Επιστροφή Marquez στην δράση!

Η πρώτη φορά μετά το χειρουργείο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

1/2/2019

Πριν βιαστούμε κρίνοντας τη μοτοσυκλέτα που οδήγησε ο Marquez, καθώς δεν ήταν η RCV213V που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα, οφείλουμε να κατανοήσουμε το λόγο που το έκανεΑρχικά, να υπενθυμίσουμε πως ο πέντε φορές πρωταθλητής της κατηγορίας των MotoGP, Marc Marquez, μετά το πέρας των δοκιμών στη Jerez μπήκε σχεδόν άμεσα στο χειρουργείο ώστε να λύσει μια και καλή το πρόβλημα που είχε στον αριστερό του ώμο, ο οποίος εξαρθρωνόταν συνέχεια. Ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε πολλές φορές στο παρελθόν με την πιο χαρακτηριστική -ίσως- τότε που κατέκτησε τον τίτλο πέρσι στον αγώνα του Motegi.

Τώρα, έχοντας ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης, μπήκε στην πίστα της Alcarras που βρίσκεται κοντά στην του γενέτειρά του, Cervera, ώστε να δει την πρόοδο που έχει κάνει μέχρι στιγμής, αλλά και να μετρήσει τις αντοχές του αριστερού του ώμου. Μετά από μερικούς γύρους στην πίστα πάνω σε ένα μικρό μοτοσυκλετάκι, παρατήρησε πως στα φρένα -ιδίως πριν τις αριστερές στροφές- δεν μπορεί να στηρίξει πλήρως το βάρος του με τον χειρουργημένο ώμο.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τις δοκιμές στη Sepang αλλά και την πρώτη του επαφή με μοτοσυκλέτα μετά το χειρουργείο είπε:“Έκανα λίγους γύρους στην πίστα και με βοήθησε να δω σε τι επίπεδο βρίσκομαι. Αυτή τη βδομάδα πρέπει να δουλέψω πολύ πάνω στον ώμο μου. Ήταν αναμενόμενο πως στα δυνατά φρένα που ασκείται δύναμη στα χέρια και κατ’ επέκταση στον ώμους έχω πρόβλημα. Κυρίως στις αριστερές στροφές που χρειάζεται να στηρίζομαι στον χειρουργημένο ώμο. Σ’ αυτό το κομμάτι πρέπει να εστιάσω και να έχω υπομονή στην Μαλαισία, ώστε το Μάρτιο να έχω ανακάμψει στο 100%. Οι αναβάτες γενικά πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό και τουλάχιστον στο δεκατετράωρο αεροπορικό ταξίδι για τη Μαλαισία θα έχω τον χρόνο να σκέφτομαι πως οδήγησα μια μοτοσυκλέτα, ότι ένιωσα τα φρένα, το γκάζι και τον συμπλέκτη της.”

Ο φυσικοθεραπευτής του, Carlos J. Garcia της Clinica Mobile, ανέφερε πως ήταν προτιμότερο να μπει στην πίστα με μια μικρότερη μοτοσυκλέτα απ’ το να οδηγήσει επιτόπου την RCV213V. Παρατήρησε πως ήταν αρκετά ανυπόμονος για να καβαλήσει ακόμη και το μικρό μοτοσυκλετάκι και να ξαναθυμηθεί την αίσθηση, ανακαλύπτοντας παράλληλα σε ποιο σημείο πονάει ακριβώς ο ώμος του.

Ετικέτες

MotoGP-Jorge Martin: Απών και από το GP της Πορτογαλίας

Η κακή χρονιά συνεχίζεται για τον Ισπανό με 5η σερί απουσία
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/10/2025

Ο Jorge Martin θα παραμείνει κι άλλο διάστημα εκτός αγώνων, καθώς συνεχίζει την αποθεραπεία του με τον εργοστασιακό αναβάτη της Aprilia να απουσιάζει και από τον προτελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 

Η επιβεβαίωση για την απουσία του Μαδριλένου από τον γύρο της Πορτογαλίας έγινε από την ίδια την Aprilia Racing, με τον Martin να διανύει μια πολύ άτυχη χρονιά που δεν τον άφησε σε κανένα σημείο της έστω να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε πέρσι.

Ο Ισπανός είναι εκτός δράσης από όταν έσπασε την κλείδα του, στην πτώση που σημείωσε στην εκκίνηση του σύντομου αγώνα Sprint στην Ιαπωνία. Αυτός θα είναι ο πέμπτος αγώνας που θα χάσει ο Martin εξαιτίας του τραυματισμού του, καθώς έχασε τον αγώνα στην Ιαπωνία, έπειτα απουσίασε από τα GP της Ινδονησίας, Αυστραλίας και Μαλαισίας και τώρα θα είναι απών και από αυτό της Πορτογαλίας.

Το ερώτημα τώρα είναι αν θα συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα της σεζόν που διεξάγεται στην Βαλένθια αλλά και στα πρώτα τεστ της επόμενης σεζόν.