Royal Enfield: Κατοχύρωση του ονόματος “Bear” για το Interceptor 650

Και στο βάθος νέο scrambler
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/5/2023

Η Eicher Motors, μητρική εταιρεία της Royal Enfield, κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα σε Αυστραλία και Ινδία προκειμένου να κατοχυρώσει την ονομασία Bear για το Interceptor 650, κάτι που δείχνει ότι ένα νέο μοντέλο με τον κινητήρα των 648 κυβικών βρίσκεται στα σκαριά και πιθανότατα θα ανήκει στην κατηγορία scrambler.

Πριν από λίγους μήνες, σας είχαμε αναφέρει την συνάντηση που είχαν άνθρωποι της Royal Enfield με επενδυτές, όπου παρουσιάστηκαν τα νέα μοντέλα των οικογενειών 450 και 650 κυβικών. Μέσα σε αυτά, υπήρχε και ένα scrambler βασισμένο στον γνωστό δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 648 κυβικών, το οποίο πριν λίγο καιρό έκανε και την εμφάνισή του σε φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης από τις δοκιμές του σε Ινδία και Η.Β.

Τώρα, η Royal Enfield κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες σε Ινδία και Αυστραλία για την ονομασία “Royal Enfield Interceptor Bear 650” και “Interceptor Bear 650” στην Νέα Ζηλανδία.

3

Συνδυάζοντας την κίνηση αυτή της Enfield με το ότι ήδη έχει ένα scrambler μοντέλο, το οποίο σύμφωνα πάντα με τις φωτογραφίες, φαίνεται να είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή, μας βγάζει στο λογικό – όχι όμως και επίσημο – συμπέρασμα ότι το “Bear” ανάμεσα στο “Interceptor” και στο “650”, αναφέρεται στο επερχόμενο scrambler μοντέλο της. Η αλήθεια είναι ότι η λέξη bear (αρκούδα στα αγγλικά) φέρνει στο μυαλό μας δυσπρόσιτες δασώδεις περιοχές, με χωμάτινα μονοπάτια.

Όπως φαίνεται, ο γνωστός δικύλινδρος εν σειρά των 648 κυβικών απόδοσης 47 ίππων στις 7.250 στροφές και 5,3 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 5.150 παραμένει ως έχει. Με βάση όμως τις φωτογραφίες που έχουν έρθει στην δημοσιότητα, το scrambler μοντέλο θα έχει ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, μονή εξάτμιση – που θα του χαρίσει και χαμηλότερο βάρος – και ελαφρώς αλλαγμένο υποπλαίσιο, το οποίο έχει μία ελαφρώς ανηφορική κλίση προς τα πίσω.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό κάτι περισσότερο για το πότε θα παρουσιαστεί το νέο μοντέλο, ωστόσο αν το όνομα ταιριάξει με αυτό που είδαμε στις φωτογραφίες να δοκιμάζεται, τότε πιθανότατα δεν θα κάνει περισσότερο από ένα χρόνο.

4

Το link για τα νέα μοντέλα της RE: https: //www.motomag.gr/news/nea-montela/royal-enfield-ta-nea-montela-ton-oikogeneion-450-650

 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες