Franco Morbidelli προς Valentino Rossi - "Είσαι ο GOAT (Greatest of All Time), μέσα και έξω από την πίστα φίλε. Grazie!"

Συγκινητικό γράμμα του πρώτου μαθητή της VR46 Riders Academy στον "γιατρό" λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν του 2024
Γράμμα του Morbidelli στον Rossi
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/3/2024

Σε μια νέα κίνηση της Dorna για να έρθουν οι οπαδοί πιο κοντά στα αστέρια του MotoGP, σε σύντομα video στο instagram της διοργάνωσης βλέπουμε τους πιλότους να διαβάζουν γράμματα στους ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανέλιξή τους. Στη σειρά αυτή είδαμε τους Alex Rins και Jorge Martin να ευχαριστούν τους γονείς τους για τη βοήθειά τους, τον DiGia να απευθύνεται στον... 8χρονο εαυτό του λέγοντας του να μη σταματήσει να πιστεύει σον ίδιο, και στο πιο συγκινητικό βίντεο από όλα, τον Franco Morbidelli να ευχαριστεί από καρδιάς τον Valentino Rossi για όσα έχει κάνει για εκείνον.

Θυμίζουμε πως ο Morbidelli ήταν ο πρώτος μαθητής της ακαδημίας αναβατών του Rossi, ενώ μετά από την πρόσφατη μεταγραφή του από τη Yamaha στην Prima Pramac Racing για το 2024, είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα στο Portimao όπου χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα χειμερινά pre-season test. Τώρα, ο Ιταλός, που αναρρώνει ακόμα από τη διάσειση που έπαθε, θα βρεθεί στη σέλα της Ducati GP24 απευθείας για τα δοκιμαστικά του πρώτου αγώνα της χρονιάς, στο Κατάρ -αν οι γιατροί του δώσουν το πράσινο φως εκεί. Λίγο πριν την έναρξη της νέας χρονιάς, ο Morbido αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Valentino Rossi για όλα όσα έχει κάνει για εκείνον, διαβάζοντας ένα πολύ συγκινητικό γράμμα μπροστά στην κάμερα του MotoGP.

Το γράμμα του Morbidelli αναφέρει τα εξής:

"Γεια σου Vale. Όταν ήμουν παιδί, ήσουν το είδωλο μου. Όταν ήμουν έφηβος, έγινες φίλος μου. Και τώρα είσαι πυλώνας στη ζωή μου. Όταν σε γνώρισα για πρώτη φορά, ήμουν μόνο ένα παιδί που λάτρευε να οδηγεί μοτοσυκλέτες και ονειρευόταν να γίνει αναβάτης MotoGP. Αυτό που ξεκίνησε ως hobby, κατάφερα να το κάνω επάγγελμά μου. Για να γίνει αυτό δυνατό, εσύ μοιράστηκες μαζί μου την εμπειρία και τη γνώση σου. Κι αυτό που έγινε μετά ήταν σπουδαίο. Με βοήθησες να γίνω αναβάτης του MotoGP, όταν έγινα ο πρώτος μαθητής της τότε ολοκαίνουργιας VR46 Riders Academy. Είμαι τόσο ευγνώμω που σε γνώρισα, γιατί μπήκες στη ζωή μου όταν δεν είχα ακόμα καταφέρει τίποτα, πίστεψες σε εμένα, με έκανες επαγγελματία αναβάτη, και έπαιξες τον ρόλο σου ώστε το όνειρο μου να γίνει πραγματικότητα. Η δική μου πραγματικότητα, η ζωή μου.  Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σου. Είσαι ο GOAT (Greatest of All Time), μέσα και έξω από την πίστα φίλε. Grazie!

Ετικέτες

Aspar Circuit - Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και ώρες λειτουργίας
motomagAspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής, οι εργασίες αναβάθμισης στην ιδιωτική πίστα Aspar ολοκληρώθηκαν, με το “Aspar Universe”, όπως αποκαλείται το τεράστιο σύμπλεγμα, να ανοίγει τις πύλες του στο κοινό από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή, έχοντας ως στόχο να γίνει μήτρα νέων πρωταθλητών αλλά και ένας χώρος που θα μπορούν όλοι να διασκεδάσουν με ασφάλεια.

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για το μεγαλεπήβολο όραμα του θρυλικού τέως αναβάτη των GP και νυν ιδιοκτήτη ομάδας σε Moto2 και Moto3, Jorge Martinez “Aspar”. Με έδρα την Guadassuar της Valencia, το τεράστιο σύμπλεγμα της πίστας Aspar απλώνεται σε συνολική έκταση 370.000 τ.μ. και διαχωρίζεται σε τέσσερα τμήματα. Η κύρια ασφάλτινη πίστα έχει συνολικό μήκος 2,2 χιλιομέτρων, ενώ η χωμάτινη φτάνει τα 1,1 χιλιόμετρα. Όπως είναι φυσικό τα καρτ δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, έχοντας μία δική τους πίστα 850 μέτρων.

Στον αχανή χώρο βρίσκουμε επίσης την ακαδημία Aspar KSB Sport, η οποία μαζί με τις δύο εκπαιδευτικές της πίστες καταλαμβάνει συνολικά 18.000 τ.μ. Ακόμη, υπάρχει το Μουσείο Aspar, τα paddock που απλώνονται σε έναν χώρο 10.000 τ.μ., χώρος στάθμευσης, αίθουσα ενημέρωσης, εστιατόριο, χώρος εκδηλώσεων και αναρρωτήριο. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο μηχανοκίνητο θεματικό πάρκο.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Οι εγκαταστάσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στην Aspar Circuit να εξελιχθεί σε ένα μοναδικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει πλήθος δραστηριοτήτων. Η αρχή έγινε στις 15 Μαΐου 2024, ημερομηνία-σταθμός, όπου η πίστα ανακοίνωσε ότι ανοίγει τις πύλες της στο κοινό. Όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν καρτ (παιδικά, ενηλίκων και διθέσια), με τα οποία θα μπορούν να τρέχουν στην πίστα και να αγωνίζονται. Εννοείται ότι υπάρχει πρόβλεψη και για όσους έχουν δικό τους καρτ, οι οποίοι θα μπορούν βάσει προγραμματισμού να οδηγήσουν στην πίστα. Για τους μοτοσυκλετιστές τώρα, η Aspar Circuit δίνει την δυνατότητα σε όσους θέλουν να τρέξουν με την δική τους μοτοσυκλέτα στην μεγάλη πίστα.

Οι διαδρομές μπορούν να δεχτούν αλλαγές, με στόχο προπονήσεις και ιδιωτικές δοκιμές, ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα ομάδες και αναβάτες, καθώς με αυτόν τον τρόπο έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα όριά τους σε διαφορετικές περιπτώσεις, που απεικονίζουν διαφορετικές πίστες. Η αχανής έκταση παρέχει ακόμη υπηρεσίες για την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, συνέδριων και ό,τι άλλο επιθυμεί κάποια εταιρεία.

Η πίστα θα είναι ανοιχτή τέσσερις ημέρες της  εβδομάδας, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή. Για την κύρια ασφάλτινη πίστα των 2,2 χιλιομέτρων, οι ώρες λειτουργίας έχουν οριστεί από τις 9:00 π.μ. μέχρι και τις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ για αυτή των καρτ το ωράριο διευρύνεται από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 8:00 το απόγευμα. Το εστιατόριο, το οποίο αποτελεί τμήμα του συμπλέγματος Aspar θα ανοίγει τις πύλες του την ίδια ώρα με τις πίστες και θα παραμένει ανοιχτό μέχρι και τις 7:00 μ.μ.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς η πίστα του Jorge Martinez θέλει να αποτελέσει ταυτόχρονα και φυτώριο νέων αναβατών, περικλείοντας στους κόλπους της, τη σχολή Aspar KSB Sport, με τα γραφεία της να βρίσκονται εντός του χώρου. Στόχος της ακαδημίας είναι η εύρεση, ανάπτυξη και εξέλιξη νέων ταλέντων, τόσο για μέσα στις πίστες, όσο και έξω από αυτές, στα box. Επιπροσθέτως, θα περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης οδήγησης μοτοσυκλέτας για όλα τα επίπεδα και ηλικίες. Από την άλλη, οι μηχανολόγοι του Τεχνικού τμήματος της Aspar KSB θα μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά τις γνώσεις τους, εντός επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Τέλος, η τεράστια έκταση της πίστας προβλέπεται να αποτελέσει ταυτόχρονα και τα κεντρικά της αγωνιστικής ομάδας Aspar, από το Ισπανικό Πρωτάθλημα μέχρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Έτσι, γίνεται πιο εύκολο για τις εταιρείες και τους χορηγούς να έρθουν σε επαφή με την ισπανική ομάδα.

Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί το απαύγασμα μίας γενικότερης φιλοσοφίας γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που διατρέχει ολόκληρη την Ισπανία. Για να φτάσει όμως εκεί, δημιουργώντας τεράστιας έκταση συμπλέγματα, που μεταξύ άλλων αποτελούν και φυτώρια νέων πρωταθλητών, πέρασε από πολλά στάδια. Όπως έχουμε ξαναπεί, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή κι εμείς να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο θα πρέπει να ξεκινήσουμε από πιο χαμηλά, φτιάχνοντας πίστες για τον κόσμο και τα εθνικά πρωταθλήματα. Αντί λοιπόν να συζητάμε για πίστες MotoGP και F1 που απαιτούν τεράστια οικονομικά ποσά για να στηθούν και να καλύψουν τις προδιαγραφές, θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε την κουβέντα από πιο γερές βάσεις, φτιάχνοντας πίστες που θα έχουν έσοδα από τους αναβάτες, αλλά και από εταιρείες. Η Ελλάδα έχει πολλούς χώρους, όπου μπορούμε να φτιάξουμε πίστες και χάρη στο ορεινό της ανάγλυφο να είναι και αρκούντως τεχνικές. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από χαμηλά, χτίζοντας το επίπεδο και την φιλοσοφία γύρω από τους αγώνες, για να φτάσουμε κάποια στιγμή να συζητάμε για Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ετικέτες