Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο Ducati Monster 821

Τεχνολογία και ιταλική παράδοση

Το νέο Monster 821 του 2018 αλλάζει κατεύθυνση και από την λογική του bigger is better, επιστρέφει στη φιλοσοφία των πρώτων αερόψυκτων Monster του 1996, όπου η μυώδης εξωτερική εμφάνιση συνδυαζόταν με τον μινιμαλισμό, ακολουθώντας  τα χνάρια του μεγάλου Monster 1200. Μάλιστα για να τονίσουν ακόμα περισσότερο αυτή την επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες των Monster που τα έκαναν τόσο επιτυχημένα εμπορικά, το νέο Monster 821 θα είναι διαθέσιμο στο ίδιο ακριβώς κίτρινο χρώμα που είχε το πρώτο Monster 600.

Το νέο ρεζερβουάρ είναι μικρότερο σε όγκο (οπτικά τουλάχιστον) και η εργονομία της θέσης οδήγησης έχει αλλάξει. Η σέλα ρυθμίζεται σε ύψος και το πλαίσιο μαζί με το υποπλαίσιο έχουν νέο σχεδιασμό με σκοπό την ευελιξία και την μικρότερη σωματική κόπωση του αναβάτη.

Όμως αυτή η επιστροφή στις ρίζες δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και πισωγύρισμα στον τομέα της τεχνολογίας ή του επιπέδου εξοπλισμού. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει εδώ, όπου πλέον έχουμε νέο προβολέα (ίδιο με του 1200) με LED φως θέσης. Έγχρωμα όργανα TFT με όλες τις ενδείξεις που μπορείς να ζητήσεις ή να φανταστείς και δυνατότητα σύνδεσης με το κινητό σου μέσω της πλατφόρμας Ducati Multimedia.

Το Safaty Pack περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο σε τρεις επιλογές λειτουργίας ABS της Bosch και traction control σε 8 θέσεις ευαισθησίας. Υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης (προαιρετικός εξοπλισμός) quickshifter με λειτουργία up/down. Ο κινητήρας Testastreta 11⁰ είναι φυσικά προδιαγραφών Euro 4 και αποδίδει 109 ίππους στις 9.750 στροφές. Το βάρος της μοτοσυκλέτας με γεμάτο το ρεζερβουάρ είναι στα 195 κιλά.

 

Tags: