Νέο Kawasaki W175

Κλασσικό στιλ για κάθε μέρα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/12/2017

Η απώλεια του W800 από την γκάμα της Kawasaki λόγω των προδιαγραφών Euro 4 ήταν μια δυσάρεστη είδηση για τους λάτρεις των retro μοτοσυκλετών και ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται με το customizing, καθώς ο αερόψυκτος, δικύλινδρος κινητήρας του με τον άξονα για την κίνηση του εκκεντροφόρου ήταν από τους ομορφότερους εκεί έξω.

Όμως η Kawasaki φαίνεται ότι δεν έχει εγκαταλείψει την σειρά W, παρουσιάζοντας για τις αγορές τις Ασίας και της Ιαπωνίας (προς το παρόν…) το νέο W175. Έχει αερόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα με μίζα και απόδοση 13 ίππων στις 7.500 και ροπή 1,3kg/m στις 6.000 στροφές. Το βάρος του μόλις που αγγίζει τα 126 κιλά, κάνοντάς το αρκετά ζωηρό και ευέλικτο. Σύμφωνα με τους συντάκτες του Young machine που το δοκίμασαν, οι επιταχύνσεις μέχρι τα 80km/h είναι πολύ καλύτερες απ’ ότι θα περίμενε κάποιος από έναν τέτοιου κυβισμού κινητήρα και υπάρχει αρκετή ροπή στις χαμηλές στροφές για ήρεμες και χαλαρές βόλτες, χωρίς την ανάγκη να δουλεύεις τον κινητήρα στον κόφτη συνεχώς.

Η τελική περιορίζεται από την κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων κοντά στα 100km/h, κάνοντας το W175 μια μοτοσυκλέτα για το κέντρο της πόλης και για στενούς επαρχιακούς δρόμους. Καθώς απευθύνεται στις αγορές της Ασίας, είναι μικρό σε μέγεθος και με πολύ χαμηλή σέλα, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι μικρόσωμοι αναβάτες, όμως όσοι είναι άνω του μετρίου σε ύψος ίσως νοιώσουν στριμωγμένοι πάνω του.

Για εμάς τους Ευρωπαίους δεν έχει ακόμα εμπορικό ενδιαφέρον, όμως το γεγονός ότι το Estrela 250 ξαναμπήκε στην παραγωγή με τη νέα ονομασία W250, μεταφέροντας τη γραμμή παραγωγής του από την Ιαπωνία στην Ασία, δείχνει ότι η Kawasaki θέλει να κρατήσει εν ζωή τη σειρά μοντέλων W και να ξαναφτιάξει μια πλήρη γκάμα σε μικρούς, μεσαίους και μεγαλύτερους κυβισμούς.

Η στιγμή είναι κατάλληλη για μια τέτοια απόφαση, αφού η μόδα των neoretro και του customizing θα έχει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια σε όλες τις αγορές του κόσμου.   

Morbidelli F125 – Streetfighter με δυνατό εξοπλισμό σε άριστη τιμή

Μετά το scrambler NR125X η Morbidelli φέρνει στην Ελλάδα και ένα ασφάλτινο σπορ γυμνό προδιαγραφών Α1
morbidellil f125
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Χτισμένο πάνω στην ίδια βάση με το NR125X, το F125 μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα, πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα με το scrambler μοντέλο, σε μια υλοποίηση με πιο ασφάλτινη και επιθετική εμφάνιση steetfighter.

morbidelli f125

Ο μονοκύλινδρος του F125 αποδίδει 14,7 ίππους και 1.2 χιλιογραμμόμετρα μέσω μονόδρομου συμπλέκτη και εξατάχυτου κιβωτίου, σε μια μοτοσυκλέτα που δηλώνει 143 υγρά κιλά, συμπεριλαμβανομένου ενός γεμάτου ρεζερβουάρ 14 λίτρων.

morbidelli f125

Το F125 διακρίνεται από τον ίδιο εξοπλισμό με το NR125X, ήτοι αναρτήσεις με ανεστραμμένο πιρούνι 33 mm και διαδρομή 130 mm, αμορτισέρ με μοχλικό Pro Link και ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, δικάναλο ABS της Bosch, οθόνη LCD στα όργανα και δύο παροχές φόρτισης USB-A και USB-C.

morbidelli f125

Η Morbidelli φέρνει το F125 στην Ελλάδα σε δύο χρώματα, μαύρο και γκρι, με πολύ ανταγωνιστική λιανική τιμή στα 2.650 ευρώ.

Ετικέτες