Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Vanguard Roadster

2000 Κυβικά Ατσάλι

Το Vanguard Roadster είναι φυσικά ένα αμερικάνικό χειροποίητο τέρας με κινητήρα V2 χωρητικότητας 1917 κυβικών εκατοστών. Θα εμφανιστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης στην 9 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με του δημιουργούς του, θα βγει στην παραγωγή το 2018! Βέβαια όταν λέμε παραγωγή, μην φανταστείτε χιλιάδες αντίτυπα και φυσικά μην φανταστείτε ότι θα έχει έγκριση τύπου για την Ευρώπη.

Πέρα από την εντυπωσιακή full-metal αισθητική της, αυτό που έχει ενδιαφέρον από τεχνικής άποψης είναι η τελική μετάδοση με άξονα και η παράξενη περιεχόμενη γωνία των κυλίνδρων στις 56⁰ που δεν έχει σχέση με της 45⁰ των κινητήρων της Harley ή της S&S που χρησιμοποιούνται συνήθως από τις μικρές αμερικανικές βιοτεχνίες Custom.  

Επίσης, αυτή η μοτοσυκλέτα μοιάζει πάρα πολύ με τις δημιουργίες της Confederate, με την μεγάλη διαφορά ότι εκείνες κοστίζουν πάνω από 100.000 δολάρια, ενώ οι δημιουργοί της Vanguard υπόσχονται ότι η δική τους Roadster θα κοστίζει 32.000 δολάρια, δηλαδή κάτω από 30.000 ευρώ.  Μεγάλη ευκαιρία για ένα τέρας 2000 κυβικών και μόλις 250 κιλών, κατασκευασμένο στο χέρι από αλουμίνιο, αμερικάνικο ατσάλι, carbon και με αναρτήσεις της Ohlins!