Jorge Martin - Ρεκόρ ατυχίας, έσπασε το χέρι του στην πρώτη προπόνηση μετά από τον τραυματισμό του…

Χάνει τον πρώτο αγώνα στην Ταϊλάνδη, μένει να δούμε τι θα γίνει με τον δεύτερο
Jorge Martin - Νέο ατύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/2/2025

Δεν υπάρχει η ατυχία που κατατρέχει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2024, αφού μετά τα κατάγματα και την εγχείρηση στα pre-season δοκιμαστικά της Sepang, ο Jorge Martin είχε ατύχημα στην πρώτη προπόνηση μετά τον προηγούμενο τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στο αριστερό του χέρι!

Ο Martin εξετάστηκε αμέσως μετά το νέο του ατύχημα, με τους γιατρούς να αποφασίζουν πως πρέπει να εγχειριστεί άμεσα, με την εγχείρηση να λαμβάνει χώρα σήμερα 25/2 στην κλινική Dexeus της Βαρκελώνης.

Αυτό σημαίνει πως ο εργοστασιακός αναβάτης της Aprilia χάνει τον πρώτο αγώνα στην Ταϊλάνδη, όπου θα τον αντικαταστήσει ο δοκιμαστής του Noale, Lorenzo Savadori, ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει με τον δεύτερο αγώνα, της Αργεντινής, στις 14 Μαρτίου.

Κάπως έτσι, η υπεράσπιση του τίτλου του Πρωταθλητή 2024 γίνεται ακόμα δυσκολότερη μετά τη μετάβασή του από τις τάξεις της Ducati στην Aprilia, καθώς όχι μόνο έχασε το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμαστικών πριν την έναρξη της νέας σεζόν, χάνει και τον πρώτο αγώνα, και κατόπιν θα πρέπει παράλληλα να συνηθίσει τη νέα του μοτοσυκλέτα και να φροντίσει να μην ζορίσει τα τραυματισμένα του μέλη καθώς θα αναρρώνει…

Ετικέτες

MotoGP-Jorge Martin: Απών και από το GP της Πορτογαλίας

Η κακή χρονιά συνεχίζεται για τον Ισπανό με 5η σερί απουσία
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/10/2025

Ο Jorge Martin θα παραμείνει κι άλλο διάστημα εκτός αγώνων, καθώς συνεχίζει την αποθεραπεία του με τον εργοστασιακό αναβάτη της Aprilia να απουσιάζει και από τον προτελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 

Η επιβεβαίωση για την απουσία του Μαδριλένου από τον γύρο της Πορτογαλίας έγινε από την ίδια την Aprilia Racing, με τον Martin να διανύει μια πολύ άτυχη χρονιά που δεν τον άφησε σε κανένα σημείο της έστω να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε πέρσι.

Ο Ισπανός είναι εκτός δράσης από όταν έσπασε την κλείδα του, στην πτώση που σημείωσε στην εκκίνηση του σύντομου αγώνα Sprint στην Ιαπωνία. Αυτός θα είναι ο πέμπτος αγώνας που θα χάσει ο Martin εξαιτίας του τραυματισμού του, καθώς έχασε τον αγώνα στην Ιαπωνία, έπειτα απουσίασε από τα GP της Ινδονησίας, Αυστραλίας και Μαλαισίας και τώρα θα είναι απών και από αυτό της Πορτογαλίας.

Το ερώτημα τώρα είναι αν θα συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα της σεζόν που διεξάγεται στην Βαλένθια αλλά και στα πρώτα τεστ της επόμενης σεζόν.