Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

KTM 790 Adventure

Το επόμενο βήμα της ΚΤΜ!

Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, η ΚΤΜ θα δείξει σε λίγες μέρες στην EICMA το 790 Duke με τον ολοκαίνουργιο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Μάλιστα, είμασταν οι πρώτοι στον κόσμο που καταφέραμε να οδηγήσουμε το πρωτότυπο  λίγες μέρες πριν την εμφάνισή του ως μοντέλο παραγωγής στην Έκθεση του Μιλάνου, και να μιλήσουμε με τους ανθρώπους πίσω από το project που προσθέτει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην ιστορία του αυστριακού εργοστασίου.

 

Και λέμε ένα ολόκληρο κεφάλαιο, γιατί δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι μέσα από την εταιρεία που επιβεβαίωσαν ότι το 790 Duke θα είναι ο γενάρχης μιας ολόκληρης οικογένειας, που θα ηγηθεί της μεγάλης αντεπίθεσης που θα εξαπολύσει η ΚΤΜ μέσα στο 2019.

Ήδη, η εταιρεία φέτος επενδύει στην ενδυνάμωση της παραγωγής χτίζοντας νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Salzburg, καθώς αναμένεται η μεθεπόμενη χρονιά να αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση των ΚΤΜ.

Το επόμενο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το 790 Adventure, που κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις –μία πιο ασφάλτινη και μία με πιο χωμάτινους προσανατολισμούς- που θα χρησιμοποιούν τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα και πλαίσιο που θα βασίζεται σε αυτό του Duke, ενώ η σχεδίαση έγινε από τον Gerald Kiska που έχει αναλάβει την σχεδίαση όλων των μη χωματερών KTM από το 1992 μέχρι και σήμερα.

 

Ο Gerald Kiska

Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εξέλιξης και υπάρχουν κατασκο0πευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές στο δρόμο, από τις οποίες μπορούν βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν δύο εκδόσεις που θα διαφέρουν στην διάσταση των τροχών και στις αναρτήσεις, ενώ η γενικότερη αρχιτεκτονική προσανατολίζεται σε ένα σταθερό φαίρινγκ, με το σχήμα της μάσκας να μαρτυρά ότι θα τοποθετηθεί ο καινούργιος προβολέας της ΚΤΜ που είδαμε αρχικά στο 390 Duke και στη συνέχεια στο 790 Duke που θα παρουσιαστεί φέτος, αν και στην κατασκοπευτική φωτογραφία έχει τοποθετηθεί πρόχειρα ένας απλό προβολέας.

Ο κινητήρας είναι καλυμμένος, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για τον δικύλινδρο εν σειρά, εν οι ακτινικές δαγκάνες στα μπροστινά δισκόφρενα είναι της Brembo σε αντίθεση με το Duke που χρησιμοποιεί διαφορετικό προμηθευτή (η ΚΤΜ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το όνομά του).

Το σχήμα του ρεζερβουάρ και των πλαστικών χαρακτηρίζεται από τις αρκετές γωνίες και αιχμές που διαθέτουν, ενώ και στο Adventure είναι εμφανής η προσπάθεια να διατηρηθούν μαζεμένες οι εξωτερικές διαστάσεις. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι διαστάσεις του κινητήρα και αναμένουμε την EICMA για να μάθουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Ο νέος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας LC8c της ΚΤΜ

 

Tags: