Νέες VESPA PRIMAVERA / SPRINT - Δελτίο Τύπου Piaggio Hellas S.A.

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/9/2016

Δελτίο Τύπου Piaggio Hellas S.A.

 

Οι ολοκαίνουργιες εκδόσεις Vespa διαθέτουν τώρα τον νέο και υπερσύγχρονο κινητήρα Piaggio i-Get: βελτιστοποιημένες επιδόσεις, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, ελάχιστος θόρυβος και μέγιστη απόδοση. Οι Vespa Primavera και Vespa Sprint διαθέτουν επίσης πιο πλούσιο πακέτο εξοπλισμού και στάνταρντ ABS.

 

Για άλλη μια φορά, η Vespa επιβεβαιώνει την τεχνολογική της υπεροχή, που πάντα την έκανε να ξεχωρίζει και της χάρισε μια θέση στην ιστορία ως ένα από τα πιο σύγχρονα και ασφαλή οχήματα του κόσμου. Παρουσιάζονται τώρα οι νέες εκδόσεις των Vespa Primavera και Vespa Sprint, των δύο «μικρόσωμων» Vespa, απόγονων του θρυλικού «Vespino» που γοήτευσε και μετέφερε ολόκληρες γενιές νέων σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του ’60. Ξεχωρίζουν χάρη στο πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει μια πολύ βολική υποδοχή USB στο ντουλάπι του πίσω μέρους της ποδιάς και το σύστημα πέδησης ABS στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων 125 και 150 cc. Η πιο σημαντική καινοτομία είναι ο κινητήρας Piaggio i-Get Euro4, ικανός να διασφαλίσει εξαιρετικές επιδόσεις, περιορισμένη κατανάλωση και υψηλότατη συνολική απόδοση.

 

 

Νέος κινητήρας i-Get: μέγιστη ποιότητα και αξιοπιστία

Οι νέοι κινητήρες είναι αποτέλεσμα μιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που θέτει ως πρωταρχικό στόχο την επίτευξη νέων και πιο εξελιγμένων επιπέδων ποιότητας και αξιοπιστίας. Κάθε πτυχή της διαδικασίας σχεδιασμού είχε ως στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας κάθε επιμέρους εξαρτήματος, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του κινητήρα ως συνόλου και, ταυτόχρονα, την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης και των εκπομπών (ρύπων και θορύβου). Πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα έχουν ήδη διανυθεί κατά τη φάση των δοκιμών, καταδεικνύοντας την έμφαση που δίνεται στην ποιότητα και την αξιοπιστία σε ό,τι αφορά την εξελικτική διαδικασία των νέων κινητήρων iGet οι οποίοι, χάρη στη σπονδυλωτή δομή του σχεδιασμού τους, μπορούν να διατεθούν σε υγρόψυκτη ή αερόψυκτη έκδοση με σύστημα χρονισμού 3 ή 4 βαλβίδων.

Οι νέοι, υπερσύγχρονοι κινητήρες i-Get που διαθέτουν οι Vespa Primavera και Vespa Sprint είναι μονοκύλινδροι, τετράχρονοι, αερόψυκτοι κινητήρες 125 και 150 cc, με ηλεκτρονικό ψεκασμό και σύστημα χρονισμού 3 βαλβίδων. Κάθε λεπτομέρεια, από την εξάτμιση έως τον εσωτερικό σχεδιασμό του καλύμματος της τελικής μετάδοσης, έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει ομαλή, αθόρυβη και άνετη οδήγηση. Το σύστημα ψεκασμού έχει βελτιστοποιηθεί και βελτιωθεί όσον αφορά την αποτελεσματικότητα. Η Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου διαθέτει πλέον αισθητήρα βαρομετρικής πίεσης που εγγυάται βέλτιστη καύση, κάθε φορά, σε κάθε υψόμετρο και σε οποιεσδήποτε συνθήκες χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι η παρεχόμενη ισχύς και ροπή φτάνει σε νέα, υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας και σταθερότητας, ακόμα και μέσα στην πόλη με τη συνεχή οδήγηση «σταμάτα-ξεκίνα».

Πρόκειται για κινητήρες που σέβονται απόλυτα το περιβάλλον, καθώς διαθέτουν έγκριση σύμφωνα με την Οδηγία Euro4, με δυνατότητες επιδόσεων που είναι, όπως πάντα, κορυφαίες στην κατηγορία τους: για τον i-Get 125 cc, οι μέγιστες τιμές ισχύος και ροπής είναι αντίστοιχα 7,9 kW στις 7.700 σ.α.λ. και 10,4 Nm στις 6.000 σ.α.λ., ενώ ο κινητήρας 150 cc αναπτύσσει μέγιστη ισχύ 9,5 kW στις 7.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 12,8 Nm στις 6.500 σ.α.λ. Αυτές οι τιμές, σε συνδυασμό με το παροιμιώδες μικρό βάρος που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα Vespa, κάνουν τη «μικρόσωμη» Vespa ιδιαίτερα γρήγορη, τόσο στην κίνηση της πόλης όσο και στον ανοικτό δρόμο. Σε αυτό το αποτέλεσμα συμβάλλει και το άριστα μελετημένο κιβώτιο ταχυτήτων, που διαθέτει αυτόματο ξηρό φυγοκεντρικό συμπλέκτη από νέα και πιο ανθεκτικά υλικά τριβής. Οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις συνοδεύονται από τιμές κατανάλωσης καυσίμου που έχουν μειωθεί στο ελάχιστο: η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική του κινητήρα και οι λύσεις που έχουν υιοθετηθεί για τα διάφορα εξαρτήματα επιτυγχάνουν κατανάλωση 45,5 km/l για την έκδοση 125 cc και 41 km/l για την έκδοση 150cc, όπως μετρήθηκαν για τον κύκλο WMTC. Χάρη στο μεγάλο ρεζερβουάρ των 8 λίτρων, οι Vespa Primavera και Vespa Sprint διαθέτουν πλέον μια ιδιαίτερα σεβαστή ακτίνα ταξιδιού: με γεμάτο ρεζερβουάρ, η έκδοση 125 cc μπορεί να καλύψει 364 km και η έκδοση 150 cc 328 km.

 

Οι κινητήρες i-Get των Vespa Primavera και Vespa Sprint είναι μονοκύλινδροι, με εντελώς νέο σχεδιασμό στα μηχανικά εξαρτήματα και τα ηλεκτρονικά τους μέρη. Αξίζει να αναφερθούν με περισσότερες λεπτομέρειες:

-         ο στροφαλοφόρος άξονας, με 24% επιπλέον αδράνεια σε σύγκριση με τον προηγούμενο κινητήρα, για δραστική μείωση των κραδασμών και ομαλότερη οδήγηση,

-         η νέα μίζα, σαφώς πιο αθόρυβη,

-         το νέο κάλυμμα της τελικής μετάδοσης, για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του θορύβου και αύξηση της ακαμψίας,

-         ο αισθητήρας βαρομετρικής πίεσης, για συνεχή βελτιστοποίηση της ανάφλεξης.

 

Το σύστημα εξάτμισης είναι επίσης εντελώς νέο. Η νέα μονάδα μειώνει τους θορύβους του κινητήρα εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα έναν πιο ευχάριστο και μεστό ήχο.

 

 

ABS στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων

Σε όλες τις εκδόσεις 125 και 150 των Vespa Primavera και Vespa Sprint το σύστημα πέδησης ABS διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός, μια περαιτέρω τεχνολογική εξέλιξη που στοχεύει στην αύξηση της ασφάλειας. Ο μπροστινός τροχός διαθέτει σύστημα μέτρησης της περιστροφής – έναν τροχίσκο-αισθητήρα– που διαβάζει αμέσως την ταχύτητα και επιβράδυνση του τροχού σε σχέση με εκείνη του οχήματος. Ο αισθητήρας επικοινωνεί με μια ηλεκτροϋδραυλική μονάδα ελέγχου που ενεργοποιεί το σύστημα ABS αν ο τροχός επιβραδυνθεί απότομα, αποτρέποντας το μπλοκάρισμα και την επακόλουθη απώλεια ελέγχου του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται σταθερότητα, διατήρηση του ελέγχου και αποδοτική πέδηση ακόμα και σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής, όπως η υγρή ή λερωμένη άσφαλτος.

Αυτό το σύστημα, που αναπτύχθηκε ειδικά για τις Vespa Primavera και Vespa Sprint, διαθέτει επίσης μικρό βάρος και έτσι δεν μεταβάλλει το συνολικό βάρος του οχήματος. Τα πλεονεκτήματα είναι απτά τόσο στην ασφάλεια όσο και την απόλαυση στην οδήγηση, όπου οι αναβάτες θα ανακαλύψουν μια Vespa που συνδυάζει τον δυναμικό χαρακτήρα με την εξαιρετική σταθερότητα και την ευκολία χειρισμού. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που συμβάλλει στην οδική ασφάλεια είναι οι ζάντες μεγάλου μεγέθους, τόσο στη Vespa Primavera όσο και στη Vespa Sprint.

 

Εκδόσεις και χρώματα

Η νέα Vespa Primavera διατίθεται με δύο εκδόσεις κινητήρα, κυβισμού 125 και 150 cc, και σε τέσσερις χρωματισμούς: κόκκινο «Rosso Dragon» (με μπεζ σέλα), μαύρο «Nero Vulcano» (με κόκκινη σέλα), μπλε «Midnight Blue» (με μπεζ σέλα) και λευκό «Montebianco» (με κόκκινη σέλα). Η Vespa Primavera διατίθεται επίσης στην έκδοση Touring, με ένα ειδικό πακέτο εξοπλισμού που χαρακτηρίζεται από μπροστινή και πίσω σχάρα αποσκευών, αμφότερες επιχρωμιωμένες. Οι σχάρες αυτές, όπως μας διδάσκει η κλασική εικόνα της Vespa, αυξάνουν σημαντικά την ικανότητα μεταφοράς φορτίου και προετοιμάζουν το πιο αγαπημένο σκούτερ του κόσμου για συναρπαστικά ταξίδια.

Στο πακέτο Touring συμπεριλαμβάνεται επίσης ο νέος χρωματισμός καφέ «Marrone Crete Senesi», το κομψό φέρινγκ και η αποκλειστική πινακίδα ονόματος μοντέλου.

Η νέα Vespa Sprint διατίθεται σε δύο εκδόσεις: τη Vespa Sprint (με κινητήρα κυβισμού 125 cc) και τη Vespa Sprint S (με κινητήρες κυβισμού 125 και 150 cc). Η δεύτερη έκδοση χαρακτηρίζεται από τον γοητευτικό γκρι χρωματισμό «Titanium Grey» με ειδικά γραφικά και ζάντες σε μαύρο χρώμα. Για τη Vespa Sprint 125 υπάρχουν πέντε χρωματισμοί: κόκκινο «Rosso Dragon», μαύρο «Nero Lucido», λευκό «Montebianco», κίτρινο «Giallo Positano» και μπλε «Blu Gaiola», όλοι με μαύρη σέλα.

Οι εκδόσεις των Vespa Primavera και Vespa Sprint με κινητήρα μικρού κυβισμού (δίχρονο 50 cc και τετράχρονο με σύστημα χρονισμού 4 βαλβίδων 50 cc) διαθέτουν επίσης υποδοχή USB που βρίσκεται στο ντουλάπι του πίσω μέρους της ποδιάς.

 

 

Μεγάλη γκάμα αξεσουάρ

Όπως όλα τα μοντέλα στην πολύχρονη ιστορία της Vespa, η νέα Primavera συνοδεύεται από μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, για να διαμορφώσετε το όχημά σας όπως θέλετε και να απολαύσετε πιο άνετη οδήγηση.

Το βαλιτσάκι της Primavera διατίθεται βαμμένο εξολοκλήρου στο ίδιο χρώμα με το όχημα, διακοσμείται από το περίφημο λογότυπο της Vespa σε ανάγλυφη, χρωμιωμένη μορφή και διαθέτει πλάτη στο υλικό και χρώμα της σέλας. Μπορεί να χωρέσει ένα ανοιγόμενο κράνος. Η σχάρα χρωμίου για το βαλιτσάκι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά αποσκευών.

Ο υψηλής ποιότητας, αντικραδασμικός  ανεμοθώρακας εξασφαλίζει μέγιστη προστασία. Είναι κατασκευασμένος από μεθακρυλικό πολυμερές και διακοσμημένος με το λογότυπο της Vespa. Ο απλός «καθαρός» σχεδιασμός του χρωμιωμένου κιτ στήριξης έρχεται σε αρμονία με τις υπόλοιπες αισθητικές λεπτομέρειες του οχήματος.

Η Vespa Primavera μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με παρμπρίζ κοντό διαφανές ή φιμέ - που συμπληρώνει κομψά τον σχεδιασμό του οχήματος.

Οι χρωμιωμένες μπροστινές και πίσω σχάρες, με εγχάρακτο το λογότυπο Vespa, είναι από τα πιο κλασικά αξεσουάρ κάθε μοντέλου της σειράς και αναδεικνύουν το έντονο πνεύμα του ταξιδευτή που πάντα χαρακτήριζε τη Vespa. Η νέα Vespa Primavera δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι μπροστινοί και πίσω χρωμιωμένοι περιμετρικοί προφυλακτήρες και ο προφυλακτήρας φτερού, προσθέτουν μια κομψή πινελιά στο φινίρισμα του οχήματος. Η σειρά αξεσουάρ περιλαμβάνει επίσης την εσωτερική τσάντα βαλίτσας, το βολικό πλαϊνό σταντ - από ατσάλι βαμμένο σε μαύρο χρώμα - που διευκολύνει τη στάθμευση της Primavera, καθώς και κουκούλες οχήματος, εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, με λογότυπο Vespa και ανοίγματα για τα αξεσουάρ και το ελαστικό ταπέτο.

Για την Vespa Primavera διατίθεται επίσης ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα και μηχανικό αντικλεπτικό σύστημα σέλας-τιμονιού, καθώς και μια μεγάλη γκάμα άλλων μηχανικών αντικλεπτικών συστημάτων. Ένα ακόμη απαραίτητο αξεσουάρ είναι η προστασία ποδιών, πρακτική στη χρήση και με εύκολη εγκατάσταση. Παρέχει άριστη προστασία κατά των καιρικών συνθηκών, χάρη στη χρήση θερμικού υλικού. Η προστασία ποδιών της Vespa Primavera φέρει το χαρακτηριστικό λογότυπο της Vespa και εξασφαλίζει μέγιστη σταθερότητα ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες ενώ διαθέτει επίσης κάλυμμα σέλας και ενσωματωμένο αντικλεπτικό σύστημα. Η δερμάτινη τσάντα βαλίτσας σε φυσικό ή μαύρο χρώμα, πλήρως χειροποίητη, προσθέτει μια πινελιά πολυτέλειας στη Vespa Primavera. Η τσάντα βαλίτσας χωρά ένα κράνος jet με ζελατίνα και μπορεί να τοποθετηθεί και στη σχάρα. Για να κάνετε τη Vespa σας ακόμα πιο μοναδική, διατίθενται επίσης σέλες από γνήσιο δέρμα «Made in Italy» και τα αυτοκόλλητα γραφικά «Elegance».

Η σειρά αξεσουάρ για τη νέα Vespa Sprint είναι και αυτή πλούσια και πρωτότυπη. Οι τροχοί 12" με τους οποίους είναι εξοπλισμένη η Sprint (οι μεγαλύτεροι που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε «μικρόσωμη» Vespa) μπορούν να αντικατασταθούν από υπέροχους τροχούς αλουμινίου με μαύρο φινίρισμα που τονίζουν ακόμα περισσότερο τον δυναμικό και σπορ χαρακτήρα της νέας Vespa. Οι περιμετρικοί προφυλακτήρες και οι σχάρες αποσκευών διατίθενται όχι μόνο σε φινίρισμα χρωμίου, αλλά και σε μαύρες ματ εκδόσεις που συνδυάζουν την κομψότητα με τον σπορ χαρακτήρα, σε τέλεια αρμονία με το στυλ της Vespa Sprint. Για να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο την εμφάνιση της Vespa Sprint, η γκάμα αξεσουάρ ολοκληρώνεται ιδανικά με το μαύρο ή γκρι ματ διακοσμητικό καπάκι ποδιάς, τη μονοθέσια σέλα και τα αυτοκόλλητα γραφικά «Sport».

 

 

Vespa Primavera

Η Vespa Primavera δημιουργήθηκε ενσωματώνοντας όλες τις αξίες που πριν από σαράντα οκτώ χρόνια οδήγησαν στην επιτυχία της πρώτης έκδοσης Primavera. Συγκεκριμένα, η πρώτη Vespa με το όνομα αυτό έκανε το ντεμπούτο της το 1968 και αποτέλεσε πραγματική επανάσταση: μικρή, ευέλικτη, με εξαιρετικό κινητήρα, η Primavera έδωσε φτερά σε πολλές γενιές νέων. Η παραγωγή της συνεχίστηκε χωρίς διακοπή έως το 1982. Έγινε όχι μόνο ένα θρυλικό μοντέλο, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στην ιστορία της Vespa. Νεανική, πρωτοποριακή, τεχνολογικά επαναστατική, ευέλικτη και δυναμική, φιλική προς το περιβάλλον, η σύγχρονη απόγονός της είναι η σταρ της δικής της εποχής, έχοντας κληρονομήσει όλη τη φρεσκάδα και τη χαρά της ζωής από την προκάτοχό της.

 

 

Vespa Sprint

Η Vespa Sprint είναι η πιο σύγχρονη ενσάρκωση του σπορ πνεύματος της Vespa.

Εφοδιασμένη με τον πιο προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό που διατίθεται σήμερα και σχεδιασμένη να προσφέρει σταθερότητα και χειρισμό ανώτερου επιπέδου, η Vespa Sprint γεννήθηκε με στόχο την απολαυστική οδήγηση, για να μεταμορφώσει ακόμα και την καθημερινή ρουτίνα μετακινήσεων σε διασκέδαση.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, μια νέα γενιά σπορ μοντέλων Vespa κατέκλυσε τους δρόμους της Ευρώπης. Ήταν μικρές, γρήγορες, εξαιρετικά ευέλικτες και μοντέρνες, ακριβώς όπως και η νοοτροπία που διέθεταν οι νέοι και οι νέες που τις οδηγούσαν. Κι έτσι, γενιές ολόκληρες που αναζητούσαν την ελευθερία και ζούσαν με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των ιδεών που τότε άλλαζαν τον κόσμο, βρήκαν τα φτερά για να πετάξουν. 

Η Vespa Sprint αποτελεί λοιπόν την ενσάρκωση μιας παράδοσης ζωντάνιας και νεανικότητας. Δημιουργήθηκε ως η εξέλιξη της Vespa Primavera και προορίζεται για νέους ανθρώπους κάθε ηλικίας, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το σπορ στυλ που έχει γίνει συνώνυμο του θρυλικού της ονόματος. Η Vespa Sprint ξεχωρίζει χάρη στο μικρό και ελαφρύ της αμάξωμα, που παρέχει επίσης άνεση και προστασία. Κατασκευάζεται εξολοκλήρου από ατσάλι και χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά νεανικές γραμμές, που τονίζονται από έναν επιθετικό ορθογώνιο προβολέα. Διαθέτει μεγάλους τροχούς 12” με εντυπωσιακές ζάντες κράματος αλουμινίου.

 

 

Vespa Primavera 125 and 150 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Vespa Primavera

125 cc

150 cc

Κινητήρας

Μονοκύλινδρος 4-χρονος με ηλεκτρονικό ψεκασμό

Διάμετρος/Διαδρομή

52/58.6 mm

58/58.6 mm

Κυβισμός

124.5 cc

154.8 cc

Μέγιστη ισχύς στο στρόφαλο

7.9 kW στις 7,700 rpm

9.5 kW στις 7,750 rpm

Μέγιστη ροπή

10.4 Nm στις 6,000 rpm

12.8 Nm στις 6,500 rpm

Σύστημα χρονισμού

ΜΕΕΚ (Μονός εκκεντροφόρος επί κεφαλής), 3 βαλβίδες

Σύστημα καυσίμου

Ηλεκτρονικός ψεκασμός

Ψύξη

Με αέρα

Λίπανση

Υγρό κάρτερ

Εκκίνηση

Ηλεκτρική

Συμπλέκτης

Αυτόματος ξηρός φυγοκεντρικός με αντικραδασμικούς αποσβεστήρες

Κιβώτιο

Συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση CVT με διαχειριστή ροπής

Πλαίσιο

Χαλύβδινο σωληνωτό με συγκολλητές ενισχύσεις

Εμπρός ανάρτηση

Μονόμπρατσο υδραυλικό αμορτισέρ διπλής ενέργειας – διαδρομή τροχού 78 mm

Πίσω ανάρτηση

Μονό υδραυλικό αμορτισέρ διπλής ενέργειας, προφόρτιση ελατηρίου σε 4 θέσεις – διαδρομή τροχού 70 mm

Εμπρός τροχός

Χυτός κράματος αλουμινίου 2.50x11”

Πίσω τροχός

Χυτός κράματος αλουμινίου 2.75x11”

Εμπρός ελαστικό

Χωρίς αεροθάλαμο 110/70-11”

Πίσω ελαστικό

Χωρίς αεροθάλαμο 120/70-11”

Εμπρός φρένο

Υδραυλικό δισκόφρενο με ατσάλινο δίσκο 200 mm ø. Σύστημα ABS μονού καναλιού

Πίσω φρένο

Ταμπούρο 140 mm

Μήκος/ πλάτος

1,860/735 mm

Ύψος σέλας

780 mm

Μεταξόνιο

1,340 mm

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

8 lt (περιλαμβανόμενων 2 lt ρεζέρβας)

Εκπομπές ρύπων και ήχου

Euro4

 

 

 

Vespa Sprint 125 and 150 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Vespa Sprint

125 cc

150 cc

Κινητήρας

Μονοκύλινδρος 4-χρονος με ηλεκτρονικό ψεκασμό

Διάμετρος/Διαδρομή

52/58.6 mm

52/58.6 mm

Κυβισμός

124.5 cc

124.5 cc

Μέγιστη ισχύς στο στρόφαλο

7.9 kW στις 7,700 rpm

7.9 kW στις 7,700 rpm

Μέγιστη ροπή

10.4 Nm στις 6,000 rpm

10.4 Nm στις 6,000 rpm

Σύστημα χρονισμού

ΜΕΕΚ (Μονός εκκεντροφόρος επί κεφαλής), 3 βαλβίδες

Σύστημα καυσίμου

Ηλεκτρονικός ψεκασμός

Ψύξη

Με αέρα

Λίπανση

Υγρό κάρτερ

Εκκίνηση

Ηλεκτρική

Συμπλέκτης

Αυτόματος ξηρός φυγοκεντρικός με αντικραδασμικούς αποσβεστήρες

Κιβώτιο

Συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση CVT με διαχειριστή ροπής

Πλαίσιο

Χαλύβδινο σωληνωτό με συγκολλητές ενισχύσεις

Εμπρός ανάρτηση

Μονόμπρατσο υδραυλικό αμορτισέρ διπλής ενέργειας – διαδρομή τροχού 78 mm

Πίσω ανάρτηση

Μονό υδραυλικό αμορτισέρ διπλής ενέργειας, προφόρτιση ελατηρίου σε 4 θέσεις – διαδρομή τροχού 70 mm

Εμπρός τροχός

Χυτός κράματος αλουμινίου 3.00x12”

Πίσω τροχός

Χυτός κράματος αλουμινίου 3.00x12”

Εμπρός ελαστικό

Χωρίς αεροθάλαμο 110/70-12”

Πίσω ελαστικό

Χωρίς αεροθάλαμο 120/70-12”

Εμπρός φρένο

Υδραυλικό δισκόφρενο με ατσάλινο δίσκο 200 mm ø. Σύστημα ABS μονού καναλιού

Πίσω φρένο

Ταμπούρο 140 mm

Μήκος/ πλάτος

1,860/735 mm

Ύψος σέλας

790 mm

Μεταξόνιο

1,340 mm

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

8 lt (περιλαμβανόμενων 2 lt ρεζέρβας)

Εκπομπές ρύπων και ήχου

Euro4

 

Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK - Max Biaggi specials

Ειδικές εκδόσεις που γιορτάζουν την πρώτη νίκη της RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK
RSV4 Factory SE-09
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/4/2024

Στον αμερικάνικο γύρο του MotoGP στο Austin, έκαναν το ντεμπούτο τους δυο ειδικές εκδόσεις της Aprilia, γιορτάζοντας την πρώτη νίκη της εμβληματικής RSV4 του Max Biaggi, στο Brno, νίκη που σηματοδότησε την αρχή για μια θριαμβευτική πορεία που οδήγησε στην κατάκτηση επτά Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων -αναβατών και κατασκευαστών.

Ήταν 26 Ιουλίου 2009 όταν ο Max Biaggi, στην πίστα του Brno, πήρε την πρώτη νίκη της Aprilia RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Αυτό θα ήταν το πρώτο επεισόδιο της ένδοξης πορείας της RSV4, σε μια από τις πιο νικηφόρες ιστορίες που έχει γράψει ποτέ ένα μοντέλο στο σημαντικότερο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών παραγωγής στον κόσμο, με μια εξαιρετική συλλογή από επτά παγκόσμιους τίτλους (3 αναβάτη και 4 κατασκευαστή), 44 νίκες και 102 βάθρα.

RSV4 Factory SE-09

Τώρα, η Aprilia γιορτάζει αυτή την ιστορική ημέρα για τη μάρκα, επαναφέροντας το εμβληματικό χρώμα που συμβολίζει το θεαματικό ντεμπούτο της RSV4 σε 2 σπέσιαλ εκδόσεις: τη superbike RSV4 Factory και τη hypernaked Tuono V4 Factory. Πέρα από τον σπέσιαλ χρωματισμό, στη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, η RSV4 Factory και η Tuono V4 Factory διατίθενται με αεραγωγούς μπροστινών φρένων από ανθρακονήματα και με μπροστινό φτερό από ανθρακονήματα στον στάνταρ εξοπλισμό. Παράλληλα, έρχονται με αύξοντα αριθμό στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

RSV4 Factory SE-09

Έτσι γεννήθηκε η ειδική αριθμημένη έκδοση SE-09 SBK, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του MotoGP Grand Prix of the Americas στο Austin του Τέξας. Κι ως ευτυχές γεγονός, δίπλα στην παρουσίαση των 2 ειδικών εκδόσεων, είχμα και τον απόλυτο θρίαμβο ης Aprilia, όπου ο Maverick Vinales σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ γύρου, πήρε την pole position και κέρδισε και τους δυο αγώνες, το Σάββατο και την Κυριακή, καβάλα στην RS-GP24!

Ετικέτες