MotoGP - Η Pramac μία ανάσα από το να γίνει δορυφορική ομάδα της Yamaha!

Μόνο η ανακοίνωση μένει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία
motomag MotoGP – Η Pramac μία ανάσα από το να γίνει η δορυφορική ομάδα της Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/6/2024

Η Yamaha εδώ και πολύ καιρό προσπαθούσε να βρει δορυφορική ομάδα ώστε να παραταχθεί τα επόμενα έτη με περισσότερες από δύο μοτοσυκλέτες στο grid καθώς τώρα παλεύει να μείνει κοντά στον ανταγωνισμό έχοντας αναβάτες μόνο τους Fabio Quartararo και Alex Rins.

Αυτό όπως φαίνεται θα τελειώσει σύντομα καθώς η εταιρεία των τριών διαπασών βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Prima Pramac Racing, ώστε η τελευταία να γίνει η δορυφορική ομάδα της Yamaha από το 2025. Να θυμίσουμε πως η Tech3 μετά από δύο δεκαετίες είχε αποχωρήσει από τη θέση της δορυφορικής ομάδας της Yamaha το 2022 για τα μάτια της KTM, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους Ιάπωνες.

motomag MotoGP – Η Pramac μία ανάσα από το να γίνει η δορυφορική ομάδα της Yamaha

Από τότε και έπειτα τα πράγματα χειροτέρεψαν για τη Yamaha καθώς με μόνο δύο μοτοσυκλέτες στη σχάρα εκκίνησης τα δεδομένα εξέλιξης για την Μ1 ήταν φτωχά ενώ και η γκρίνια των αναβατών ήταν συνεχόμενη καθώς τα αποτελέσματα στους αγώνες ήταν αποθαρρυντικά. Ωστόσο ο Lin Jarvis στην τελευταία του χρονιά στο τιμόνι της αγωνιστικής ομάδας θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι αλλάζοντας και αυτό το κακώς κείμενο και μάλλον θα τα καταφέρει όπως φαίνεται καθώς η συμφωνία μεταξύ Yamaha και Prima Pramac Racing βρίσκεται προ των πυλών.

Ένα τελευταίο ζήτημα είναι ποιοι θα είναι οι αναβάτες της Prima Pramac Racing από την επόμενη χρονιά καθώς ο Jorge Martin υπέγραψε στην Aprilia Racing ενώ και το συμβόλαιο του Franco Morbidelli λήγει στο τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς. Το μόνο σίγουρο είναι πως το τελευταίο λίγο απασχολεί τη Yamaha καθώς το σημαντικό είναι να κλείσει την συμφωνία με τον Paolo Campinoti.

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”