Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Μία… Mya για τον Rossi!

Ένα Yamaha XJR1300 flat track

Ένα δώρο στον εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, τον άνθρωπο που είναι πλέον συνώνυμο των MotoGP, σ' αυτόν που κάνει εκατομμύρια φίλους τους σπορ να ξεσηκώνονται στο όνομά του, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο ξεχωριστό.


Αυτό σκέφτηκαν οι άνθρωποι της VR46 και έφτιαξαν αυτή την one-off, σπέσιαλ custom έκδοση του Yamaha XJR1300, για να την προσφέρουν ως δώρο στον Valentino. Σίγουρα όταν μιλάμε για τις ιδανικές μοτοσυκλέτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση για ένα τέτοιο project, το τελευταίο πράγμα που πάει το μυαλό είναι το XJR, μια μοτοσυκλέτα που θα πάψει να υφίσταται στο τέλος της χρονιάς αφού δεν πληροί τις προδιαγραφές Euro4, ενώ μάλλον αποτρεπτικό είναι ό όγκος και το βάρος των 222 κιλών!


Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της VR46 έκαναν μια εξαιρετική δουλειά και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό. Αυτή η μοναδική δημιουργία οφείλει τον σχεδιασμό της στον Rodolfo Frascoli, τον άνθρωπο που σχεδίασε και το Suzuki Katana 3.0 concept που είδαμε στην φετινή EICMA. Τα στοιχεία της μοτοσυκλέτα ενσωματώνουν πολλά εξαρτήματα από άλλα μοντέλα της Yamaha, όπως για παράδειγμα η εισαγωγή του αέρα μπροστά και οι προβολείς που προέρχονται από το YZF-R1. Οι αναρτήσεις είναι της Öhlins, η 4 σε 2 σε 1 σε 2 εξάτμιση προέρχεται από την Akrapovic και οι τροχοί έχουν διάσταση 19'' με αντίστοιχα flat track ελαστικά.
Θα έχει αν μη τι άλλο τουλάχιστον ενδιαφέρον, να δούμε τον Rossi με το θηρίο να ντριφτάρει στην πίστα του Ranch…