Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Νέο Tricity 300 2020- EICMA: Πρωτότυπο στο Τόκιο, παραγωγής στο Μιλάνο

Με δίπλωμα αυτοκινήτου

Εδώ και δύο χρόνια οι υπεύθυνοι σχεδιασμού μας είχαν ανακοινώσει στη Ρώμη, πως η Yamaha δεν θα ασχοληθεί με την κατηγορία των scooter που έχουν μεγάλους τροχούς 16 ιντσών όπως τα SH 125/150/300 της Honda, αλλά θα παρουσιάσει μια ολόκληρη σειρά μοντέλων με τρεις ρόδες! Κι αυτό γιατί πιστεύει πως οδηγικά, όταν μεγαλώνεις την διάμετρο των τροχών στα σκούτερ αρχίζεις να παίζεις με την ασφάλεια... έτσι λέει η Yamaha...

Τότε, είχαν πει επίσης πως θα δημιουργήσουν μία κατηγορία που θα ξεκινά από το Tricity 125 και θα φτάνει έως την ναυαρχίδα το Niken και θα απευθύνεται σε όσους θέλουν να έχουν την ευκολία μετακίνησης ενός scooter αλλά δεν αισθάνονται ασφαλείς με μόνο δύο ρόδες. Ένα χρόνο αργότερα, τα ιαπωνικά περιοδικά άρχισαν να μιλούν για ένα Niken με 250 κυβικά για τις ασιατικές αγορές και πέρσι τέτοια εποχή στην έκθεση της Eicma η Yamaha είχε ένα πρωτότυπο που ονόμαζε concept 3CT (Tri-C-T)… τι κάνει νιάου-νιου στα κεραμίδια δηλαδή. Φέτος λοιπόν στην έκθεση του Τόκυο είδαμε το Tricity 300 στην τελική μορφή παραγωγής του, έστω κι αν οι Ιάπωνες το αποκαλούσαν concept, όπως συνηθίζουν να κάνουν σε όλα τα μοντέλα τους μέχρι να ανακοινώσουν την επίσημη έναρξη της παραγωγής.

Η τεράστια διαφορά αυτής της έκδοσης του Tricity με το μονοκύλινδρο Xmax που μοιράζονται τον κινητήρα, είναι πως έχει ποδόφρενο και μεγαλύτερο μετατρόχιο στους εμπρός τροχούς από τις μικρότερες εκδόσεις των 125/155 κυβικών και (στην Ευρώπη τουλάχιστον…) θα μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου. Για την χώρα μας δεν ξέρουμε ακόμα αν θα έχει την ίδια έγκριση τύπου με του MP3 LT της Piaggio (οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου αν έχει εκδοθεί έως το 2013!!!!) καθώς στη χώρα μας έχουμε τσακωθεί με την λογική, ιδιαίτερα την λογική που δεν εξυπηρετεί τα ιδιοτελή συμφέροντα των ισχυρών συντεχνιών.

Πάμε όμως πίσω στο Tricity 300 που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Άλλη μια μεγάλη διαφορά από τα Tricity 125/155 και το Niken (αλλά και ομοιότητα με το MP3) είναι η ύπαρξη υδραυλικού συστήματος που το “κλειδώνει” όρθιο όταν ακινητοποιηθεί. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα δισκόφρενο και μια δαγκάνα μονού εμβόλου που ενεργοποιείται ηλεκτρομαγνητικά όταν ακινητοποιείς το Tricity 300 και απενεργοποιείται αυτόματα όταν ανοίξεις το γκάζι.  Όπως είπαμε, ο κινητήρας προέρχεται από το Xmax 300, όμως έχει νέες ρυθμίσεις στην τροφοδοσία για να αντισταθμιστούν οι απώλειες στις επιδόσεις και την κατανάλωση από το επιπλέον βάρος που έχει στην πλάτη του σε σχέση με το Xmax.

Από τον κόσμο του Niken, είναι το traction control (απαραίτητο για τα τρίροδα οχήματα λόγω μεγάλης διαφοράς στα επίπεδα της πρόσφυσης μεταξύ εμπρός και πίσω τροχού) ενώ είναι το πρώτο τρίροδο Yamaha που έχει σύστημα keyless (προφανώς το ίδιο με του Xmax από το οποίο δανείζεται τα περισσότερα μηχανικά μέρη).

Κατά τα λοιπά, τα όργανα είναι συμβατικά μονόχρωμα LCD, δεν έχουν δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth και αντί για θύρα usb υπάρχει πρίζα τύπου αναπτήρα αυτοκινήτου.

Ακολουθούν όλες οι φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου

Το Δελτίο Τύπου της Yamaha:


Urban Mobility, η πιο έξυπνη επιλογή

Η Yamaha είναι ένα από τα κορυφαία εργοστάσια στον κόσμο στην κατηγορία Urban Mobility, με μια σειρά από ελαφριά μοντέλα που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα πελατών. Το Tricity 125 παρουσιάστηκε το 2014 και ήταν το πρώτο όχημα της Yamaha με μηχανισμό συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW), ενώ κατά τα 4 τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως σημαντικό μέλος της σειράς Urban Mobility της; εταιρείας, με πωλήσεις άνω των 15.000 μονάδων στην Ευρώπη.

Η Yamaha αναβαθμίζει την κατηγορία Urban Mobility με το ολοκαίνουργιο Tricity 300, το έξυπνο και σύγχρονο τρίτροχο μοντέλο που σχεδιάστηκε για να προσελκύσει πολλούς νέους πελάτες που αναζητούν ένα ποιοτικό μέσο για αστικές μετακινήσεις, με το ξεχωριστό, δικό του στυλ. Εφαρμόζοντας τις εις βάθος γνώσεις που αποκόμισαν σχετικά με την τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW) από την ανάπτυξη και παραγωγή των Tricity 125 και NIKEN, οι σχεδιαστές της Yamaha δημιούργησαν ένα μοντέρνο και δυναμικό τρίτροχο σκούτερ που θα εντυπωσιάσει το 2020, με τις καλύτερες στην κατηγορία προδιαγραφές, την ανταγωνιστική τιμή και την απαράμιλλη ποιότητά του.

Εύκολο στην οδήγηση και προσιτό στους οδηγούς αυτοκινήτων με άδεια οδήγησης κατηγορίας "Β"*

Με την κυκλοφοριακή συμφόρηση που διαρκώς επιδεινώνεται, τα υψηλά κόστη μετακινήσεων, την ακριβή στάθμευση και την εφαρμογή πρόσθετων τελών για τους οδηγούς σε πολλές πόλεις, η μετακίνηση με αυτοκίνητο γίνεται ολοένα λιγότερο ελκυστική. Η μετάβαση στην πόλη με ιδιωτικό όχημα δεν αποτελεί πια μια ρεαλιστική επιλογή για την πλειοψηφία των ανθρώπων, καθώς εκτός από τα υψηλά κόστη, η μετακίνηση με αυτοκίνητο σημαίνει ταυτόχρονα σπατάλη πολύτιμου χρόνου.

Με το νέο Tricity 300, η Yamaha προσφέρει στους πελάτες που κατέχουν άδεια οδήγησης κατηγορίας "Β"*, την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αληθινή ελευθερία, να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους τους και να επωφεληθούν από μια πιο υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Τα εμπόδια που κάποτε απέτρεπαν την είσοδο στον Urban Mobility κόσμο της Yamaha έχουν πια καταρριφθεί οριστικά. Η κατηγορία Urban Mobility ενηλικιώθηκε.

* Μπορεί να ισχύουν διαφορετικοί περιορισμοί σε κάθε χώρα βάσει της ισχύουσας τοπικής νομοθεσίας.

Τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW) για βελτιωμένη αίσθηση σταθερότητας

Επειδή όλα τα τρίτροχα δεν είναι ίδια, το νέο Tricity 300 διαθέτει μια σχεδίαση για το εμπρός μέρος η οποία συγκαταλέγεται στις πιο εξελιγμένες της αγοράς. Η αποκλειστική τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW) της Yamaha που υπάρχει στο νέο Tricity 300 έχει δοκιμαστεί επιτυχώς στο Tricity 125, στη συνέχεια στην ξεχωριστή sport tourer NIKEN και για το Tricity 300, τροποποιήθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κατηγορίας Urban Mobility.

Αυτό το εξαιρετικά εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης/διεύθυνσης Ackerman με τεχνολογία LMW φέρει παραλληλόγραμμο μοχλικό και μπροστινή ανάρτηση cantilever με τους σωλήνες του διπλού πιρουνιού εδραζόμενους στην εσωτερική επιφάνεια των μπροστινών τροχών. Αυτή η διάταξη παρέχει σπορ, ευέλικτο και αξιόπιστο χειρισμό, σε συνδυασμό με βελτιωμένη αίσθηση σταθερότητας κατά την οδήγηση σε ολισθηρά ή ανώμαλα εδάφη.

Ο εξελιγμένος μηχανισμός διεύθυνσης τεχνολογίας LMW συνεισφέρει και στον εύκολο και φιλικό χαρακτήρα του μοντέλου, καθώς επιτρέπει γωνία στροφής τροχών 72º, κάνοντας το Tricity 300 εξαιρετικά ευέλικτο στους συνωστισμένους δρόμους. Επίσης, χάρη στην απόσταση των 130 χιλ. από το έδαφος, αυτό το ευέλικτο μοντέλο σχεδιάστηκε για να ανταπεξέρχεται σε κακής ποιότητας οδόστρωμα και να μην βρίσκει στα πεζοδρόμια κατά τη διαδικασία στάθμευσης.

Η ύπαρξη δύο μπροστινών τροχών σημαίνει ότι ο αναβάτης επωφελείται από την αυξημένη πρόσφυση του μπροστινού μέρους και από την επάρκεια ισχύος πέδησης χάρη στα δύο μπροστινά δισκόφρενα. Αυτό ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας, σταθερότητας και σιγουριάς που προσφέρει η διάταξη των 3 τροχών.

Το φαρδύ μετατρόχιο των 470 χιλ. βελτιώνει τον ισορροπημένο και ακλόνητο χαρακτήρα κατά τους ελιγμούς και τις στροφές, κάνοντας αυτό το νέο μοντέλο πόλης ιδανικό για νέους αναβάτες, ενώ ταυτόχρονα το ελαφρύ τιμόνι του Tricity 300 θα προσελκύσει πελάτες που μπαίνουν στον χώρο των 3 τροχών προερχόμενοι από κάποιο δίτροχο σκούτερ.

Σιγουριά χάρη στο μπροστινό σύστημα και ευκινησία λόγω χαμηλού βάρους

Αυτό το ολοκαίνουργιο τρίτροχο όχημα υψηλών προδιαγραφών έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει μια νέα γενιά αναβατών, με πολλούς από αυτούς να έχουν μηδενική ή μικρή εμπειρία στους 2 ή τους 3 τροχούς. Για τις ανάγκες αυτών των νέων αναβατών, οι σχεδιαστές της Yamaha δημιούργησαν ένα ελαφρύ πλαίσιο που εμπνέει εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετική ευελιξία.

Για επιτευχθεί η ευκολία στους ελιγμούς σε συνδυασμό με φυσική αίσθηση του τιμονιού και εξαιρετική σταθερότητα, το Tricity 300 έχει μεταξόνιο 1.590 χιλ. με βελτιστοποιημένη γεωμετρία του συστήματος διεύθυνσης και μετατρόχιο 470 χιλ. Οι διαστάσεις αυτές σε συνδυασμό με την κατανομή βαρών κατά περίπου 50:50 μπροστά και πίσω με τον αναβάτη στη σέλα, διασφαλίζουν την ιδανική ισορροπία του πλαισίου, το οποίο συνεισφέρει στα φιλικά χαρακτηριστικά οδήγησης του Tricity 300 και στην ανάλαφρη αίσθηση.

Το νέας σχεδίασης πλαίσιο κατασκευάστηκε με σωλήνες μικρής διαμέτρου που προσφέρουν μια καλή ισορροπία μεταξύ αντοχής και ακαμψίας, ενώ γύρω από την περιοχή του σωλήνα της εξάτμισης χρησιμοποιούνται μεταλλικές πλάκες, για ακρίβεια και σιγουριά κατά τους ελιγμούς και τις στροφές. Για να ελαχιστοποιηθούν οι κραδασμοί, ο κινητήρας έχει προσαρμοστεί στο νέο ελαφρύ πλαίσιο, με τη χρήση ενός συστήματος σύνδεσης που εξασφαλίζει ομαλή και άνετη οδήγηση.

Δραστήριο, έξυπνο και με σύγχρονο στυλ

Η Yamaha εξέλιξε το νέο Tricity 300, ως ένα ποιοτικό όχημα urban mobility που παρέχει όχι μόνο ασυναγώνιστη εμπειρία οδήγησης, αλλά και τις καλύτερες προδιαγραφές στην κατηγορία, σε συνδυασμό με το πιο δραστήριο, έξυπνο και σύγχρονο στυλ.

Η δυναμική εμφάνιση αντιπροσωπεύει την περαιτέρω εξέλιξη της σχεδίασης του Tricity στο επόμενο επίπεδο και ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία από τα κορυφαία σε πωλήσεις σκούτερ MAX Sport της Yamaha, καθώς και στοιχεία του DNA της NIKEN, της φημισμένης τρίτροχης Sport Tourer της Yamaha.

Ένα από τα πιο σημαντικά στυλιστικά χαρακτηριστικά αυτού του υπερσύγχρονου οχήματος urban mobility είναι το μικρών διαστάσεων αεροδυναμικό φέρινγκ, που είναι πιο στενό και ψηλότερο από τα φέρινγκ άλλων σκούτερ σε αυτή την κατηγορία. Χωρίς να προεξέχει, το κοντό και σχετικά στενό μπροστινό μέρος του Tricity 300 αφήνει κενό χώρο ανάμεσα στους διπλούς μπροστινούς τροχούς για να τονιστεί ο ευέλικτος, ελαφρύς και σπορ χαρακτήρας αυτού του μοντέλου.

Βλέποντάς το από μπροστά, τα σμιλευμένα χαρακτηριστικά του φέρινγκ ενισχύουν τη μοντέρνα σχεδίαση, ενώ τα μπροστινά φτερά είναι βαμμένα στο χρώμα του οχήματος και αγκαλιάζουν τους μεγάλους μπροστινούς τροχούς και τα φαρδιά ελαστικά πλάτους 120 χιλ., μεταδίδοντας μια αίσθηση σταθερότητας και πρόσφυσης του μπροστινού μέρους.

Ειδικής σχεδίασης ελαστικά 14 ιντσών

Σε αντίθεση με πολλά άλλα τρίτροχα οχήματα στην κατηγορία των 300 κ.εκ. και άνω, τα οποία έχουν μικρότερους μπροστινούς τροχούς, το Tricity 300 είναι εφοδιασμένο με τροχούς 14 ιντσών εμπρός και πίσω, μια ισορροπημένη διάταξη που προσδίδει στιβαρή, αξιόπιστη αίσθηση και εμφάνιση, ευθυγραμμισμένη με τον φιλικό χαρακτήρα αυτού του σκούτερ.

Τα νέα ελαστικά 14 ιντσών έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Bridgestone και ενώ μοιράζονται το ίδιο μοτίβο πέλματος με τα ελαστικά για σκούτερ Battlax, διαθέτουν βελτιστοποιημένη ισορροπία ακαμψίας και νέα γόμα, χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του Tricity 300.

Αυτοί οι ελαφριοί τροχοί μεγαλύτερης διαμέτρου και τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά μεγαλύτερου πλάτους προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, αντοχή και επιδόσεις σε βρεγμένο οδόστρωμα, σε συνδυασμό με ομαλή οδήγηση και εξαιρετικό κράτημα.

Ομαλό και ισορροπημένο φρενάρισμα

Κάθε χαρακτηριστικό του Tricity 300 έχει αναπτυχθεί με γνώμονα τον νέο και άπειρο αναβάτη, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος των φρένων, που είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας. Χάρη στην υιοθέτηση τροχών 14 ιντσών μπροστά και πίσω, έγινε εφικτή η χρήση δίσκων μεγάλης διαμέτρου 267 χιλ. και στους τρεις τροχούς, γεγονός που εξασφαλίζει τον έλεγχο κατά το φρενάρισμα σε κάθε ποιότητας οδόστρωμα.

Ο μέσος αναβάτης σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη θα αντιμετωπίσει διάφορες δυσκολίες, από γραμμές τραμ και λιθόστρωτους δρόμους, μέχρι κακοσυντηρημένα τμήματα δρόμων και λάδια στο οδόστρωμα, αλλά χάρη στη σταθερότητα της διαμόρφωσης των 3 τροχών και στα υψηλών προδιαγραφών φρένα του, το Tricity 300 δίνει στον αναβάτη αυξημένη αίσθηση σταθερότητας και σιγουριάς.

Εκτός από το σύστημα ABS που αποτρέπει το ακούσιο μπλοκάρισμα των τροχών σε εδάφη με μικρή πρόσφυση και σε ολισθηρή άσφαλτο, το Tricity 300 διαθέτει και το ενοποιημένο σύστημα πέδησης της Yamaha, το οποίο εξασφαλίζει ισορροπημένη ισχύ πέδησης και στους τρεις τροχούς, καθώς και βελτιωμένο έλεγχο.

Όταν ο αναβάτης χρησιμοποιεί μόνο το πίσω φρένο, με την αριστερή μανέτα του τιμονιού ή με το ποδόφρενο, η εντολή φρεναρίσματος διέρχεται από μια διάταξη ισοστάθμισης η οποία μεταδίδει την ισχύ πέδησης στους εμπρός και τον πίσω τροχό. Όταν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα το εμπρός και το πίσω φρένο, η ισχύς πέδησης που εφαρμόζεται μπροστά είναι ένας συνδυασμός των εντολών από τους δύο μοχλούς. Όταν χρησιμοποιείται μόνο η μανέτα του μπροστινού φρένου, ενεργοποιούνται μόνο τα μπροστινά φρένα.

Ισοσταθμίζοντας την ισχύ πέδησης στα τρία φρένα και αποτρέποντας την εφαρμογή υπερβολικής ισχύος πέδησης μόνο στο πίσω φρένο, το ενοποιημένο σύστημα πέδησης διασφαλίζει ότι ο κάτοχος του Tricity 300 θα απολαμβάνει ομαλές και ήρεμες διαδρομές.

Σύστημα υποβοήθησης κλειδώματος κλίσης για επιπλέον πρακτικότητα

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου Tricity 300 είναι το σύστημα υποβοήθησης κλειδώματος κλίσης (TLA) που παρέχει επιπλέον πρακτικότητα βοηθώντας το σκούτερ να μένει όρθιο όταν ακινητοποιείται.

Αυτό το σύστημα διαθέτει μια δαγκάνα και ένα δισκόφρενο που έχουν τοποθετηθεί στον επάνω βραχίονα του παραλληλόγραμμου μηχανισμού LMW. Όταν ενεργοποιείται το σύστημα υποβοήθησης κλειδώματος κλίσης, ο μικρών διαστάσεων ηλεκτρικός μηχανισμός ενεργοποίησης της δαγκάνας πιέζει τα τακάκια στον δίσκο και ακινητοποιεί τους συνδέσμους του παραλληλόγραμμου στη θέση τους.

Μόλις ο αναβάτης ανοίξει το γκάζι του Tricity 300, το σύστημα υποβοήθησης κλειδώματος κλίσης απενεργοποιείται αυτόματα, επιτρέποντας την ομαλή και εύκολη εκκίνηση.

Το σύστημα υποβοήθησης κλειδώματος κλίσης του Tricity 300 είναι πλήρως διαχωρισμένο από τις λειτουργίες της ανάρτησης, κάνοντας πιο εύκολο και άνετο για τον αναβάτη, το σπρώξιμο του Tricity 300 προς τα εμπρός ή πίσω κατά τη στάθμευση. Βοηθώντας στην προσωρινή διατήρηση του Tricity 300 σε όρθια θέση, το σύστημα υποβοήθησης κλειδώματος κλίσης διευκολύνει και την στήριξη του οχήματος στο κεντρικό σταντ.

Πανίσχυρος, ομαλός και οικονομικός κινητήρας BLUE CORE

Το νέο Tricity 300 είναι εφοδιασμένο με τον πιο σύγχρονο κινητήρα BLUE CORE της Yamaha, ο οποίος είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους στην κατηγορία και προσφέρει ιδανική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων, οικονομίας και ευελιξίας. Ο υγρόψυκτος τετράχρονος μονοκύλινδρος τετραβάλβιδος κινητήρας των 300 κ.εκ. με έναν εκκεντροφόρο επί κεφαλής (1ΕΕΚ) βασίζεται στην εξελιγμένη σχεδίαση που χρησιμοποιείται στο κορυφαίο σε πωλήσεις σπορ σκούτερ XMAX 300 και ενσωματώνει μερικά βασικά χαρακτηριστικά, ώστε να καλυφθούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις του νέου Tricity 300.

Για να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο αποδοτικότητας καύσης, το σχήμα του θαλάμου καύσης και της θυρίδας εισαγωγής έχει βελτιστοποιηθεί και ο ελαφρύς offset κύλινδρος DiASil διαθέτει ένα ανθεκτικό σφυρήλατο έμβολο.

Για δυνατή επιτάχυνση σε συνδυασμό με ικανοποιητική κατανάλωση καυσίμου και φιλικότητα προς το περιβάλλον, το Tricity 300 λειτουργεί με αναθεωρημένες ρυθμίσεις χαρτογράφησης του μπεκ ψεκασμού, ενώ το μπεκ 12 οπών πετυχαίνει βελτιστοποιημένη γωνία ψεκασμού που αυξάνει την αποδοτικότητα της καύσης και προφέρει υψηλή ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Οι απώλειες ιπποδύναμης είναι μειωμένες χάρη στη χρήση ενός συστήματος λίπανσης με ημι-ξηρό κάρτερ (σχεδίαση που χρησιμοποιείται στις μοτοσυκλέτες MotoGP της Yamaha), και το Tricity 300 διαθέτει ενιαίο σφυρήλατο στρόφαλο που είναι ταυτόχρονα πιο ελαφρύς και πιο συμπαγής σε σχέση με τα συμβατικά σχέδια. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά αυτού του εξελιγμένου νέου μοντέλου είναι ο θερμοστάτης με παράκαμψη για το σύστημα ψύξης, ο οποίος συνεισφέρει στην ταχύτερη προθέρμανση του κινητήρα και στη βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Πρακτικό και λειτουργικό

Το νέο Tricity είναι ένα από τα μοντέλα με την πιο δυναμική εμφάνιση στην κατηγορία των τρίτροχων, αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα πιο πρακτικά. Κάτω από τη σέλα υπάρχει ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσης που χωράει δύο κράνη full-face ή ένα κράνος full-face και έναν χαρτοφύλακα μεγέθους A4, ενώ ο χώρος διαθέτει και εσωτερικό φωτισμό LED.

Το φρένο στάθμευσης σταθεροποιεί το όχημα όταν δεν χρησιμοποιείται, ενώ οι κλειδαριές του ρεζερβουάρ και της σέλας απασφαλίζουν εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Επίσης, υπάρχει πρίζα DC για τη φόρτιση και τη λειτουργία διαφόρων συσκευών.

Εύχρηστο σύστημα λειτουργίας με έξυπνο κλειδί

Η χρήση του νέου Tricity 300 είναι πιο εύκολη από ποτέ χάρη στο σύστημα Smart Key. Εφόσον ο αναβάτης έχει μαζί του το Smart Key, μπορεί να κάνει όλες τις βασικές λειτουργίες μέσω του κεντρικού διακόπτη. Σε αυτές περιλαμβάνεται ο χειρισμός του διακόπτη, η εκκίνηση και η απενεργοποίηση του κινητήρα, καθώς και το ξεκλείδωμα του τιμονιού, της σέλας και της τάπας του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Σε συνδυασμό με την ενισχυμένη αίσθηση σιγουριάς και σταθερότητας που είναι συνδεδεμένη με τη διάταξη των 3 τροχών και τον βελτιωμένο έλεγχο χάρη στο ABS και το ενοποιημένο σύστημα πέδησης, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) προσφέρει ακόμη υψηλότερα επίπεδα ελέγχου του Tricity 300.

Ευανάγνωστα όργανα με οθόνη LCD

Η οθόνη οργάνων LCD του Tricity 300 έχει σχεδιαστεί ώστε να δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με ευδιάκριτο και εύκολα κατανοητό τρόπο. Υπάρχει ένα μεγάλο ψηφιακό ταχύμετρο, καθώς και ψηφιακή μπάρα ένδειξης στροφών, ρολόι, χιλιομετρητής, μερικός χιλιομετρητής και πολλά ακόμα. Στα εξωτερικά άκρα του πάνελ, ο αναβάτης βλέπει τις ενδεικτικές λυχνίες για το ABS, την κατάσταση του συστήματος υποβοήθησης κλειδώματος κλίσης, το TCS και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, με μια προειδοποιητική λυχνία που ανάβει όταν η θερμοκρασία πέσει στους 3ºC και χαμηλότερα.

Tricity 300 - Βασικά χαρακτηριστικά

 • Δυναμικό, νέο τρίτροχο μοντέλο Urban Mobility
 • Τρίτροχη διάταξη για ενισχυμένη αίσθηση ευστάθειας
 • Φιλικό και εύκολο στην οδήγηση, για αναβάτες χωρίς εμπειρία
 • Προσβάσιμο σε άτομα με άδεια οδήγησης κατηγορίας "Β"*
 • Αποκλειστική τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW) της Yamaha
 • Σύγχρονο, έξυπνο και δραστήριο στυλ με κορυφαία ποιότητα
 • Σύστημα υποβοήθησης κλειδώματος κλίσης για αυξημένη πρακτικότητα
 • Οικονομικός, πανίσχυρος και αθόρυβος κινητήρας BLUE CORE 300 κ.εκ.
 • Μέγιστο επίπεδο άνεσης, ελέγχου και πρακτικότητας στην πόλη
 • Το χαμηλότερο βάρος στην κατηγορία για ευελιξία και εύκολη στάθμευση
 • Χώρος αποθήκευσης για 2 κράνη full-face - ή 1 κράνος full-face και έναν χαρτοφύλακα A4
 • Φώτα LED και μεγάλη οθόνη LCD
 • Εύχρηστο σύστημα λειτουργίας με έξυπνο κλειδί
 • TCS, ABS και ενοποιημένο σύστημα πέδησης
 • Φρένο στάθμευσης
 • Ειδικά σχεδιασμένο για να δέχεται αδιάβροχο κάλυμμα ποδιών και προστατευτικά καλύμματα στα γκριπ του τιμονιού

* Μπορεί να ισχύουν διαφορετικοί περιορισμοί σε κάθε χώρα βάσει της ισχύουσας τοπικής νομοθεσίας.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες και τιμή λιανικής πώλησης, από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Yamaha.

Χρώματα

Το Tricity 300 θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα.

Tech Kamo

Icon Grey

Gunmetal Grey

Επισκόπηση μοντέλων Urban Mobility 2020 της Yamaha

Tricity 125/155 - Βασικά χαρακτηριστικά

 • Χαμηλό βάρος, μικρές διαστάσεις και εύκολος χειρισμός
 • 3 τροχοί για βελτιωμένη αίσθηση ευστάθειας
 • Διπλοί μπροστινοί τροχοί με μικρή ενδιάμεση απόσταση για εύκολο χειρισμό του τιμονιού
 • ABS και Ενοποιημένο σύστημα πέδησης (UBS)
 • Αποκλειστική τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW)
 • Υγρόψυκτος κινητήρας 125 κ.εκ./155 κ.εκ., ο οποίος συμμορφώνεται με το πρότυπο EU4

Tricity 125/155 - Χρώματα

Milky White

Matt Grey

Icon Grey (νέο χρώμα)

Γνήσια αξεσουάρ Yamaha

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά γνήσιων αξεσουάρ για τα μοντέλα Urban Mobility, συμπεριλαμβανομένου του νέου Tricity 300. Η σειρά εξελίσσεται διαρκώς και περιλαμβάνει αξεσουάρ άνεσης, όπως θερμαινόμενα γκριπ, πλάτες για συνεπιβάτη και καλύμματα ποδιών, καθώς και αξεσουάρ που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα, όπως συστήματα μεταφοράς αποσκευών, ψηλοί ανεμοθώρακες και βάσεις για GPS.

Υπάρχει επίσης μια σειρά προϊόντων ένδυσης με λογότυπο Yamaha, η οποία περιλαμβάνει μπουφάν, γάντια μηχανής, T-shirt, καπέλα, φούτερ με κουκούλα και άλλα. Η σειρά γνήσιων αξεσουάρ και προϊόντων ένδυσης εξελίσσεται διαρκώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu

Εφαρμογή MyGarage

Το νέο Tricity 300 απευθύνεται στο πιο εκλεπτυσμένους και απαιτητικούς φίλους της κατηγορίας Urban Mobility και πολλοί από αυτούς θα ήθελαν να εξατομικεύσουν το όχημά τους με μια σειρά εξαρτημάτων που βελτιώνουν το στυλ, την άνεση και τη λειτουργικότητα. Η εφαρμογή MyGarage είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος για τη δημιουργία μιας εξατομικευμένης Yamaha. Επιτρέπει στους πελάτες να πειραματιστούν και να κάνουν συγκρίσεις με διάφορους συνδυασμούς γνήσιων αξεσουάρ και να δουν ποια εξαρτήματα τους ταιριάζουν καλύτερα.

Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργεί άμεσα την έκδοση του Tricity 300 που ονειρεύεται και να τη δει από οποιαδήποτε οπτική γωνία σε υψηλή ανάλυση. Αυτή η εφαρμογή εξασφαλίζει την επιλογή των κατάλληλων εξαρτημάτων και η τελική λίστα μπορεί να αποσταλεί σε έναν αντιπρόσωπο της Yamaha, ο οποίος θα προμηθεύσει και θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα γνήσια αξεσουάρ.

MyRide

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες δίκυκλων Yamaha να παρακολουθούν κάθε διαδρομή και να καταγράφουν διάφορα δεδομένα, όπως είναι η γωνία κλίσης στις στροφές, η επιτάχυνση, η μέγιστη ταχύτητα, οι αλλαγές υψομέτρου και η απόσταση που έχει καλυφθεί. Οι αναβάτες του Tricity 300 μπορούν να συγκρίνουν χρόνους διαδρομών για κάθε μετακίνηση και να δουν ποια είναι η πιο γρήγορη χρονικά, η πιο μικρή σε απόσταση ή η πιο αποτελεσματική διαδρομή στην πόλη.

Τα δεδομένα μπορούν να αποθηκεύονται στον λογαριασμό του πελάτη, όπου μπορούν να προστεθούν και φωτογραφίες στα δεδομένα της διαδρομής και να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσθήκη μιας νέας διάστασης στην οδήγηση και επιτρέπει στους αναβάτες να αναλύουν κάθε μετακίνησή τους και να βλέπουν ποια διαδρομή τους εξυπηρετεί καλύτερα.

 

Tags: