σου με το σύστημα πολυμέσων και τώρα, δύο χρόνια μετά, αναβαθμίζει την άνεση του συνεπιβάτη, τους αποθηκευτικούς και βάζει μερικές επιπλέον πινελιές… αισθητικών παρεμβάσεων.

Η ουσιαστικότερη αλλαγή για το 2021 αφορά την πλήρως εξοπλισμένη έκδοση Tour με το top case. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, με το νέο μεγαλύτερο top case που πλέον χωράει άνετα δύο full-face κράνη, καθώς αύξησε τον όγκο του κατά 11 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 61 λίτρα. Και το προηγούμενο χώραγε δύο κράνη, αλλά όχι όλους τους τύπους και όλα τα μεγέθη. Τώρα μπορούν να βάλουν μέσα τα κράνη τους ακόμα και όσοι έχουν… μεγάλα κεφάλια ή όσοι έχουν προσθέσει ενδοεπικοινωνίες που εξέχουν. Επί της ευκαιρίας, επανασχεδίασαν και το ενσωματωμένο μαξιλαράκι που ακουμπά ο συνεπιβάτης την πλάτη του στο top case, το οποίο τώρα είναι μεγαλύτερο σε επιφάνεια, έχει αντιολισθητικό κάλυμμα και διαφορετική κλίση, ώστε να προσφέρει περισσότερη άνεση.

Η νέα Goldwing έχει και καλύτερα ηχεία, αφού η ισχύς τους ανέβηκε στα 45W και μπορείς να απολαύσεις ποιοτική μουσική, χάρη και στη νέα ψηφιακή κεραία του ραδιοφώνου.

Σε αυτό το μοντέλο περιμέναμε να δούμε και το σύστημα adaptive cruise control, καθώς η Honda έχει ήδη καταθέσει τις σχετικές πατέντες, όμως τελικά φαίνεται πως θα το δούμε μετά το 2022.

Για τις υπόλοιπες εκδόσεις η Honda αναφέρει μόνο αισθητικές αλλαγές, που αφορούν τα υλικά στις σέλες, όμως και οι ίδιες οι σέλες έχουν διαφορετικό σχήμα από πριν με στο την βελτίωση της άνεσης του συνεπιβάτη. Φυσικά σε όλες τις εκδόσεις έχεις τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ συμβατικού κιβωτίου ταχυτήτων και DCT.

Με την νέα Gold Wing η Honda λέει πως ολοκλήρωσε την παρουσίαση της γκάμας των μοντέλων της για το 2021.

Suzuki SV650: Επιστρέφει με τον κινητήρα του SV-7GX!

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, το γυμνό V2 μοντέλο ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα
SV650
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Την Άνοιξη του 2025 η Suzuki είχε ανακοινώσει το τέλος δύο εμβληματικών μοντέλων της, των DL650 V-Strom και SV650, καθώς ο κινητήρας τους δεν είχε ενημερωθεί στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το SV-7GX που μας παρουσίασε την προσαρμογή αυτού του κινητήρα στις Euro 5+ και ουσιαστικά έδωσε νέα πνοή στον αειθαλή δικύλινδρο V 90 μοιρών των 645 cc.

Με εφαλτήριο αυτόν τον κινητήρα, τώρα η Suzuki ετοιμάζει να αναβιώσει και το SV650, κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς τον δήλωσε στην αμερικανική υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) ως μέλος της γκάμας του 2027.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο SV650 θα αναβαθμιστεί στην ίδια λογική με το SV-7GX, δηλαδή θα αποκτήσει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire) και ride modes, traction control και quickshifter δύο δρόμων, ενώ πιθανότατα θα φορέσει και μια οθόνη ανάλογη ή ίδια με του SV-7GX.

Η πορεία του προς τις ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνεται από την καταχώρηση στην CARB, δεν εξασφαλίζει απαραιτήτως πως θα έρθει και στην Ευρώπη, ωστόσο με το SV-7GX να είναι ήδη διαθέσιμο στα μέρη μας δεν βλέπουμε για ποιον λόγο η Suzuki θα μπορούσε να κρατήσει το SV650 εκτός ευρωπαϊκών αγορών.

Αναμένουμε να το δούμε να ντεμπουτάρει τον Νοέμβριο στην EICMA.

Ετικέτες