Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο Tracer Touring και MT-09 SP

Με Ohlins, ζάντες και… βαλίτσες

Πραγματικά είναι δύσκολο να φανταστείς τι παραπάνω θα μπορούσε να προσθέσει η Yamaha στον εξοπλισμό του MT-09 για να φτιάξει μια πιο special έκδοση. Το βασικό μοντέλο έχει ήδη φώτα full-Led εμπρός-πίσω, Traction Control, χάρτες απόκρισης γκαζιού, μέχρι και Quick-Shifter του έχουν βάλει! Αν σου λείπει κάτι μπορείς να το διαλέξεις από την μεγάλη λίστα αξεσουάρ που διαθέτει η Yamaha.

 Όμως οι Ιάπωνες συνάδερφοι δημοσιογράφοι επιμένουν ότι στην έκθεση του Μιλάνου θα δούμε την έκδοση SP του MT-09, όπου όπως έγινε και με εκείνη του μεγαλύτερου MT-10 SP, θα έχει αναρτήσεις της Ohlins (πιθανότατα συμβατικές και όχι ημί-ενεργητικές) και ελαφρύτερες ζάντες.

Διαφορές θα υπάρχουν και στα χρώματα, όπου το βουρτσισμένο ρεζερβουάρ με το διάφανο βερνίκι και μικρά κομμάτια carbon στη θέση των πλαστικών θα δίνουν το απαραίτητο “αγωνιστικό” Look.

Όσο για το νέο Tracer 900 Touring, οι πληροφορίες μιλούν περισσότερο για μια μοτοσυκλέτα με επιπλέον εξοπλισμό άνεσης. Κάτι δηλαδή σαν την MT-10 Touring που είχαμε οδηγήσει στη Νότιο Αφρική μαζί με το MT-10SP και είχε απλώς δύο υφασμάτινες βαλίτσες, μια πιο ψηλή ζελατίνα φαίρινγ και… χούφτες.

Στην περίπτωση του Tracer 900 βέβαια, μόνο οι βαλίτσες λείπουν, αφού και χούφτες έχει (που να μην είχε καλύτερα!) και ψηλή ζελατίνα που κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Ίσως να έχουν δώσει περισσότερο πλάτος στη ζελατίνα… Ελπίζουμε πάντως να είναι όντως νέα έκδοση και όχι απλώς ένα πακέτο εξοπλισμού.

Θυμηθείτε:

Yamaha MT-10: Video από την παρουσίασή του!

Yamaha MT-09 Tracer: Δοκιμή στην Ελλάδα (Video)

Δοκιμή του Yamaha MT-09 Tracer: Video από την Ισπανία!

Παρουσίαση Yamaha MT-09