MotoGP: Επιβεβαίωση για Bastianini στην Ducati – Αναμονή Zarco

Γεμίζουν οι άλλες θέσεις και μένουν οι «κόκκινες»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/9/2020

Ο Enea Bastianini ανεβαίνει κατηγορία το 2021 από την Moto2, πηγαίνοντας στην Avintia όπου θα αντικαταστήσει τον Zarco. Ο Γάλλος έχει υπογράψει με την Ducati αλλά επίσημα δεν έχει καθοριστεί ποια θα είναι η θέση του. Ανεπίσημα προορίζεται για μία από τις δύο εργοστασιακές μοτοσυκλέτες.

Ο Zarco είχε πέρσι στο τέλος της σεζόν του ’19 ένα μικρό θρίλερ για να βρει σέλα στην εκκίνηση αυτής της σεζόν, μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του από την KTM. Συζητούσε με την Ducati η οποία δεν ήταν έτοιμη να του παραχωρήσει μία εργοστασιακή θέση, αλλά βρέθηκε μία άλλη λύση. Μία ομάδα στην οποία η Ducati έδινε μοτοσυκλέτες αναβαθμίστηκε με περισσότερη υποστήριξη από το εργοστάσιο και μετατράπηκε σε δεύτερη δορυφορική μετά την Pramac. Ταυτόχρονα πέταξαν έξω -κυριολεκτικά- τον Karel Abraham ο οποίος πλήρωνε για να τρέξει και δεν πληρωνόταν, για να δημιουργηθεί θέση για τον Zarco και πρόσθετη τεχνογνωσία για τους μηχανικούς της ομάδας. Απώτερος σκοπός ήταν ο Zarco να ολοκληρώσει μία καλή σεζόν και να κερδίσει μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα. Αυτή που ανεπίσημα έχει πάρει.

Η συνέχεια της Avintia ως πλήρως δορυφορικής ομάδας θα συνεχιστεί από την Ducati και εκεί θα ανεβάσει τον αρκετά ανταγωνιστικό και δεύτερο τώρα στο πρωτάθλημα της Moto2, Enea Bastianini.

Ο νεαρός Ιταλός ισοβαθμεί αυτή την στιγμή με τον Martin στο πρωτάθλημα, και είναι και οι δύο μόλις 8 βαθμούς πίσω από τον Marini που προηγείται. Ο Martin επίσης θα ανέβει στην Ducati (με ένα παρασκήνιο) μαζί με τον Bastianini και μόλις του έτυχε δεύτερη ατυχία για φέτος καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό χάνοντας τουλάχιστον έναν αγώνα. Ο Martin μάλλον θα πάει στην Pramac, μαζί με τον Bagnaia, ο Tito Rabat θα μείνει στην Avintia μαζί με τον Bastianini και ο Miller με τον Zarco θα πάρουν τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες. Από αυτές τις αλλαγές μόνο του Bastianini είναι απόλυτα επιβεβαιωμένοι, οι άλλοι αναβάτες έχουν συμβόλαιο με την Ducati αλλά σε ποιο box θα στηθεί η καρέκλα τους, δεν είναι ακόμη ολότελα βέβαιο.

 

Ετικέτες

MotoGP - Marc Marquez: Τέλος η σεζόν για τον Ισπανό! Δίνουν έως 16 εβδομάδες για αποκατάσταση

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα αγωνιστεί ξανά για τη σεζόν 2025
marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/10/2025

Ο Marc Marquez ενδέχεται να μείνει εκτός αγώνων για έως και 16 εβδομάδες μετά την επέμβαση στον ώμο, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για το αν ο πρωταθλητής του MotoGP θα αγωνιστεί ξανά αυτή τη σεζόν.

Ο ιατρός Dr Pedro Luis Ripoll δήλωσε: “Είναι ένας τραυματισμός με καλή πρόγνωση και η περίοδος αποκατάστασης μπορεί να είναι περίπου 16 εβδομάδες. Εάν υπάρχει κάποιο σχετικό κάταγμα, αντιμετωπίζεται εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου μέσω χειρουργικής επέμβασης”.

Με 4 αγώνες να απομένουν και το τέλος της σεζόν έρχεται σε ένα μήνα, το ενδεχόμενο ο Ισπανός να μην αγωνιστεί ξανά φέτος είναι πλέον ορατό. Ο δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro, θα αντικαταστήσει τον Marc Marquez στην Αυστραλία αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως είναι ήδη γνωστό από την πρώτη στιγμή του χειρουργείου.

Η Ducati έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι ο Marquez θα χάσει τους επόμενους δύο γύρους, στο Phillip Island και στο Sepang. Ωστόσο, αυτό το χρονοδιάγραμμα δόθηκε πριν απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση.

Θα ήταν έκπληξη αν ο Marquez επιχειρούσε μια γρήγορη επιστροφή, αφού είχε προηγουμένως συμβουλεύσει τον τραυματισμένο πρωταθλητή Jorge Martin να “σεβαστεί το σώμα του” και να μην επαναλάβει το δικό του λάθος της πρόωρης επιστροφής.

Ο Marquez είχε δηλώσει στο παρελθόν: “ Ειδικά όταν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, το κίνητρό σου είναι μεγαλύτερο, η αυτοπεποίθησή σου είναι μεγαλύτερη. Μερικές φορές δεν βλέπεις τα όρια, αλλά του (Martin) έστειλα μήνυμα και, από τα συναισθήματά μου και την εμπειρία μου, του είπα απλά: Σεβάσου το σώμα σου. Δεν σεβάστηκα το σώμα μου στο παρελθόν και το πλήρωσα ακριβά. Και του είπα απλά ότι αν χάσεις τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι αγώνες, δεν είναι τίποτα”.