Η σειρά RC είναι για την MV Agusta κάτι σαν το HRC για την Honda. Μέχρι σήμερα όσα μοντέλα είχαν αυτά τα δύο γράμματα πάνω στο φαίρινγκ τους ήταν ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής που ο σκοπός της δημιουργίας τους ήταν καθαρά η συμμετοχή στους αγώνες και για την Homologation νέων εξαρτημάτων. Η αρχή έγινε με την F4 RC που προοριζόταν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK, φέτος ακολούθησε η F3 RC για την συμμετοχή στην κατηγορία Supersport και τώρα έχουμε την premium γυμνή Brutale Dragster να έχει κι αυτή την δική της έκδοση RC. Φυσικά εδώ δεν έχουμε σκοπό την συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά πρόκειται για μια ακόμα πιο ακριβή και περιορισμένης παραγωγής έκδοση (μόλις 350 αντίτυπα θα κατασκευαστούν) βασισμένη στα μηχανικά μέρη της Dragster RR. Έτσι έχουμε 140 ίππους στις 13.100 αντί των 125 ίππων της απλή έκδοσης και ότι ήταν πλαστικό στην έκδοση RR, στην RC είναι από carbon, ενώ και οι (πανέμορφες) ζάντες με τις ακτίνες της RR έχουν αντικατασταθεί με πολύ ελαφρύτερες σφυρήλατες.
Σίγουρα το σκεπτικό πίσω από την κατασκευής της συγκεκριμένης έκδοσης είναι να πετύχουν όσο μεγαλύτερη τιμή πώλησης γίνεται και να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους, όμως εμάς δεν μας νοιάζει καθώς είναι από τις πιο εντυπωσιακές naked της αγοράς… και παίρνεις δώρο μια κουκούλα και κουβέρτες για τα λάστιχα. Τώρα μπορείς να κάνει track day με γνήσιο ιταλικό στιλ!
Η μοτοσυκλέτα με το πιο φαρδύ λάστιχο παραγωγής στον κόσμο – Benda LFC700
Η νέα cruiser υψηλής τεχνολογίας, LFC700 εντυπωσιάζει με την υπερβολή
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
27/10/2025
Η Benda LFC700 είναι μοτοσυκλέτα που αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των power cruisers, διαθέτωντας το πιο φαρδύ πίσω ελαστικό που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο παραγωγής με διάσταση 310/35-18, νούμερο που μέχρι πρόσφατα συναντούσαμε μόνο σε εξεζητημένες custom κατασκευές
Αυτό που όμως αποτελεί είδηση για εμάς είναι το γεγονός πως η εταιρεία έχει ήδη φτάσει σε συμφωνία με εισαγωγέα στην ελληνική αγορά, με την ανακοίνωση της συνεργασίας να είναι το μόνο που, τυπικά, απομένει.
Σύντομα λοιπόν, ευελπιστούμε να έχουμε και από πρώτο χέρι άποψη για τα μοντέλα της, ταχύτατα ανερχόμενης, κινέζικης εταιρείας, όπως η LFC700.
Η καρδιά της LFC700 είναι ένας τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 676 κυβικών εκατοστών, με διπλούς επικεφαλής εκκεντροφόρους (DOHC) και τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Αποδίδει 84,5 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και 6,12 κιλά ροπής στις 8.000 σ.α.λ., τιμές που προσφέρουν επαρκή δύναμη για τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.
Ο κινητήρας διαθέτει ηλεκτρονικό ψεκασμό (EFI), ηλεκτρονική ανάφλεξη, και υγρόψυξη, εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία και σταθερή απόδοση σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Το σύστημα εκκίνησης ηλεκτρικής μίζας συμπληρώνει το σύνολο, με την ισχύ να μεταδίδεται μέσω συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης που μειώνει τα μπλοκαρίσματα του πίσω τροχού στα απότομα κατεβάσματα του κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων με την τελική μετάδοση να αναλαμβάνει αλυσίδα.
Το σύνολο υποστηρίζεται από αναρτήσεις KYB υψηλής ποιότητας, μπροστά ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 43 mm με διαδρομή 100 mm, και πίσω ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με διαδρομή 35 mm.
Την πέδηση αναλαμβάνουν δύο πλωτοί δίσκοι 320 mm με τετραπίστονες δαγκάνες Brembo μπροστά και ένας δίσκος 260 mm με διπίστονη δαγκάνα Brembo πίσω με το δεδομένο πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό ABS.
Το φαρδύτερο πίσω λάστιχο παραγωγής
Το σημείο που κάνει την Benda LFC700 πραγματικά ξεχωριστή είναι το επιβλητικό πίσω ελαστικό 310/35-18. Πρόκειται για το φαρδύτερο λάστιχο που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα παραγωγής, αποδεικνύοντας τη διάθεση της Benda να ξεχωρίσει.
Το μπροστινό ελαστικό είναι 130/70-19, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό προφίλ με τεράστια διαφορά διαστάσεων που θυμίζει custom chopper. Και τα δύο ελαστικά είναι της CST, τοποθετημένα σε ζάντες αλουμινίου.
Η LFC700 είναι μια μακριά μοτοσυκλέτα, με μήκος 2.440 mm, και μεταξόνιο στα 1.720 mm, προσφέροντας σταθερότητα στις ευθείες, ενώ το ύψος σέλας είναι μόλις 700 mm, καθιστώντας τη πρόσβαση άνετη σε αναβάτες κάθε ύψους.
Το συνολικό βάρος φτάνει τα 287 κιλά, τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 km/h με το ρεζερβουάρ των 17 λίτρων να υπόσχεται ικανοποιητική αυτονομία. τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 km/h.
Εξοπλισμός και τεχνολογία
Η Benda έχει εφοδιάσει τη LFC700 με TFT οθόνη 5 ιντσών, που παρέχει πλήρη πληροφόρηση στον αναβάτη, καθώς και θύρα USB για φόρτιση συσκευών. Ο εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει σύστημα ABS, ενώ η προσεγμένη εργονομία και τα υλικά της καθιστούν τη μοτοσυκλέτα άνετη στην οδήγηση, παρά το βάρος και τις διαστάσεις της.
Με το φαρδύτερο πίσω λάστιχο παραγωγής στον κόσμο, κορυφαία φρένα από την Brembo, αναρτήσεις της KYB, και έναν τετρακύλινδρο κινητήρα, η LFC700 είναι ένα power cruiser με ξεχωριστό στυλ, που σύντομα θα βρίσκεται κοντά μας.