Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Η BSA επιστρέφει!

Η Mahindra ανακοίνωσε το πλάνο

Ο ινδικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας, Mahindra, υπέγραψε ένα σύμφωνο αποκλειστικότητας μέσω της θυγατρικής της "Classic Legends Private Limited", για να κατασκευάσει νέες μοτοσυκλέτες BSA και Jawa.

Η Mahindra και η Mahindra Ltd κατασκευάζουν σκούτερ και μικρές μοτοσυκλέτες για την ινδική αγορά από το 2008. Πέρσι, η εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα της Yezdi. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Ideal Jawa παρήγαγε μοτοσυκλέτες και σκούτερ για την Ινδία από το 1960 ως το 1996. Οι μοτοσυκλέτες έφεραν το λογότυπο της Jawa μέχρι το 1973, ενώ από εκεί και έπειτα κυκλοφορούσαν ως Yezdi ως το κλείσιμο του εργοστασίου τη δεκαετία του '90.  Το site της Yezdi που ανέβασε πριν λίγο καιρό η Mahindra στο διαδίκτυο, έχει όλη την ιστορία της εταιρείας, με τις μικρές δίχρονες μοτοσυκλέτες της και την αγωνιστική της παράδοση.

Μαζί με τη Yezdi η Mahindra αγόρασε και τα δικαιώματα της θρυλικής BSA όπως και της Jawa. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας, σκοπεύουν να κατασκευάσουν νέα BSA και Jawa προκειμένου να εμπλουτίσουν την γκάμα των commuter τους με πιο "premium" (!) μοτοσυκλέτες. Σύμφωνα με πηγές από την Ινδία, οι BSA και Jawa θα πωλούνται σε ξεχωριστό δίκτυο από αυτό των Mahindra, ενώ οι φήμες λένε πως οι νέες μοτοσυκλέτες θα παράγονται στο εργοστάσιο της Mahindra στην Pithampur, με τις BSA να πωλούνται κυρίως στην ευρωπαϊκή και την αμερικάνικη αγορά, ενώ οι Jawa θα προορίζονται για τις ασιατικές αγορές.