Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Kawasaki Vulcan S Café Racer

Ένα custom Vulcan από την MRS

Πριν λίγο καιρό, είχαμε δημοσιεύσει στο περιοδικό τη δοκιμή του Kawasaki Vulcan S, με το δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του ER-6 των 650 κυβικών. Είχαμε γράψει τότε ότι πρόκειται για έναν κινητήρα που του αρέσει να δουλεύει ψηλά και να αποδίδει δύναμη με το γκάζι τέρμα ανοιχτό, μετατρέποντας το Vulcan S σε ένα power cruiser.

Οι άνθρωποι της MRS Oficina, μιας γαλλικής εταιρείας με έδρα το Παρίσι η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το customizing, είχαν ένα άλλο όραμα για το Vulcan, σε εντελώς αντιδιαμετρική κατεύθυνση, μ' ένα αποτέλεσμα "ποίημα", το οποίο –σύμφωνα μ' αυτούς- αναδεικνύει την κρυμμένη δυναμική της μοτοσυκλέτας και ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα café racer που έχουμε δει ποτέ.

 

Το project ανατέθηκε στην παριζιάνικη φίρμα από έναν αντιπρόσωπο της Kawasaki, δίνοντάς τους το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν με αυτό. Το αποτέλεσμα είναι ένα show bike που δεν κρύβει τα μοντέρνα στοιχεία του, όπως το πλαίσιο και τον υγρόψυκτο κινητήρα, αλλά αντιθέτως τα ενισχύει οπτικά και τα ταιριάζει αρμονικά με τα κλασικά στοιχεία των café racers.

Aναδεικνύει την κρυμμένη δυναμική της μοτοσυκλέτας και ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα café racer που έχουμε δει ποτέ

Για παράδειγμα, το ρεζερβουάρ είναι φτιαγμένο στο χέρι από ατσάλι, το οποίο ενώνεται με ένα ενιαίο κομμάτι που φτάνει μέχρι την ουρά και το οποίο φιλοξενεί την μικροσκοπική, αλλά πολύ στιλάτη σέλα.

Το υποπλαίσιο που στηρίζει το ενιαίο κομμάτι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κρύβεται από την κοινή θέα, ενώ το πλαίσιο που δεν έχει κάποια αλλαγή όπως και το ψαλίδι, συνεργάζονται με ένα αμορτισέρ της Öhlins. Το μπροστινό έχει διατηρήσει την ίδια γωνία κάστερ, αλλά πλέον διαθέτει 20mm μεγαλύτερη διαδρομή. Διαφορετική είναι και η εξάτμιση που έφτιαξε η MRS, που κατεβαίνει κάτω από τον κινητήρα στην δεξιά μεριά, η οποία μάλιστα είναι και τυλιγμένη με ειδική πυρίμαχη ταινία.

Το τιμόνι έχει αντικατασταθεί με κλιπόνς, ενώ διαφορετικό είναι τόσο το όργανο όσο και ο στρογγυλός προβολέας με το κίτρινο κρύσταλλο. Τα χαμηλά τοποθετημένα κλιπόνς σε συνδυασμό με τα επανατοποθετημένα πιο πίσω μαρσπιέ, δημιουργούν μια εντελώς σπορ θέση οδήγησης, ενώ ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει η υπέροχη βαφή με σκούρο, πράσινο, μεταλλικό χρώμα που συνδυάζεται με ανοιχτόχρωμα πράσινα σιρίτια που διατρέχουν την μοτοσυκλέτα από το ρεζερβουάρ μέχρι την ουρά. Ένα πραγματικό έργο τέχνης που απέχει παρασάγγες από την original μορφή του.