Τα νέα Suzuki Motocross για το 2020

Λίγα και καλά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/6/2019

Μετά από μια γενναία αναβάθμιση σε πλαίσιο, αναρτήσεις και κινητήρα, φέτος η Suzuki δεν προχώρησε σε καμία σημαντική αλλαγή που να επηρεάζει την απόδοση των καθαρόαιμων motocross μοντέλων της.

Οπότε τα δύο τετράχρονα RM-Z 450 και RM-Z 250 θα εμφανιστούν στις πίστες από τα μέσα του καλοκαιριού, έχοντας καινούρια χρώματα στα αυτοκόλλητα των πλαστικών τους. Για τους εκκολαπτόμενους motocrosser, η πρόταση της Suzuki είναι το δίχρονο RM 85 που για τους περισσότερους αναβάτες θεωρείται το ιδανικό motocross για να ξεκινήσει κάποιος σοβαρά την εμπλοκή του με τους αγώνες.

Για τους αρχάριους και τους χομπίστες, το αερόψυκτο τετράχρονο DR-Z 125L εγγυάται μια απροβλημάτιστη και οικονομική συμβίωση μαζί του για πολλά χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στη συντήρηση. Την γκάμα συμπληρώνει το mini-motocross των 50 κυβικών με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως κάτι για τo DR-Z 450 SM, που εξακολουθούσε να πωλείται έως σε όσες χώρες δεν ακολουθούν τους περιορισμούς των προδιαγραφών Euro 4 και η τύχη του για το μέλλον παραμένει άγνωστη. Πάντως το…   “υπεραιωνόβιο” DR 650 SE θα συνεχίσει να κατασκευάζεται για άλλη μια χρονιά!  

Vespa Primavera 180 και Sprint 180 - Νέος μεγαλύτερος και ισχυρότερος i-Get κινητήρας στην Ινδονησία

Η Piaggio παρουσίασε στην Ινδονησία μια νέα παραλλαγή του i-Get κινητήρα με 174 κυβικά και τον ντεμπουτάρει σε δύο νέες εκδοχές των Primavera και Sprint
vespa 180 cc
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/4/2026

Το 2022 η Piaggio εγκαινίασε μια νέα μονάδα παραγωγής στην περιοχή Cikarang στην Ινδονησία, σχεδιασμένη να εξυπηρετεί πρωτίστως στην αγορά της χώρας που τη φιλοξενεί – όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα άλλα εργοστάσια που διαθέτει ο ιταλικός όμιλος σε Βιετνάμ, Ινδία και Κίνα.

Στο εργοστάσιο αυτό της Ινδονησίας εξελίχθηκε το επόμενο βήμα του κινητήρα i-Get, παρουσιάζοντας μια νέα παραλλαγή του με αυξημένο κυβισμό στα 174,1 κυβικά εκατοστά. Ο μεγαλύτερος κινητήρας αποδίδει περισσότερη δύναμη, με μέγιστη ισχύ 15 hp στις 8.250 rpm και ροπή 1,4 kgm στις 6.500 rpm – 12,5/7.750 και 1,3/6.500 τα ανάλογα νούμερα του ίδιου κινητήρα στην Euro 5+ έκδοση των 155 cc, ως διατίθεται και στην Ελλάδα.

​   vespa 180 cc

Κατά τα λοιπά οι 180άρες Vespa δεν έχουν άλλες διαφορές από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά μοντέλα πλην μιας: το μπροστινό δισκόφρενο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, με δίσκο διαμέτρου 220 mm αντί των 200 που φορούν τα ευρωπαϊκά μοντέλα 125 και 150, πιθανότατα εξισορροπώντας την αυξημένη απόδοση του i-Get κινητήρα.

vespa 180 cc

Προς το παρόν η Piaggio σκοπεύει να διαθέτει τις νέες Vespa Primavera 180 και Sprint 180 σε όλες τις εκδόσεις, βασικές και S, αποκλειστικά σε ασιατικές αγορές, καθώς έχουν ήδη ανακοινωθεί στην Ινδονησία (όπου και φτιάχνονται) και στην Ταϊλάνδη. Σε αυτή τη φάση δεν τις περιμένουμε στα μέρη μας, καθώς η Piaggio δεν κρύβει το γεγονός πως τα 180άρια μοντέλα δεν ικανοποιούν τις προδιαγραφές Euro 5+.

vespa 180 cc

Αυτό ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αν οι Ιταλοί κρίνουν πως υπάρχει χώρος στη γκάμα για ένα ενδιάμεσο μοντέλο, ίσως αντικαθιστώντας αυτό των 150 κυβικών που είναι πολύ κοντινό στο 125 για να γεμίσει το κενό ως τα μοντέλα των 300 κυβικών στην Ευρώπη.

Ετικέτες