Honda Gold Wing 2021: Η πεμπτουσία της πολυτέλειας

Καθορίζοντας την κατηγορία και ολοκληρώνοντας τη γκάμα του 2021
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/1/2021

Το 2018 η Honda παρουσίασε μια εντελώς νέα τεχνολογική πλατφόρμα για την θρυλική Gold Wing. Ολοκαίνουριο πλαίσιο με ανάρτηση αρθρώσεων εμπρός, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, αλλά και μια τεράστια οθόνη multimedia στη θέση των παραδοσιακών οργάνων, συμβατή με Apple Car Play. Το 2020 πρόσθεσε τη δυνατότητα να επιλέξεις Android πρωτόκολλο για την επικοινωνία του smartphone σου με το σύστημα πολυμέσων και τώρα, δύο χρόνια μετά, αναβαθμίζει την άνεση του συνεπιβάτη, τους αποθηκευτικούς και βάζει μερικές επιπλέον πινελιές… αισθητικών παρεμβάσεων.

Η ουσιαστικότερη αλλαγή για το 2021 αφορά την πλήρως εξοπλισμένη έκδοση Tour με το top case. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, με το νέο μεγαλύτερο top case που πλέον χωράει άνετα δύο full-face κράνη, καθώς αύξησε τον όγκο του κατά 11 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 61 λίτρα. Και το προηγούμενο χώραγε δύο κράνη, αλλά όχι όλους τους τύπους και όλα τα μεγέθη. Τώρα μπορούν να βάλουν μέσα τα κράνη τους ακόμα και όσοι έχουν… μεγάλα κεφάλια ή όσοι έχουν προσθέσει ενδοεπικοινωνίες που εξέχουν. Επί της ευκαιρίας, επανασχεδίασαν και το ενσωματωμένο μαξιλαράκι που ακουμπά ο συνεπιβάτης την πλάτη του στο top case, το οποίο τώρα είναι μεγαλύτερο σε επιφάνεια, έχει αντιολισθητικό κάλυμμα και διαφορετική κλίση, ώστε να προσφέρει περισσότερη άνεση.

Η νέα Goldwing έχει και καλύτερα ηχεία, αφού η ισχύς τους ανέβηκε στα 45W και μπορείς να απολαύσεις ποιοτική μουσική, χάρη και στη νέα ψηφιακή κεραία του ραδιοφώνου.

Σε αυτό το μοντέλο περιμέναμε να δούμε και το σύστημα adaptive cruise control, καθώς η Honda έχει ήδη καταθέσει τις σχετικές πατέντες, όμως τελικά φαίνεται πως θα το δούμε μετά το 2022.

Για τις υπόλοιπες εκδόσεις η Honda αναφέρει μόνο αισθητικές αλλαγές, που αφορούν τα υλικά στις σέλες, όμως και οι ίδιες οι σέλες έχουν διαφορετικό σχήμα από πριν με στο την βελτίωση της άνεσης του συνεπιβάτη. Φυσικά σε όλες τις εκδόσεις έχεις τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ συμβατικού κιβωτίου ταχυτήτων και DCT.

Με την νέα Gold Wing η Honda λέει πως ολοκλήρωσε την παρουσίαση της γκάμας των μοντέλων της για το 2021.

BMW R 1300 GS/Adventure Aurum Edition 2026 - Τα μεγάλα GS ντύθηκαν στα χρυσά

Ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής - Για την Ολλανδία
BMW R 1300 GS Aurum Edition 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

27/8/2026

Η ολλανδική BMW Motorrad παρουσίασε τη νέα έκδοση Aurum για τα R 1300 GS και R 1300 GS Adventure, η οποία και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό στην εγχώρια αγορά, ήτοι 100 αντίτυπα για το στάνταρ GS και άλλα 100 για το Adventure.

Οι δύο μοτοσυκλέτες θα βρεθούν στις εκθέσεις της BMW στην Ολλανδία σε μία περίπου εβδομάρα (5 Σεπτεμβρίου) και χαρακτηρίζονται από τις χρυσές στεφάνες των ακτινωτών τους τροχών αλλά και τις χρυσοκίτρινες λεπτομέρειες που βρίσκονται διάσπαρτες πάνω τους. Να σημειωθεί ότι η νέα έκδοση βασίζεται στην Triple Black και στις δύο περιπτώσεις.

Τόσο το απλό R 1300 GS όσο και το Advetnure φέρουν επιπλέον εργοστασιακό εξοπλισμό, όπως είναι οι ακτινωτοί τροχοί που κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι "χρυσές" προστασίες του ψυγείου, τα διαφορετικά μαρσπιέ και η θερμαινόμενη σέλα του συνεπιβάτη, με τη σέλα να έχει και ασορτί επένδυση με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. 

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το αυτόματο κιβώτιο όπως και το σύστημα αυξομείωσης τους ύψους της πίσω ανάρτησης, ενώ στο τιμόνι έχει τοποθετηθεί και πλάκα στο χρώμα του χρυσού με τον αύξοντα αριθμό της έκδοσης.

Η τιμή των R 1300 GS και R 1300 GS Adventure Aurum Edition στην Ολλανδία έχει οριστεί στα 34.950 και 36.950 ευρώ αντίστοιχα.