Luca Marini-MotoGP: Επιστροφή στη δράση με ιδιωτικό τεστ στο Brno

Στόχος για τον Ιταλό να επιστρέψει στον επόμενο γύρο στη Γερμανία
Luca Marini to return
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

1/7/2025

Ο Luca Marini είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στη Suzuka, καθώς θα συμμετέχει σε ιδιωτικές δοκιμές στην πίστα του Brno για να αξιολογήσει τη φυσική του κατάσταση ενόψει του Γερμανικού Grand Prix, όπως επιβεβαίωσε η Honda.

Ο Marini έχει μείνει εκτός αγώνων από τον Μάιο, όταν και υπέστη εξάρθρωση ισχίου, κάταγμα στο στέρνο, κάταγμα στην κλείδα και πνευμοθώρακα, ύστερα από ατύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών με superbike για τον 8ωρο αγώνα αντοχής της Suzuka.

Οι τραυματισμοί τον ανάγκασαν να μείνει εκτός σε τρεις συνεχόμενους αγώνες του MotoGP –  Aragon, Mugello και Assen – αλλά ο Ιταλός αναβάτης ελπίζει πλέον να επιστρέψει στη δράση στον γύρο που θα πραγματοποιηθεί στο Sachsenring, στις 11-13 Ιουλίου.

“Η Honda έχει προγραμματίσει δοκιμές στο Brno μετά το Assen, θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία… και μετά να είμαι στο 80% στο Sachsenring ”, δήλωσε ο Marini κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο paddock του Mugello.

Οι ιδιωτικές δοκιμές που πραγματοποιούνται σήμερα Τρίτη και συμμετέχουν σε αυτές Honda και Yamaha, αποτελούν επίσης μια ευκαιρία συλλογής δεδομένων για την πίστα ενόψει του γύρου που θα πραγματοποιηθεί στο Brno, στις 18-20 Ιουλίου, αμέσως μετά τον αγώνα στη Γερμανία. Η πίστα του Brno φιλοξενούσε σταθερά αγώνες του MotoGP από το 1993 έως το 2020.

Ο Marini, ο οποίος συγκέντρωσε 14 βαθμούς στην πρώτη του σεζόν με τη Honda, έχει φέτος 38 βαθμούς και καλύτερο τερματισμό την 8η θέση, παρά το γεγονός ότι έχει χάσει τους τελευταίους τρεις αγώνες.

Luca Marini to return

 

MotoGP, Misano Practice: Πρώτος ο Marco Bezzecchi με δεύτερο τον Marc Marquez

Εκτός Q2 οι Pecco Bagnaia και Raul Fernandez, στη δεκάδα ο Pol Espargaro!
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2026

Ο Marco Bezzecchi πήρε το “πάνω χέρι” έναντι του Marc Marquez και ηγήθηκε των δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Misano, μπροστά μάλιστα στους συμπατριώτες του.

Ο Ιταλός ανέτρεψε την κατάσταση του FP1, όπου ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Alex Marquez, στην τέταρτη ο Fabio di Giannantonio, ενώ την έκπληξη έκανε ο Franco Morbidelli που ήρθε πέμπτος!

Pedro Acosta, Luca Marini και Johann Zarco έκλεισαν την πρώτη οκτάδα και επίσης την πρόκριση για το Q2 πήραν και οι Pol Espargaro και Jorge Martin.

Από το Q1 πρέπει να περάσουν οι Raul Fernandez, Fermin Aldeguer, Joan Mir, Fabio Quartararo, Diogo Moreira και Francesco Bagnaia.

Απογοητευτική ήταν η παρουσία όλων των Yamaha, με καλύτερη θέση τη 16η που πήρε ο Quartararo.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

01:30.144

2

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

01:30.247

3

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.329

4

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.385

5

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.415

6

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.488

7

Luca Marini

Honda HRC Castrol

01:30.640

8

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

01:30.654

9

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

01:30.674

10

Jorge Martin

Aprilia Racing

01:30.690

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

01:30.704

12

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

01:30.716

13

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.758

14

Joan Mir

Honda HRC Castrol

01:30.859

15

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.943

16

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.178

17

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

01:31.263

18

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.281

19

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

01:31.459

20

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:31.567

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:32.071