Kawasaki Z900RS – GPz900R Version: Επιστροφή του Καρχαρία απαιτούν οι Ιάπωνες

Δημοσκόπηση για την επόμενη γενιά neo-retro μοντέλων της Kawasaki
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/2/2022

Η GPz900R Ninja έχει στιγματίσει τη σύγχρονη ιστορία της Kawasaki και είναι ένα μοντέλο-σύμβολο της διαφορετική κουλτούρας της εταιρείας από το Akashi σε σχέση με τους άλλους τρεις μεγάλους Ιάπωνες κατασκευαστές. Με το παρατσούκλι “καρχαρίας” λόγω του σχήματος του φαίρινγκ του, το GPz900R Ninja δημιούργησε ένα τόσο φανατικό κοινό, που το κράτησε σχεδόν απαράλλαχτο στην παραγωγή ακόμα κι όταν η Kawasaki παρουσίασε τους "αντικαταστάτες" του (RX1000R-GPz1000R Tomcat, ZZR1100) κάνοντάς το μακροβιότερο μοντέλο της Kawasaki. Μάλιστα στην Ιαπωνική αγορά ήταν για αρκετά χρόνια best-seller στην κατηγορία άνω των 750 κυβικών, έχοντας για αντιπάλους πολύ πιο καινούρια μοντέλα.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση του Z900RS, το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine αναφέρεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε “εσωτερικές πληροφορίες” που έχει από την Kawasaki για την δημιουργία μιας νέας GPz900R Ninja βασισμένη στα μηχανικά μέρη του Z900RS.

Προφανώς  δεν θα εκπλήξει κανέναν μια τέτοια απόφαση, αφού κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και η Suzuki με την αναγέννηση του Katana που βασίζεται στα μηχανικά μέρη του σύγχρονου GSX-S1000.

Αυτή τη φορά, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι οργάνωσαν μια ανοιχτή στο αναγνωστικό κοινό τους δημοσκόπηση, βάζοντας το ερώτημα πιο μοντέλο του παρελθόντος θα ήθελαν να ξαναδημιουργήσει η Kawasaki με βάση το Z900RS.

Το αποτέλεσμα δεν ξάφνιασε κανέναν, αφού το GPz900R Ninja βγήκε με διαφορά πρώτο, ενώ δεύτερο ήταν το Z1000MK II του 1979 και τρίτο (αν έχεις το Θεό σου!!!!!) το Z 1000 LTD…  

Πηγή: Young Machine

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες