MotoGP: Φεύγει ο Di Giannantonio – Αναμένεται σύντομη επιστροφή Iannone

Ο Bagnaia ζητά να διαλέξουν τον Bulega
Ο Bagnaia ζητά να διαλέξουν τον Bulega
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/10/2024

Ο Fabio Di Giannantonio θα ολοκληρώσει συντομότερα αυτή την σεζόν καθώς φεύγει από την Ταϊλάνδη για να χειρουργηθεί άμεσα στον ώμο και να χρησιμοποιήσει τον πρόσθετο αυτό χρόνο για την πλήρη αποκατάσταση και να επιστρέψει ακμαίος την επόμενη σεζόν.

Αυτομάτως ανοίγει μία θέση τύπου wildcart για κάποιον που δεν θα έχει άλλες αγωνιστικές δεσμεύσεις και θα είναι ικανός να διαχειριστεί την δύναμη των MotoGP.

Η επιστροφή του Iannone, μετά την λήξη της ποινής του εξαιτίας ελέγχου ντόπινγκ, είναι μία λογική επιλογή και μάλιστα μία από τις λίγες διαθέσιμες από την στιγμή που οι πρώην αγωνιζόμενοι απασχολούνται ήδη ως αναβάτες εξέλιξης από άλλους κατασκευαστές.

Μάλιστα ο Iannone που επέστρεψε ήδη στην αγωνιστική δράση των MOTUL WSBK γιόρτασε πριν λίγο καιρό την πρώτη του νίκη με δάκρυα στα μάτια. Έχει την εμπειρία των MotoGP που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του περιορίζοντας τον φόρτο εργασίας έναντι ενός αναβάτη χωρίς πρότερη εμπειρία συγκεκριμένα στα MotoGP, καθώς θα γνωρίζει τις διαδικασίες αλλά ακόμη και τον δρόμο του μέσα στο Box. Παράλληλα είναι αρκετά γρήγορος αναβάτης για να έχει λιγότερες πιθανότητες να καταστρέψει την μοτοσυκλέτα της ομάδας, όπως επίσης έχει και γνώση της Ducati έστω και σε πιο πρώιμο στάδιο.

 

MOTUL WSBK Aragon Race1: Πρώτη νίκη Iannone με δάκρυα στα μάτια και κόκκινη σημαία στην αρχή!

Ο Bagnaia από την άλλη υποστηρίζει πως αυτή η ευκαιρία θα πρέπει να δοθεί σε έναν αναβάτη με ανταποδοτική μορφή, ένα σκεπτικό που αυτομάτως φέρνει τον Bulega πιο κοντά στην πολύτιμη αυτή θέση και εμπειρία. Το πρώην μέλος της VR46 θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την απρόσμενη αυτή συγκυρία για να αποκτήσει εικόνα από την κορυφή των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Την επιστροφή Iannone υποστηρίζουν αρκετοί από τους κορυφαίους αναβάτες αυτή τη στιγμή και περιμένουν να είναι ένα διαφορετικό comeback από το περσινό του Bautista.

Ακόμη και αύριο ή το αργότερο την Τρίτη αναμένεται η ανακοίνωση της ομάδας για τον ποιον αναβάτη έχει τελικά επιλέξι.

 

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”