Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέο Honda CB1000R

Πρώτη εμφάνιση στο Τόκιο!

Οι φήμες είχαν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε απόσταση λίγων ημερών μέχρι την εμφάνιση του νέου CB1000R της Honda. Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του Tokyo Motor Show που ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί μια έκδοση custom της μοτοσυκλέτα με την μορφή concept, ενώ στην EICMA του Μιλάνου θα γίνει η παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής.

Αν και η "καρδιά" του naked της Honda θα παραμείνει στη βάση της ίδια (ο τετρακύλινδρος, δηλαδή, εν σειρά κινητήρας) οι αλλαγές στο σύνολο θα είναι σαρωτικές, διαμορφώνοντας ουσιαστικά όχι ένα update αλλά ένα καινούργιο μοντέλο. Ο γενικότερος σχεδιασμός δανείζεται στοιχεία από το πρωτότυπο CB4 concept που παρουσιάστηκε στην EICMA του 2016, ειδικά σε ό,τι αφορά τα δύο τελικά που βγαίνουν χαμηλά και πίσω από τον κινητήρα στο πλάι του πίσω τροχού. Η φιλοσοφία του μονόμπρατσου ψαλιδιού παραμένει, πάνω στο οποίο μάλιστα θα στηρίζεται και η βάση της πινακίδας που παίζει και τον ρόλο του πίσω φτερού, αφαιρώντας σημαντικό όγκο από την επανασχεδιασμένη και επιθετική ουρά της μοτοσυκλέτας.

Εντελώς διαφορετικό είναι και το ρεζερβουάρ, με μικρότερο οπτικά όγκο και αιχμηρές γωνίες, ενώ ο προβολέας μπροστά θα είναι πλέον στρογγυλός και φυσικά θα διαθέτει φώτα LED. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μοντέλο που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά θα φέρει και την ονομασία Hornet, όπως και τα παλιότερα τετρακύλινδρα γυμνά 250, 600 και 900.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρος αν στο Tokyo Motor Show η Honda θα δείξει μία ή περισσότερες εκδοχές για το concept μοντέλο, γι' αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε τις τρεις διαφορετικές πιθανότητες Standard, Café Racer και Scrambler) που σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine (το οποίο έχει ιστορικό μεγάλης ακρίβειας στις προβλέψεις του) θα δούμε στο Σαλόνι της Ιαπωνίας.

Tags: