Royal Enfield: Κατοχύρωση του ονόματος “Bear” για το Interceptor 650

Και στο βάθος νέο scrambler
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/5/2023

Η Eicher Motors, μητρική εταιρεία της Royal Enfield, κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα σε Αυστραλία και Ινδία προκειμένου να κατοχυρώσει την ονομασία Bear για το Interceptor 650, κάτι που δείχνει ότι ένα νέο μοντέλο με τον κινητήρα των 648 κυβικών βρίσκεται στα σκαριά και πιθανότατα θα ανήκει στην κατηγορία scrambler.

Πριν από λίγους μήνες, σας είχαμε αναφέρει την συνάντηση που είχαν άνθρωποι της Royal Enfield με επενδυτές, όπου παρουσιάστηκαν τα νέα μοντέλα των οικογενειών 450 και 650 κυβικών. Μέσα σε αυτά, υπήρχε και ένα scrambler βασισμένο στον γνωστό δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 648 κυβικών, το οποίο πριν λίγο καιρό έκανε και την εμφάνισή του σε φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης από τις δοκιμές του σε Ινδία και Η.Β.

Τώρα, η Royal Enfield κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες σε Ινδία και Αυστραλία για την ονομασία “Royal Enfield Interceptor Bear 650” και “Interceptor Bear 650” στην Νέα Ζηλανδία.

3

Συνδυάζοντας την κίνηση αυτή της Enfield με το ότι ήδη έχει ένα scrambler μοντέλο, το οποίο σύμφωνα πάντα με τις φωτογραφίες, φαίνεται να είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή, μας βγάζει στο λογικό – όχι όμως και επίσημο – συμπέρασμα ότι το “Bear” ανάμεσα στο “Interceptor” και στο “650”, αναφέρεται στο επερχόμενο scrambler μοντέλο της. Η αλήθεια είναι ότι η λέξη bear (αρκούδα στα αγγλικά) φέρνει στο μυαλό μας δυσπρόσιτες δασώδεις περιοχές, με χωμάτινα μονοπάτια.

Όπως φαίνεται, ο γνωστός δικύλινδρος εν σειρά των 648 κυβικών απόδοσης 47 ίππων στις 7.250 στροφές και 5,3 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 5.150 παραμένει ως έχει. Με βάση όμως τις φωτογραφίες που έχουν έρθει στην δημοσιότητα, το scrambler μοντέλο θα έχει ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, μονή εξάτμιση – που θα του χαρίσει και χαμηλότερο βάρος – και ελαφρώς αλλαγμένο υποπλαίσιο, το οποίο έχει μία ελαφρώς ανηφορική κλίση προς τα πίσω.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό κάτι περισσότερο για το πότε θα παρουσιαστεί το νέο μοντέλο, ωστόσο αν το όνομα ταιριάξει με αυτό που είδαμε στις φωτογραφίες να δοκιμάζεται, τότε πιθανότατα δεν θα κάνει περισσότερο από ένα χρόνο.

4

Το link για τα νέα μοντέλα της RE: https: //www.motomag.gr/news/nea-montela/royal-enfield-ta-nea-montela-ton-oikogeneion-450-650

 

CFMOTO 700MT - Πρώτη επίσημη εμφάνιση

Ο αντικαταστάτης του 650MT σε έκθεση μοτοσυκλέτας στην… Αργεντινή
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/5/2023

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στο σαλόνι του Buenos Aires στην Αργεντινή, το επερχόμενο CFMOTO 700MT που έρχεται να αντικαταστήσει το δημοφιλές και στη χώρα μας 650MT.

Εμφανισιακά το 700MT πατάει πάνω στα πρότυπα του 650ΜΤ, με ελαφρώς διαφορετικό προβολέα, νέο πίσω φωτιστικό σώμα, ανανεωμένο κοστούμι, συμβατικούς δίσκους αντί για “μαργαρίτες” στα φρένα μπροστά, μαύρο αντί χρυσό χρώμα στο πιρούνι, νέα σέλα, νέες χειρολαβές συνεπιβάτη και νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Νέος είναι και ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας που ανεβαίνει στα 693 κ.εκ. (από 649 κ.εκ.), διαθέτοντας 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch.

CFMOTO 700MT

Το πιθανότερο είναι ο κινητήρας αυτός να είναι ίδιος με εκείνον που κινεί την οικογένεια 700 CL-X, και αν αυτό όντως συμβαίνει τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και για παρόμοια απόδοση 74 hp / 8.750 rpm και 6,2 kgm / 6.500 rpm, που θα ήταν μια σημαντική άνοδος επιδόσεων σε σχέση με τους 60,3 hp / 8.750 rpm και τα 5,7 kgm / 7.000 rpm.

Τα φώτα είναι full-LED, υπάρχει δικάναλο ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στα φρένα υπεύθυνη είναι η J.Juan.

CFMOTO 700MT

Ελαφρώς διαφορετική είναι όσον αφορά στην απεικόνιση των ενδείξεων η νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων (TFT ήταν και στο τελευταίο 650MT).

CFMOTO 700MT

Και τέλος νέοι και πιο εργονομικοί είναι οι διακόπτες της μοτοσυκλέτας.

CFMOTO 700MT

Σημειώστε πως ενώ η CFMOTO έχει επίσημες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του 700MT στο global site της, ακόμα δεν έχει ανεβάσει κανένα επίσημο τεχνικό χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες