Δρομολογείται επιστροφή Fenati!

Ξανά στην Moto3
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

15/11/2018

Μόλις δύο μήνες μετά την δολοφονική κίνηση του Fenati προς τον Manzi στον αγώνα του Misano, έχουνε ξεκινήσει οι φήμες για την επιστροφή του στους αγώνες. Στην παρούσα φάση η αγωνιστική άδεια του αναβάτη έχει αφαιρεθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου όπως είχαμε αναφέρει, θέτοντάς τον έτσι εκτός αγώνων, αν και ο ίδιος είχε αναφέρει παλιότερα πως δεν σκόπευε να κάνει κάτι τέτοιο αλλά να συγκεντρωθεί στις σπουδές του και να βοηθήσει την οικογενειακή επιχείρηση. Εξάλλου, είχε ήδη απολυθεί απ’ την Snipers Team με την οποία έτρεχε και είχε χάσει παράλληλα το συμβόλαιο με την MV Agusta, μένοντας έτσι χωρίς μοτοσυκλέτα.

Τώρα, μετά το δημόσιο λιθοβολισμό του, με την ομάδα του να είναι αυτή που έριξε τον πρώτο λίθο χαρακτηρίζοντας αντιαθλητική τη συμπεριφορά του και πως αμαυρώνει την εικόνα της, οι φήμες θέλουν την ίδια την ομάδα να εξετάζει το ενδεχόμενο για την επιστροφή του στους αγώνες. Συγκεκριμένα για να τρέξει στην Moto3, χωρίς όμως να υπάρχουν επίσημες δηλώσεις. Αν κάτι τέτοιο τελικά επαληθευτεί θα είναι διαμετρικά αντίθετο με προηγούμενες τις δηλώσεις και των δύο πλευρών, κάνοντας τα γεγονότα να θυμίζουν κακή κωμωδία. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν αποτελεί απίθανο σενάριο, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν έμπειροι αναβάτες για να τρέχουν στους αγώνες και οι επιδόσεις του Fenati στην μικρή κατηγορία ήταν πολύ δυνατές, έχοντας σημειώσει 23 βάθρα εκ των οποίων τα 10 ήταν νίκες.

Ετικέτες

MotoGP Awards 2025 – Στην πίστα της Βαλένθια η τελετή απονομής των φετινών βραβείων

Για 1η φορά η τελετή πραγματοποιείται στο ίδιο μέρος με τον τελευταίο γύρο της σεζόν
MotoGP Awards 2025
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

17/11/2025

Οι πρωταθλητές από όλες τις κατηγορίες πήραν τα βραβεία τους στα φετινά MotoGP Awards σε μια ξεχωριστή βραδιά στη Βαλένθια μετά τη λήξη του τελευταίου γύρου.

Η τελετή των MotoGP Awards 2025 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (16 Νοεμβρίου) το βράδυ στην πίστα Ricardo Tormo, γιορτάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία την ολοκλήρωση της σεζόν στον ίδιο χώρο με τον τελευταίο γύρο.

Οι πρωταθλητές της χρονιάς παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, ενώ ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) ανέβηκε στη σκηνή για να γιορτάσει την κορυφαία επιστροφή στην ιστορία του αθλητισμού, σηκώνοντας το νέο Πύργο των Πρωταθλητών. Ιστορική στιγμή επίσης όταν ανέβηκε στη σκήνη και ο μικρότερος αδερφός του, Alex, που κατέλαβε την δεύτερη θέση στη κορυφαία κατηγορία, πίσω από τον Marc μαζί με τους γονείς τους, σε ένα καρέ που τονίζει την δύναμη της οικογένειας.

Marc Marquez MotoGP awards 2025

Η τελετή στη Βαλένθια γέμισε αστέρια και συγκινήσεις, με τους κορυφαίους τρεις από κάθε κατηγορία, MotoGP, Moto2 και Moto3, να ανεβαίνουν στη σκηνή. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ανάδειξη του πρώτου Βραζιλιάνου Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο Moto2, Diogo Moreira. Στη γιορτή τιμήθηκαν επίσης οι κορυφαίοι rookies των κατηγοριών, καθώς και οι πρωταθλητές στους Κατασκευαστές και στις Ομάδες.

Η σεζόν 2025 έκλεισε με ρεκόρ συμμετοχών και συναρπαστικούς αγώνες, μέχρι και τον 22ο γύρο του πρωταθλήματος, μπροστά σε κοινό που γέμισε τις κερκίδες -πολλά και τα ρεκόρ θεατών κατά τη σεζόν-, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με μια ξεχωριστή εμφάνιση από τον Daddy Yankee, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό φινάλε πριν η σεζόν του 2026 ξεκινήσει επίσημα, στις δοκιμές της Βαλένθια την Τρίτη.