Νέο Triumph Speed Triple S/RS

Περισσότερη δύναμη, ροπή και ευστροφία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/2/2018

Η νέα γενιά των Speed Triple 1050 μας έρχεται σε δύο εκδόσεις όπου καμία τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως βασική, αφού τόσο η S όσο και οι RS είναι γεμάτες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τα πιο ποθητά εξαρτήματα στον κόσμο των σπορ μοτοσυκλετών. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, το νέο Speed Triple αποδίδει 150 ίππους και 12kg/m ροπής, με τον κινητήρα του να ανεβάζει 1000 στροφές πιο ψηλά και πιο γρήγορα από το προηγούμενο μοντέλο.

Πάνω από 107 εξαρτήματα στο κινητήρα είναι νέα. Η νέα εξάτμιση έχει πιο δυνατό ήχο και τα όργανα είναι μια υψηλής ευκρίνειας έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών. Οι νέοι διακόπτες είναι φωτιζόμενοι, ενώ η έκδοση RS έχει σύστημα Key Less. H έκδοση RS ξεχωρίζει από την S, καθώς διαθέτει carbon fiber καπάκια και ειδικό βάψιμο.

 Το ρυθμιζόμενο ABS έχει λειτουργία cornering, αφού πλέον η μοτοσυκλέτα διαθέτει τη νέα τεχνολογία με αισθητήρες επιτάχυνσης που συνεργάζονται κατευθείαν με την κεντρική μονάδα IMU. Στις αναρτήσεις έχουμε Ohlins για την έκδοση RS και Showa για την έκδοση S, φυσικά πλήρως ρυθμιζόμενες  και στις δύο περιπτώσεις.

Το RS όμως είναι συνολικά 3 κιλά ελαφρύτερο λόγω των carbon τμημάτων και των ελαφρύτερων σφυρίλατων  ζαντών. 

Morbidelli F125 – Streetfighter με δυνατό εξοπλισμό σε άριστη τιμή

Μετά το scrambler NR125X η Morbidelli φέρνει στην Ελλάδα και ένα ασφάλτινο σπορ γυμνό προδιαγραφών Α1
morbidellil f125
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Χτισμένο πάνω στην ίδια βάση με το NR125X, το F125 μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα, πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα με το scrambler μοντέλο, σε μια υλοποίηση με πιο ασφάλτινη και επιθετική εμφάνιση steetfighter.

morbidelli f125

Ο μονοκύλινδρος του F125 αποδίδει 14,7 ίππους και 1.2 χιλιογραμμόμετρα μέσω μονόδρομου συμπλέκτη και εξατάχυτου κιβωτίου, σε μια μοτοσυκλέτα που δηλώνει 143 υγρά κιλά, συμπεριλαμβανομένου ενός γεμάτου ρεζερβουάρ 14 λίτρων.

morbidelli f125

Το F125 διακρίνεται από τον ίδιο εξοπλισμό με το NR125X, ήτοι αναρτήσεις με ανεστραμμένο πιρούνι 33 mm και διαδρομή 130 mm, αμορτισέρ με μοχλικό Pro Link και ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, δικάναλο ABS της Bosch, οθόνη LCD στα όργανα και δύο παροχές φόρτισης USB-A και USB-C.

morbidelli f125

Η Morbidelli φέρνει το F125 στην Ελλάδα σε δύο χρώματα, μαύρο και γκρι, με πολύ ανταγωνιστική λιανική τιμή στα 2.650 ευρώ.

Ετικέτες