Suzuki Katana - Συναρμολογούμενο μοντέλο 1.104 κομματιών

Σε κλίμακα 1/6, και με design που δυστυχώς έχει αρκετές αστοχίες
Suzuki Katana συναρμολογούμενο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/5/2024

Οι φαν του Suzuki Katana αλλά και του μοντελισμού μπορούν να παραγγείλουν από το ιαπωνικό κατάστημα Camshop το συγκεκριμένο μοντέλο που αφορά στη σύγχρονη έκδοση της μοτοσυκλέτας, με τον κινητήρα από GSX-R1000 K5 που έκανε το ντεμπούτο της το 2019.

Η συναρμολογούμενη Katana του άρθρου μας ξεχωρίζει για το μέγεθός της, καθώς είναι αρκετά μεγάλη με διαστάσεις 35.1 εκατοστών x 21.8 εκατοστών x 13.7 εκατοστών, και για τα πολλά κομμάτια από τα οποία αποτελείται. Έτσι, για να την κατασκευάσει κανείς πρέπει να συναρμολογήσει… 1.104 κομμάτια -χαρά στην υπομονή του.

Η εταιρεία κάνει λόγο για ηλικίες από 8 έτη και πάνω, αν και πιστεύουμε πως ένα μέσο οκτάχρονο μάλλον θα σας πετάξει στη μούρη το συγκεκριμένο project στο δεκάλεπτο μόλις αντιληφθεί το μέγεθος του έργου που έχει αναλάβει. Από την άλλη δεν ξέρουμε, μπορεί το δικό σας οκτάχρονο να είναι ασυνήθιστα υπομονετικό.

Katana

Τα τουβλάκια και εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται το συναρμολογούμενο Katana του Camshop δεν είναι LEGO, είναι όμως μας λέει το μαγαζί συμβατά με τα τουβλάκια της προαναφερθείσας εταιρείας, και ονομάζονται CaDA.

Μόλις το συναρμολογήσετε, μπορείτε να παίξετε μαζί του (βρουμ-βρουμ), αφού οι τροχοί και οι αναρτήσεις δουλεύουν, ή να το βάλετε σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας ως διακοσμητικό.

Katana

Όπως τώρα συμβαίνει σε πολλά από τα αντίστοιχα συναρμολογούμενα μοντέλα LEGO, έτσι κι εδώ το μοντελάκι μοιάζει μεν με το Katana, δεν είναι όμως πιστό αντίγραφο, τόσο λόγω των περιορισμών που θέτουν τα συγκεκριμένα τουβλάκια, όσο και της μελέτης που έχει κάνει το κάθε σχεδιαστικό τμήμα. Και, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, το εν λόγω τμήμα μάλλον δεν έκανε και την καλύτερη μελέτη αφού μεταξύ άλλων η γωνία κάστερ του μοντέλου παραπέμπει σε... cruiser και όχι στο Katana, όπως φαίνεται και στην ατυχή φωτογραφία που παραθέτει η ίδια η εταιρεία, με τη μοτοσυκλέτα από πάνω και το μοντέλο από κάτω, η ζελατίνα είναι αλλού για αλλού, οι σωληνώσεις της εξάτμισης είναι… χρυσές και υπερβολικά λεπτές, η σέλα είναι για γέλια, και ο κινητήρας δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό.

Αν παρόλα αυτά εσείς θέλετε να καταπιαστείτε με τη συναρμολόγηση του παραπάνω τερατουργήματος που θα γίνει διαθέσιμο από τον Ιούνιο με κόστος περί τα 66 ευρώ με τα μεταφορικά για Ελλάδα, για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Moto Guzzi Stelvio και V85TT: Απάντηση στην έλλειψη V2 – Νέο VIDEO ΜΟΤΟ!

Παρουσίαση των νέων μοντέλων της Moto Guzzi!
Moto Guzzi Stelvio και V85TT: Απάντηση στην έλλειψη V2 – Νέο VIDEO ΜΟΤΟ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/3/2024

Οδηγήσαμε στην Ισπανία τα νέα Stelvio και V85TT που σε μία κατηγορία που έχει γεμίσει με δικύλινδρα εν σειρά, κρατούν όχι μόνο τους κυλίνδρους έξω – και ψηλά- αλλά και το Made in Italy! Βασισμένο στο V100 Mandelo, μία από τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες σε ολόκληρη την μακρά ιστορία της Moto Guzzi καθώς σηματοδοτεί την έναρξη μίας τελείως νέας περιόδου, το Stelvio κρατά με το παρελθόν μόνο το όνομα και τίποτα άλλο!

Εγκάρσια τοποθετημένος υγρόψυκτος V2 κινητήρας 90 μοιρών και 1.042 κ. εκ. απόδοσης 115 ίππων με ροπή 10,7 kgm, έχει κάποιες μικρές αλλαγές συγκριτικά με το Mandelo, ώστε να ταιριάζει στην τουριστική χρήση. Η κλιμάκωση του 6ταχυτου κιβωτίου επιτρέπει στον χρήστη να πετύχει μια κατανάλωση της τάξης των 5.1 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα ενώ ταυτόχρονα κάνει το ταξίδι άνετο και απολαυστικό.

Το V85TT εκσυγχρονίζεται σε όλους τους τομείς και συγκεκριμένα ο εγκάρσιος V2 με τον διαμήκη στρόφαλο είναι πλέον Euro 5+ προδιαγραφών και ταυτόχρονα αύξησε την ροπή και την ιπποδύναμή του. Για να επιτευχθεί αυτό, ο εκκεντροφόρος απέκτησε σύστημα μεταβλητού χρονισμού, ώστε το βύθισμα και η διάρκεια του Overlap των βαλβίδων να μεταβάλλεται αναλόγως το φάσμα των στροφών. Η ροπή έχει φτάσει στα 8,66kg/m στις 5.100 στροφές με το 90% της ροπής να εμφανίζεται από τις μόλις 3.000 στροφές. Ο προηγούμενος κινητήρας είχε 8,36kg/m στις 5.000 στροφές. Αντίστοιχα η ιπποδύναμη έφτασε στους 80 ίππους στις 7.750 στροφές, από 75 ίππους στις 7.500 στροφές. Ο αναβαθμισμένος κινητήρας έχει πλέον και knock-sensor, απαραίτητο συστατικό για μία μοτοσυκλέτα που θα ταξιδέψει εκεί που τα οκτάνια αποδημούν.

Πάμε να δούμε τις νέες προτάσεις της Moto Guzzi, από την σέλα τους, στο νέο VIDEO του MOTO: