Teaser Video με μία νέα έκδοση του Katana ετοίμασε η Suzuki

Το έχουμε και σε μαύρο κύριε!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/10/2018

Σε οργασμό νέων μοντέλων βρίσκονται οι άνθρωποι της Suzuki, αφού μετά την ασημί Katana που είδαμε στην έκθεση της Κολωνίας, έχουν ετοιμάσει άλλο ένα νέο μοντέλο… την Μαύρη Katana. Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη από τους οπαδούς της Suzuki για την ειρωνεία της εισαγωγής μας, όμως πραγματικά δεν ξέρουμε πια πώς να αντιμετωπίσουμε την πολιτική της Suzuki, που εδώ και τέσσερα χρόνια μας είχε υποσχεθεί πως ετοιμάζει δυνατή επίθεση σε όλες τις κατηγορίες και πως έχει πάρει το μήνυμα του κόσμου και, και, και… και τελικά μας εμφανίζει ως νέα μοντέλα τα διαφορετικά χρώματα. Αυτή την φορά έβγαλε teaser video που δείχνει πως στην προσεχή έκθεση της EICMA θα μας παρουσιάσει μια Μαύρη Katana. Αυτό και τίποτε άλλο! ΟΚ, δείχνει όμορφη συμφωνούμε.

Πιθανόν είναι πιο όμορφη από την ασημί, αλλά προς τί όλες αυτές οι τυμπανοκρουσίες; Στην EICMA οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα μας δείξουν μοτοσυκλέτες όπως το καινούριο BMW S1000RR, το KTM 790 Adventure, το Yamaha 700 Tenere και αντί να έχουμε την καινούρια Hayabusa ή το δικύλινδρο Turbo 700 από την Suzuki που είναι δύο μοντέλα που περιμένει ολόκληρος ο πλανήτης, η Suzuki εμφανίσει ως νέο μοντέλο την κάθε νέα χρωματική επιλογή… κρίμα. Τουλάχιστον ελπίζουμε η Μαύρη Katana να έχει αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη και να είναι καλύτερα εξοπλισμένη… 

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.