Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3ο Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας 2019: Ετοιμάζεται η μεγάλη συγκέντρωση!

Έτοιμα τα πρώτα περίπτερα

Ετοιμάζεται αυτή την στιγμή ο χώρος για το 3ο Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας που από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες, θα γεμίσει την Ελάτη Τρικάλων με μοτοσυκλέτες στις 12 με 14 Ιουλίου. Το Αντάμωμα είναι μία εκδήλωση λεσχών μοτοσυκλετιστών όπου όμως όλοι μπορούν να συμμετέχουν είτε είναι οργανωμένοι σαν ομάδα είτε ατομικά, λειτουργώντας έτσι ως μία Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών, με την διαφορά πως ούτε ευτράπελα γίνονται, ούτε κόντρες, ούτε άστοχες επιδείξεις. Αυτό που συμβαίνει είναι μία μεγάλη συνάντηση με επίκεντρο την μοτοσυκλέτα, πολλές εκδρομές στην περιοχή που φιλοξενεί κάθε φορά την εκδήλωση, όμορφες συναυλίες, παιχνίδια και διαγωνισμοί σε μία ξεκάθαρη χαρά και γιορτή της μοτοσυκλέτας.

Εκείνο που κάνει το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας να ξεχωρίζει, είναι πως βασίζεται στην συλλογικότητα και στην διοργάνωση από συνεργασία των διαφόρων λεσχών. Στην Ελλάδα οι λέσχες μοτοσυκλέτας ήταν μέχρι πρόσφατα σαν τις «Πόλεις Κράτη» των αρχαίων χρόνων, δεν επικοινωνούσαν παρά μόνο με έναν – δύο «συμμάχους». Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα της ΜΟΤΟΕ με την Πανελλήνια Συγκέντρωση που πραγματοποιείται από ορισμένες μόνο λέσχες της Β. Ελλάδας κάθε χρόνο. Όχι πως το ελληνικό στοιχείο, το ζιζάνιο δηλαδή της διχόνοιας, δεν θα βρει τρόπο να βγει στην επιφάνεια σε κάθε συλλογικότητα, αλλά το γεγονός είναι πως το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας προχωρά με γοργό ρυθμό κάθε χρόνο αποφεύγοντας παθογένειες της φυλής μας.

Φέτος βρισκόμαστε ήδη στην τρίτη συνέχεια που αναμένεται - και όλα δείχνουν πως θα είναι - πολύ μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες δύο. Παρακολουθούμε το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας και ευχόμαστε να κυλίσουν όλα ομαλά όπως κάθε φορά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και το κυριότερο χωρίς ατυχήματα, παρά τις πολλές και μεγάλες σε διάρκεια μοτο-βόλτες που διοργανώνονται από αύριο Σάββατο.

Όλοι όσοι εμπλέκονται στην διοργάνωση έχουν καταστήσει σαφές, πως δεν θα αφήσουν να γίνουν οποιουδήποτε είδους κόντρες, φυσικά όχι μέσα στον χώρο, αλλά το κυριότερο ούτε και έξω από αυτόν, θέλοντας να υπάρχει τάξη και ένα διαφορετικό πρόσωπο για ελληνική συγκέντρωση μοτοσυκλέτας από εκείνο που βλέπουμε συνήθως. Άλλωστε, μετά από χρόνια που κάθε φορά λέμε προτάσεις για την Πανελλήνια Συγκέντρωση, γράφουμε κείμενα κτλ, για όλα όσα γίνονται εκεί, φέτος ακολουθήσαμε διαφορετική προσέγγιση αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά. Ποιος ο λόγος να διαφημίσεις κάτι με το οποίο διαφωνείς προς τον τρόπο που συμβαίνει και που κάθε χρόνο χάνονται ζωές. Στην περίπτωση του Ανταμώματος όμως, τα πράγματα κυλούν εξ αρχής προς διαφορετική κατεύθυνση και έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε μία κανονική, Πανελλήνια Συγκέντρωση, παρόλο που αυτός δεν είναι ο δικός τους αυτοσκοπός!