Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο Triumph Speed Triple S/RS

Περισσότερη δύναμη, ροπή και ευστροφία

Η νέα γενιά των Speed Triple 1050 μας έρχεται σε δύο εκδόσεις όπου καμία τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως βασική, αφού τόσο η S όσο και οι RS είναι γεμάτες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τα πιο ποθητά εξαρτήματα στον κόσμο των σπορ μοτοσυκλετών. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, το νέο Speed Triple αποδίδει 150 ίππους και 12kg/m ροπής, με τον κινητήρα του να ανεβάζει 1000 στροφές πιο ψηλά και πιο γρήγορα από το προηγούμενο μοντέλο.

Πάνω από 107 εξαρτήματα στο κινητήρα είναι νέα. Η νέα εξάτμιση έχει πιο δυνατό ήχο και τα όργανα είναι μια υψηλής ευκρίνειας έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών. Οι νέοι διακόπτες είναι φωτιζόμενοι, ενώ η έκδοση RS έχει σύστημα Key Less. H έκδοση RS ξεχωρίζει από την S, καθώς διαθέτει carbon fiber καπάκια και ειδικό βάψιμο.

 Το ρυθμιζόμενο ABS έχει λειτουργία cornering, αφού πλέον η μοτοσυκλέτα διαθέτει τη νέα τεχνολογία με αισθητήρες επιτάχυνσης που συνεργάζονται κατευθείαν με την κεντρική μονάδα IMU. Στις αναρτήσεις έχουμε Ohlins για την έκδοση RS και Showa για την έκδοση S, φυσικά πλήρως ρυθμιζόμενες  και στις δύο περιπτώσεις.

Το RS όμως είναι συνολικά 3 κιλά ελαφρύτερο λόγω των carbon τμημάτων και των ελαφρύτερων σφυρίλατων  ζαντών.